Сложни/съставни обекти от типа loft compound objects

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво е основното приложение на loft compound objects?
Да профилира дадена линия с избор на 2D фигура за профилиращ обект
Да изрязва от един 3D обект друг 3D обект
Да обединява два 3D обекта
Да извива съществуващ 2D обект

Въпроси и отговори

 • Къде греша

  Bleack3:

  Здравейте, не мога да разбера къде греша, но преминаването към втората фигура ми я започва от долу нагоре, а не обратното. Благодаря

  Ивайло Искренов:

  Здравей, мисля че ще се промени ако смениш последователността на избора на вторичнит ефигури - звездата и кръга, при правенето на лофт обекта. Също така има значение и в каква посока си изчертал линията по-която се движи профила - от страната на първата точка на линията е началото.

  Bleack3:

  БЛАГОДАРЯ

 • Защо се получава тази грешка с Loft?

  :

  Здравейте, бихте ли обяснили защо командата LOFT усуква втората форма при прехода - експериментално установих че завъртането е на 60 градуса- тази грешка я дава и на версия 2016 на Макс Второто ми питане е относно туулбара - незнам ,какво активирам ,но често се случва туулбара да стане в тъмен цвят ,при което се налага да рестартирам от тоолбарите. Благодаря :)

  Ивайло Искренов:

  Здравей, това завъртане по принцип се получава, когато завъртиш втората съставна фигура, а ако не е завъртяна би трябвало да са в едно направление. Пробвай когато е селектирана фигурата да избереш бутона Reset и така би трябвало да се върнат в първоначалното положение, без завъртане. Възможно е да се получава и този дефект от някакво манипулиране на самите съставни форми - ако не се получи по горепосоченият метод, пробвай с нови шейпове, да видим дали ще се появи пак. Относно тулбара - не знам какво може да го причинява и при мен става по някога, но обикновено когато мина с мишката отгоре, бутоните се появяват отново :(

  :

  Здравейте,опитах с различни форми но резултата е същия

  :

  тук се получи,може би самата форма с вдлъбванията има проблем с геометрията

  :

  Префод между трите форми

  :

  извода,който правя до момента е че всяка форма постината чрез добавяне на други форми и изрязване дава "усукване". Ако редактирането на формата е само на ниво преместване на точки всичко е наред. Незнам само кое не е наред в геометрията полученачрез пресичане на два сплайна и изрязване с булеан.

  :

  :

  Опитах и с позицията на начална точка да бъде еднаква за двете окръжност - няма промяна

  :

  Здравейте,извода до който достигнах за плавното преминаване на формите с използването на LOFT е следния : - необходимо е формите да бъдат абсолютно симетрични - началните им точки да съвпада (First point )

  :

  При несимтрични форми,за да избегнем усукването може би ръчно трябва да я завъртим