Основни параметри на физическата камера

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
При работа с физическата камера:
имаме възможност да контролираме общата осветеност на кадъра
нямаме възможност за избор на стандартни големини на лещите
не можем да избираме големината на изображението в пиксели
във viewport -a няма как да видим реалният размер на изображението което ще се рендерира

Въпроси и отговори

 • Как да създам подобна във видеото равнина и могат ли да се задават различни височини на пресечните точки, разделящи сегментите на дадена равнина ?

  Яна:

  Здравейте, Теренът предполагам е съдаден чрез стандартен примитив plane. Искам да попитам какви модификатори и с какви характеристики са използвани за получаване на посочения във видеото ефект? Освен това ако на една стандартна равнина се добавят определен брой сегменти, могат ли на отделните пресечни точки на сегментите да се задават различни височини и как ? Благодаря предварително за отговора :)

  Ивайло Искренов:

  Здравей, терена е започнат от равнина с малък брой сегменти - например - 8х8. След това равнината е конвертирана с десен бутон в Editable Poly. След тов в режим на селектиране vertex (точки), проста съм избрал една и съм я издигнал по оста z за да получа най-високият хълм, след това съм поразместил малко и някой други точни, за да не е съвсем равно и отгоре на реавнината има модификатор Noise. С него (може да видиш параметрите му във видеото) пък се постига неравност от по-малък мащаб - по-дребни "вълни", Ако тези неравности не са достатъчно детайлни, преди него може д се сложи един модификатор Turbosmooth на равнината, за да я раздели на още по-малки полигони и след това Noise ще работи по-добре.

  Яна:

  Благодаря много