Как да направим Pivot Диаграми

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Иванка Калева Чолакова:

  Рано благодарих, и този урок е чудесен.

  Петя Блажева:

  Здравейте, и аз благодаря за този модул. Дори да не работя в момента с Pivot таблици и диаграми, важното е че вече знам за какво става въпрос и ако ми потрябва ще знам как да го направя. Много полезни уроци.

  Georgi:

  Здравейте,пробвах няколко пъти подред да гледам урок но ме изхвърля от урока и копютъра ми  се рестартира някой има ли такъв проблем мерси!!!


  Росица Певецова:

  Всички уроци за пивот таблиците са чудесни! Благодаря!

  Боряна Минчева:

  Всички уроци на курса Тайните на Excel са на много високо ниво, а целият модул за Pivot Tables е изключително полезен. Благодаря на екипа на АУЛА.

  Алекси:

  Изклзчително полезен курс на високо и едновременно достъпно ниво. Поздравления на екипа на АУЛА!

  Елена Йорданова:

  За мен беше много полезен модула с Pivot таблиците и диаграмите.Благодаря.

 • Какви настройки трябва да направя че раздърпването на клетката да работи като разпространение на формулата, а не копиране на стойността?

  Костадин:

  Здравейте, от известно време имам следния проблем.
  Когато раздърпам клетката с функция надолу ми копира съдържанието на клетката. За да изчисли формулите трябва ръчно да натисна клавиша F9.
  Какви настройки трябва да направя, за да работи Еxcel нормално и да не се налага всеки път да натискам клавиша F9.
  Благодаря.

  Краси Кръстев:

  Здравей, ако правилно съм разбрал въпроса ти, ( снимка 1 позиция 1,2,3 ) отиди на Formulas раздела след което отиди на Calculation Options след което избери Automatic и вече няма да се налага да натискаш F9 всеки път за да рефрешваш формулата, когато си я разтеглил.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.
  Весели празници :)
  Костадин:

  Да точно това беше проблема. Вече всичко е наред.
  Благодаря. Весели празници

 • Как да ранжирам стойностите в пивот таблицата?

  Лили Маркова:

  Здравейте, имам пивот таблица, където съм избрала един продукт. Извадила съм графика. Как да подредя стойностите по възходящ или низходящ ред, за да ми се подредят и стълбовете в диаграмата от най-голямото към най-малкото примерно? Задала съм филтър на колоната със стойностите, но нищо не става.

  Краси Кръстев:

  Здравей, това се случва когато колоната от Pivot таблицата, която искаш да сортираш, е тази в която става сумиране по даден параметър.

  Селектирай само диапазона ( НЕ цялата колона ) за който искаш да направиш сортирането - снимка 1 позциия 1, след което от менюто Home ( снимка 1 позиция 2 ) раздела Editing ( снимка 1 позиция 3 ) от бутона Sort and Filter ( снимка 1 позиция 4 ) избери възходящ или низходящ ред на сортиране ( снимка 1 позиция 5 и 6 )

  Надявам се така да се получи желания резултат и да съм помогнал за разрешаване на казуса.

  Снимка_1

  Лили Маркова:

  Стана, много благодаря!

  Краси Кръстев:

  Радвам се че съм помогнал.

 • Как да избера Pivot chart на Excel for Mac?

  Vency:

  Работя на Excel for Mac Version 15.27. Но не виждам къде е бутона за създаване на Pivot Диаграми. Screen Shot 2017-11-02 at 22.27.48

  Краси Кръстев:

  Здравей, пробвай да не би да е в Инсерт менюто (снимка 1 позиции 1 и 2).

  Снимка_1

  Селектирай клетка от Pivot таблицата така както си го направил и се огледай в Insert менюто за Pivot Chart или за Chart Type или Select Type of Chart.

  Христо Спасов:

  Това е единствената огромна липса при версията за мак, просто липсва тази възможност и от майкрософт не дават каквото и да е обяснение за това. До преди година и нещо обясняваха по амерканските форуми (там ревът бе огромен, особено от фирми в статистиката и подобни, които са оборудвани само с макове) че са запознати с проблема и работят по въпроса, но после просто спряха да отговарят. това е положението.

  Христо Спасов:

  Най-сетне има развитие по темата. Добавиха тази опция за мак във версия 2019, страхотно е. Бях изгубил надежда, но от МС ме опровергаха по най-добрия възможен начин. Във възторг съм.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Христо.

  Супер е че тази опция е добавена вече и при "ябълките" :) и може да я използваш на твоя Mac :)!

  Супер!