КУРС "AUTOCAD ФОРМУЛА 3D"

Надгради уменията си с AutoCAD и бъди уверен в работата си

Вземи този курс
 

Съобщение от лектора

Здравейте,

аз съм Иван Цукев и съм практикуващ проектант и създател на най-популярният блог за AutoCAD в България „CAD Тайни”. Това е сайт, в който първоначално започнах да споделям трикове за AutoCAD и стана толкова популярен, че в момента има над 7,400 последователя във Фейсбук и още 7,200 абоната по имейл, които получават моите уроци.

След доста успешния курс “AutoCAD Формула”, хората непрекъснато ми изпращат имейли, въпроси във Фейсбук и дори телефонни обаждания със запитвания кога ще направя 3D курс за AutoCAD.

Исках да проверя защо има такъв голям интерес към 3D и проведох кратка анкета в блога. Резултатите от тази анкета направо ме шокираха. Когато групирах отговорите, под една или друга форма се повтаряше мнението, че който не знае 3D постепенно изпада от пазара на труда и му е все по-трудно да задържи работата си или да си намери нова.

Дори за професии, които до скоро всеки казваше „при нас 3D не се използва”, вече започва да става задължително ползването на тези функции, независимо дали всеки го разбира или не.

В крайна сметка дори хора, които не са притиснати да научат 3D, искат да го овладеят, защото както казват „това е бъдещето” и „всеки трябва да знае 3D”.

Най-големият мит е, че да се работи в 3D е трудно. Хората, които се възползваха от предишните ми курсове разбраха, че стига някой да ти покаже триковете, може много бързо да навлезнеш и научиш AutoCAD.

В крайна сметка ме убедиха да направя курс, в който ще преподам и моята "AutoCAD Формула 3D".

Някои разкрития за 3D

Ето няколко интересни заключения за работата с 3D:

 • 3D започва да става стандарт за работа и работещите без 3D започват да изпадат от пазара на труда;
 • С 3D категорично можем да си представим нашия модел много по-добре и да избегнем иначе неизбежни технически грешки;
 • С 3D ние правим един модел и получаваме автоматично от него голяма част от чертежите като погледи и разрези;
 • Дори в твоята професия да не се използва много 3D, може да си с един гърди пред колегите, когато внедриш 3D;
 • Проектите в 3D изглеждат по-професионални и ни позволяват да защитим по-добре работата си, а индиректно и възнаграждението за нея;
 • За специалностите, в които това се изисква, AutoCAD без външни програми ни дава повече от достатъчно добри фотореалистични визуализации;
 • За все повече специалности 3D е основно изискване в обявите за работа;
 • Дори за специалности, които до сега са били в графата „ние не работим в 3D” започва да се налага ползването му;

Но как можем да научим 3D?

Естествено по-напредничавите и тези, които искат работят по-професионално искат да научат 3D, но това се оказва не лека задача.

Ето какво показва проучване за най-популярния софтуер AutoCAD:

 • Няма книги на български по AutoCAD 3D;
 • Няма курсове по AutoCAD 3D, дори да се появи такъв курс, той е доста „орязан”;
 • Няма никакви сайтове с уроци за 3D;
 • Има само отделни видео уроци в Youtube, които дават отделни трикове, но по-скоро са „разпиляни” и няма уроци стъпка по стъпка;
 • Дори да намериш нещо, то се оказва на английски език с примери във футове и инчове.

Проблем: „Самоука” 3D нация

Остава ни да се оправяме сами, но можем ли да научим 3D сами или ни трябва „помощ”?

Голяма част от нас са самоуки в много отношения. AutoCAD е сериозен софтуер и всеки трябва да вземе решение: или да учи на принципа "проба-грешка" с години или за два месеца да получи знанията, които (оказва се) доста хора нямат и след десет години работа с програмата.

Звучи логично, че е по-добре да получиш летящ старт с едно обучение, вместо да се бориш с години самостоятелно, но въпреки това много от нас продължават да правят тази грешка.

За 3D този проблем е голям, защото ако за 2D човек криво-ляво може и да се оправи, то за 3D е почти невъзможно да се научи самостоятелно.

Това е и причината толкова много хора да искат да работят, но да не работят в 3D – пробвали са сами и са се отказали.

Ако не вземеш курс по 3D най-вероятната реакция, когато отвориш 3D чертеж е да го погледнеш, да си загубиш малко време кликане без резултат и да го затвориш.

Ако това ти се е случвало, то имам добра новина.

Решението На Проблема:
Онлайн Курс AutoCAD Формула 3D
Ще Те Научи Как Да Чертаеш в 3D

Създадох курсът AutoCAD Формула 3D, за да покажа, че всъщност 3D не е толкова страшно и може да се научи бързо и лесно, стига някой да ти покаже как.

След успеха и толкова много позитивни отговори за курса AutoCAD Формула аз реших да не променям това, което работи и ще запазя онлайн формата на обучение, която толкова много се хареса.

Не исках да има „нищо скрито” за курса и за това на тази страница съм описал подробно всичко за него, а на края на страницата е формата за записвания.

Дали има смисъл от 3D в AutoCAD.
Не е ли по-добре друга програма?

Поизводителите на софтуер ни затрупват с предложения за нов софтуер, който е по-по-най…

Естествено се питаме дали да не преминем за 3D на някой друг софтуер? Какво за Revit, AutoCAD Architecture, MEP или Structural, Civil 3d, SolidWorks, Inventor или някоя друга програма?

Някои от тези програми са страхотни, но също така човек вижда колко много ограничения имат, чак когато започне да работи с тях.

AutoCAD е най-популярният софтуер за чертане и това не е случайно. Има други обектно ориентирани програми, където някои операции стават по-бързо, но предимствата на AutoCAD са:

 • Вече познаваш AutoCAD и няма нужда да учиш нова програма, а само 3D функциите на AutoCAD;
 • Много често въпросът не е „AutoCAD” или Ревит например, а правилната комбинация между двете;
 • AutoCAD не изключва бъдещо преминаване към друга 3D програма, напротив прави този преход по-плавен и лесен;

Истината е следната: Ако работиш в AutoCAD и не можеш да се научиш на 3D в AutoCAD, въобще не се захващай с други програми като Revit и SolidWorks!

В заключение 3D-то на AutoCAD е най-бързият начин да започнем да работим в 3D, ако вече ползваме AutoCAD в 2D и това не изключва работата с друга програма, напротив улеснява я.

От 2D към 3D в програмата, която вече познаваме

Няма да се опитвам да убеждавам, че AutoCAD е перфектната 3D програма, но тя има някои достойнства и предимства.

Повечето от нас работят много в 2D и вече сме свикнали с интерфейса и начина на работа на програмата.

Аз съм привърженик на концепцията с минимални усилия да се постигат максимални резултати. В този ред на мисли предпочитам да вложа малко усилия за програмата, която вече познавам и да получа 3D модел, отколкото да търся различни 3D програми, които на брошура изглеждат добре, но повечето имат доста скрити дефекти и недомислици.

Необоримо предимство на AutoCAD е че всички познаваме програмата и бързо и лесно можем да навлезнем в 3D без да сменяме, инсталираме и учим нещо ново.

По-професионални проекти,
когато работим в 3D

Като човек, чиито любим предмет е дескриптивната геометрия, няма да е пресилено да кажа, че мога да си представям доста сложни неща в 2D.

Въпреки това мога съвсем отговорно да потвърдя, че когато започнеш да работиш в 3D, виждаш колко неща не си виждал преди това.

Колкото и да си добър, ставаш още по-добър, когато ра ботиш в 3D.

Възможността наистина да видиш и да си представиш твоя продукт, прави 3D идеалното решение за сложни детайли или елементи.

Не е задължително да работиш изцяло в 3D ако не искаш. Например един архитект или конструктор може да работи в 2D, но да си направи 3D модел на сложен покрив за даден проект, което да му спести много време, грешки и евентуални проблеми при изпълнението.

Дори да не правиш цял проект, а само част от него в 3D:

 • Виждаш доста по-ясно и по-завършени нещата;
 • Няма нужда да си чертаеш помощни разрези и планове, само за да си представиш как изглежда модела ти;
 • Можеш да покажеш визуализация на клиенти или работодател, за да ги впечатлиш в качеството на работата си

Това е може би и най-добрият начин да се започне с 3D. Не е необходимо да се "изхвърляме" да правим цял проект от самото начало. Първо към проектите, които вече правим можем да добавим един 3D детайл, послед няколко 3D детайла, после някой по сложен фрагмент с повече погледи и разрези, после един малък проект целия в 3D и накрая голям проект в 3D.

Стъпка по стъпка можем да постигнем крайният резултат - да работим свободно в 3D и да го ползваме тогава, когато ускорява работата ни и прави проекта по-добър.

Как Да Получаваме Автоматично 
2D разрези и погледи от 3D модел

Освен че можем да си представяме нещата по-добре, друго предимство на 3D е да получаваме част от чертежите си напълно автоматично или полуавтоматично. Когато веднъж имаме единен 3D модел, разрезите са резултат от него и ги получаваме автоматично.

В AutoCAD има възможност да получаваме разрезите наготово, когато работим в 3D.

Може би обаче по-хубавото е, че тези разрези се актуализират автоматично при промяна на 3D модела.

Всеки, който е чертал знае, че без промени не може и в практиката често проблемите не са в това да начертаем нещо бързо, а да можем да правим бързо и лесно множество промени в процеса на работа.

Ако имаш 10 разреза, трябва да направиш промяната и на десетте места. Когато имаш 3D модел правиш промяната на едно място, а другите се актуализират автоматично.

Това прави нашите проекти и по-професионални, тъй като всеки знае колко много технически грешки се допускат, като направим промяна на едно място и пропуснем да я направим на друго.

Правейки модел в 3D и получавайки автоматично актуализиращи се разрези е едно доста елегантно решение на този проблем.

Неочаквано добра комбинация
Фото-реалистични визуализации директно 
в AutoCAD 3D са напълно възможни

Това ще шокира много хора, но в AutoCAD могат да се правят наистина чудесно изглеждащи и реалистични визуализации без да трябва да търсиш, инсталираш, учиш и работиш с напълно различен и сложен софтуер, каквито са популярните програми за рендериране.

След като вече сме създали модела в AutoCAD няма никаква причина да не се възползваме от вградените възможности за създаване на визуализации.

В голям процент от случаите, възможностите на AutoCAD са ни достатъчни и ще получиш резултат, който ще надхвърли очакванията ти. 

Рендерът в AutoCAD се разви много сериозно през последните години и освен ако не си професионален визуализатор, то в повечето случаи не е необходимо да си усложняваш живота и да излизаш извън AutoCAD.

При всички положения принципите, които учим за осветление, материали и настройки на рендерирането са валидни за всяка една програма и ще са ти от голяма полза, ако поискаш да използваш специализиран софтуер за рендериране в бъдеще.

Начин на провеждане на обучението

Както вече казах, не смятам да променям това, което работи. Курсовете по AutoCAD, които проведох до сега бяха онлайн и както може да се види от мненията по-долу тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове. Получих много писма, в които ми писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Основната ми дейност, с която си изкарвам хляба е проектирането и времето ми е ангажирано с това. Не мога да гарантирам, кога отново и дали ще има следващи издания на курса. Изисква се доста добра организация и планиране, за да мога да отделя време за обучението и отговарене на въпросите от курсистите, както съм отделил сега.

Ще мога да приема само ограничен брой хора, защото искам да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пиша това в първия курс има над 1,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задеде вместо теб. Това обаче е доста време ангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5мин за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има осем модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 8 седмици или два месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото може да има DWG, PDF или друг файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение в днешно време и съм го избрал поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем. 
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате модула за автоматични разрези може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите автоматични разрези, можете да си прегледате видеоуроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след например два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е на практика невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва от една страна прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.

За този курс не е необходимо да имате последната версия. Основните принципите работят на всички версии. Естествено в по-новите версии има повече инструменти и там където има разлики във версиите аз ще обяснявам това. Препоръчително е обаче да имате поне версия 2009, защото тогава се смени изцяло интерфейсът на AutoCAD и по-лесно ще проследявате използването на менютата.

Програма на курса

Курсът включва над 90 теми, разделени в 8 модула, които се взимат в 8 седмици. Ето списък на темите.

Кога е записването и защо местата са ограничени?

Получих доста въпроси как ще става подбора за курса. Нещата са съвсем прости. Има определена бройка и регистрацията ще бъде по реда на записванията.

Запазвам си правото да "затворя вратите" преди този срок, ако се достигне до максималната бройка за курса. 

Самият курс ще започне веднага след като системата ни отчете Вашето плащане. Тогава се получава достъп към самото обучение. Уроците могат да се гледат 6 месеца. 

Както писах по-горе, стремя се да отговарям на всички въпроси и да помагам на всички в курса, но това изисква доста време. Поради това съм ограничил бройката на участниците. Втората причина е ограничения хардуерен ресурс, за да могат всички да гледат видео уроците гладко и без накъсвания.

Често задавани въпроси

Има въпроси, които получавам доста често и поради тази причина бих искал да ги адресирам.

Въпрос: Аз не съм в София, има ли начин да взема курса?
Отговор: Курсът се провежда онлайн, тоест това което трябва, за да се включиш е компютър с Интернет достъп. Точно хора, които не са в София изключително много им допаднаха предишните курсове, понеже си спестяват разходите по път и престой в друг град, които биха имали при класически курс.
Въпрос: Подходящ ли е курса за начинаещи в 3D? Аз не съм работил никога с 3D. 
Отговор: Курсът започва от самото начало и не изисква предишен опит с 3D. След това постепенно навлизаме в тънкости и трикове и стигаме до атоматични разрези, лейаути и дори визуализация. Това би било летящ старт за всеки, който иска да научи 3D, но и добър преговор и научаване на някои тънкости за тези, които вече работят в 3D, но са самоуки.
Въпрос: Издава ли се сертификат за курса?
Отговор: Да, за обучението по AutoCAD 3D се издава както Аула удостоверение, така и МОН!
Въпрос: Ще мога ли да гледам уроците след като свърши курса?
Отговор: Курсът е два месеца, след което има допълнителни 4 месеца време за допълнителни преглеждания на уроците колкото пъти е необходимо, както и задаване на въпроси. Това не се предлага от никой друг курс, където обикновенно имаш един шанс да видиш урока, който каквото разбрал и да се оправя самостоятелно. В "стария" тип курсове няма възможност да накараш преподавателя да ти изнесе урока 2-3 пъти, докато го разбереш, камо ли 4 месеца по-късно да зададеш въпрос. Практиката до сега показва, че 6 месеца са абсолютно достатъчни, но въпреки това ще има и варианти за удължаване на този срок.
Въпрос: Аз отивам в отпуска/командировка, но искам да се запиша. Ще има ли проблем с достъпа?
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само два месеца достъп до курса, той е направен 2 + 4 месеца (тоест цели 6 месеца). Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато ви е удобно в рамките на тези 6 месеца.
Въпрос: Аз отивам в отпуска/командировка, но искам да се запиша. Ще има ли проблем с достъпа?
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само два месеца достъп до курса, той е направен 2 + 4 месеца (тоест цели 6 месеца). Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато ви е удобно в рамките на тези 6 месеца.

Ето Kакво Ще Научиш в Курса AutoCAD 3D

 • Ще можеш свободно, правилно и най-вече бързо да създаваш 3D модели;
 • Това ще ти помогне да работиш по-професионално, като намалиш техническите грешки, създавайки 3D за по-сложни детайли, фрагменти или цели проекти
 • Ще се ориентираш лесно и ще се чувстваш като „у дома” в 3D пространството;
 • Ще научиш тънкости и хитрини за продуктивност, които могат да ти отнемат години да ги разучиш самостоятелно;
 • Ще научиш техники за по-бързо чертане и модифициране на 3D обектите;
 • Ще може да получаваш разрезите си автоматично и те автоматично ще се обновяват при промяна на 3D модела;
 • Свободната работа в 3D ще улесни работата с външни 3D програми, ако решиш да ползваш комбинация от AutoCAD и друга програма.
 • В зависимост от специалността, работата в 3D дава възможности за ползването на различни плъгини за симулации, анализи и изчисления, които си „дърпат” геометрията директно от 3D модела;
 • Ще създаваш бързо лейаути от 3D модели, включваши различни погледи, разрези и 3D изометрии;
 • Ще можеш да създаваш фотореалистични визуализации директно в AutoCAD без външни програми (модул по желание)
 • И не на последно място... ще се чувстваш с 3D в „свои води”

Удостоверение за завършен курс

За всяко едно обучение от учебен център "Аула" може да се заяви издаването на Аула удостоверение за преминат курс. За целта е необходимо да се премине кратък тест.

“Аула” е лицензиран учебен център от Министерството на образованието и науката. В допълнение към основното Аула удостоверение, за повечето курсове е възможно да се заяви удостоверение по част от професия Оператор на компютър или Компютърен график.

За МОН удостоверенията процедурата е регулирана, а обучението и изпитите са в предварително обявени срокове. Повече информация има тук.

След успешно завършване в МОН режим към двете удостоверения се издава и Europass приложение към тях.

 

Документите са разпознаваеми в България и валидни в Европейския съюз.

Може да се свалят директно от профила Ви в "Аула" в PDF формат.

Бонус 1 при записване за курса: Сертификат за завършен курс на английски език

В допълнение към основното Аула удостоверение на български език, издаваме и копие на английски език.

Удостоверенията на английски език изискват допълнителна проверка, обработка и поради това се заплащат допълнително. Но само при регистрация сега ще го получите без допълнително заплащане.

Удостоверението може да се свали директно от Аула в PDF формат.

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане.

Бонус 2: Работни файлове за сваляне

Получавате всички работни файлове към уроците напълно безплатно!

Така ще можете да се упражнявате още докато гледате урока. Получавате ценни практически знания и умения неусетно!

С помощта на работните файлове ще успеете да се "докоснете" до показаното в курса в дълбочина.

Каква е инвестицията за курса?

Въпреки масовата практика (не само за AutoCAD курсове) програмата да се разбива на обучения по 3-4 дни, за да се направят поне 3 отделни нива и да може да се иска ниска такса от порядъка на 200 лв. за всяко ниво, ние считаме, че това е неефективно за самото обучение.

Но само сега можете да вземете курса при много по-изгодни условия.

Вместо да определяме цена от 800 лв., която би била напълно оправдана за такъв 8-седмичен курс, в момента обучението може да се закупи за две вноски по 200 лв. (общо 400 лв.) или една вноска от 299 лв. (-20% при еднократно плащане).

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

Има 4 удобни начина за плащане: 

 • Чрез дебитна или кредитна карта (веднага получавате парола);
 • В най-близкият банков клон или чрез интернет банкиране;
 • На една от над 2,000 каси на ИзиПей;
 • Чрез системата ePay.

След регистрация чрез синята форма по-долу ще можете да изберете метод на плащане и ще получите инструкции за плащане.

Записване за курса AutoCAD Формула 3D

Ето още веднъж основните параметри за курса:

 • 8 седмици подробен онлай курс „AutoCAD Формула 3D”;
 • 4 допълнителни месеца за преговор на уроците и задаване на въпроси (общо 6 месеца);
 • Получавате достъп до първите уроци веднага след като системата ни отчете Вашето плащане;
 • Получава се удостоверение за завършено обучение;
 • Бонус 1: Сертификат на английски език и EuroPass приложение;
 • Бонус 2: 126 работни файла за сваляне и за упражнение по време на обучението;
 • 100% Гаранция за връщане на парите само с уведомление по имейл;

Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но може да бъде спряна скоро. 

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу.

Ето още веднъж основните параметри за курса:
 
8 седмици подробен онлай курс „AutoCAD Формула 3D”
4 допълнителни месеца за преговор на уроците и задаване на въпроси;
Получавате достъп до първите уроци веднага след плащане.
Възможност да се паузира курса и да се продължи, когато е удобно (за да не пречи на отпуски);
Получава се сертификат за завършено обучение;
100% Гаранция за връщане на парите само с уведомление по имейл ;
Цена три вноски по 97лв (общо 291лв) или една вноска от 247лв (-20%) една вноска от 159лв (-45%)
 
Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но може да бъде спряна скоро. 
 
 
За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу:
Единичен
курс
 
 • 1 обучение
 • 6 месеца
  достъп
 • 1 включено
  удостоверение
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
Абонамент
1 година
 • 45+ основни курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови основни курсове
 • Това е PRO курс и изисква PRO абонамент.
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
PRO Абонамент
1 година
 • 45 основни + 15 PRO курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА

В случай, че не виждате трите опции или синята форма след избор на опция, моля опитайте с друга програма за отваряне на Интернет страници като Google Chrome или се регистрирайте по телефона на 02/987-81-76.
С натискане на бутона "Регистрирай ме за курса" Вие се съгласявате с общите условия на Аула.

Център за обучения АУЛА

Център за професионално обучение "АУЛА" е лицензиран център за обучение с лиценз No2013121049, издаден от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Фирмени обучения

За екипи над 5 човека предлагаме специализирани обучения за повишаване на компютърните умения на целия екип. За информация, свържете се с нас на тел:
+359 884 90 60 67

Експертът

Инж. Иван Цукев е създател на популярния блог "CAD Тайни" за AutoCAD уроци, като има над 150 публикации на темата AutoCAD, включително и в специализирани списания. Иван Цукев набляга на практическото приложение на програмата и висока степен на автоматизация при повтарящи се задачи.

Контакти

 

В случай на въпроси или проблеми с регистрацията, моля свържете се с нас на:

 • тел. 02/987-81-76 (в работни дни от 9-18ч)
 • email maria@aula.bg
 • чрез форма за контакт 
 • адрес: гр. София 1000, ул. Граф Игнатиев 7, вх.Б, ет.2, за Учебен Център "АУЛА".
 • skype:Aula.bg

100% Гаранция за връщане на парите

Всички курсове предлагани от aula.bg идват със 100% гаранция за връщане на парите.

Нашата мисия е да открием преподаватели - практици, които да предоставят само курсове, които водят до реални умения и резултати.

За това даваме за всеки един курс 100% гаранция за връщане на парите в рамките на 30 дни.

Ако по каквато и да е било причина решите, че курсът не оправдава вашите очаквания, просто ни напишете един имейл и ще ви върнем парите до последната стотинка без да задаваме въпроси.

За нас от aula.bg това е нещо, което всеки курс трябва да предлага, защото в крайна сметка ако на вас не ви свърши работа, не трябва да плащате нищо.

Здравейте Иван! Онлайн обучението е страхотно, толкова е удобно,че нямам думи! Аз съм начинаеща и съм впечетлена от достъпния начин, по който представяте нещата! Много благодарности за това,че споделяте вашите знания и опит! АutoCAD формула е изключителен курс, полезен е безспорно! Благодарности!

Ваня Г.

Аз работя с продукти на Autodesk от доста години и естествено съм самоук. Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!

Иван И.

Първото което искам да кажа на теб е едно голямо БЛАГОДАРЯ!!! Благодаря за това че ни даваш твоя интелектуален труд трупан години, безвъзмездно в блога и срещу сравнително малка сума в курса. Предполагам всеки който е влизал в твоя блог би трябвало да се е сетил, че зад всяка "елементарна" команда седят часове четене на английски и хиляди кликания на мишката

Ангел Т.

Курсът е чудесен, но аз напредвам много бавно, защото започнах работа с компютър много късно- преди 3-4 години. До този момент работех интериор само на ръка. Лично за мен е нужно много повече време, защото съм на 59 год..... Ползата от курса ми е, че преодолях страха, че няма да се справя с нова версия от 2006 сега работя на 2009 и то на Рибън интерфейс, докато младите ми колеги работят на класик.

Радост С.

Здравейте г-н Цукев! Аз съм от по-старата генерация машинни инженери. Трудовата си дейност започнах от редови технолог, през главен технолог на комбинат с 12 000 човека... Хвала Ви, че сте се захванали с такова благородно дело... За по-старата генерация провеждането на курс на български език е едно голямо облекчение. За мен лично онлайн обучението и още повече на български език е много удобно. Научих нови неща и трикове. Качеството на уроците е отлично,

Дончо Д.

Вече няколко пъти споменах, че съм абсолютно начинаеща в тази област. Освен това в момента участвам в още едно он-лайн обучение, което е в друга област. Казвам го, защото това ми дава възможност за сравнение на начина, по който са подготвени двете обучения. Вашето, без да го приемате за комплимент (нямам полза да бъда неискрена) е страхотно. Просто съм очарована.. До сега съм само до модул 3 (поради стечения на обстоятелствата около мен), но трябва да кажа, че е поднесено по възможно най-разбираемия начин. . Хубав ден и успех!

Йовка А.

Здравей, Иван, До сега не съм ти писал и мисля, че вече е крайно време да го направя. Поздравления за това което правиш! Просто нямаш слабо място. Онлайн формата на курса е изключително удобна, дава ти възможност да повтаряш нещата отново и отново по всяко време. Стигнал съм до средата на модул 5. Анотативните стилове и мащаби бяха нещо ново за мен и съм много щастлив, че ми отвори очите за тях. Триковете с бутона Shift също много ме радват :) С нетърпение очаквам да стигна до плотиране то с Layouts, което за момента е и голямата ми болка. Още веднъж, Благодаря Ти за това което правиш.
Поздрави,

Лазар Д.

Много много полезно. Колко лесно било. Браво! Благодаря!
(Коментар за урока "Създаване на собствен шаблон за бърза работа" )
Поздрави,

Никола С.

Много от функциите, които представяш в уроците дотук, твърдя че познавам добре и използвам редовно, но въпреки това гледам видеата, защото знам, че ще ми покажеш нещо ново, което не знам и ще ме улесни и НАИСТИНА Е ТАКА - ВСЕКИ ПЪТ! И ...(не те четкам, мъжа ми ще го потвърди) след всяко едно видео, което гледам все не мога да се сдържа и да кажа "Евала!" Възхищавам се всеки път на отдадеността ти...и на желанието и на положения труд...

Малина Й.

Здравейте инж.Цукев, Изключително съм доволен от участието си в курса по AutoCAD. Пробвах различни чертожни програми с желанието да избягам от AutoCad. Мъчех се да усвоявам AutoCad по разни дебели книги, но резултатите бяха слаби. За ефекта от курса ще кажа само следното:Бях сляп и Вие кото Исус ми измихте очите и прогледнах.

Йордан Д.
');


© 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.