Zebra анализ за повърхности

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Радост Сиджимова:

  Когато реших да копирам часовника си от страната на Mirror се отваря едната повърхност в лейар- Часовник. Същото се получава при отварянето и с Вашия файл 2007. Това има ли начин да се поправи и как? Качи ли сте и упражнение версия 2013 ,която не ми се отваря с версия 2012. Дава ми индикация да го отворя с програмата DWG True View, но и тя е версия 2012 и не го отваря.Бихте ли могли да ми обясните къде бъркам .

  Иван Цукев:

  Радост,

  Какво се има в предвид под "се отваря едната повърхност" ?

  По принцип версия 2013 е формат, който се отваря само с 2013 версия, независимо дали е Аутокад или DWG True View.

 • Галя Стефанова Георгиева-Атанасова:

  Работя с AutoCAD 2012 и когато се опитам да дам Zebra анализ ми изписва: _ANALYSISZEBRA Surface analysis is available while using hardware acceleration. Бихте ли ми казали къде греша?

  Иван Цукев:

  Галя,

  пусни 3dconfig и пробвай с различни настройки на "hardware acceleration"

  Емил Филипов:

  И при мен беше същото и оттам се оправи, от Manual tune :) enable hardware acceleration

  Таня:

  Аз нещо не мога да го оправя. И при мен се получава същото,но променяйки настройките нищо не се променя.Само ми изчезва част от чертежа.

 • Какви отметки да направя в hardware acceleration?

  Таня:

  Може ли някой да ми каже какви отметки трябва да направя,за да получа Зебра анализ.Променях почти всичко и каквото и да направя ,различно о т до сегашното ми изчезва целия чертеж. Изписва ми същото като на Галя ANALYSISZEBRA Surface analysis is available while using hardware, като вляза в  3dconfig после давам отметка на hardware acceleration и там ми дава да променям разни настройки на он и офф, пробвах ги всичките,но ми изчезва чертежа,каквото и да направя. След това в последните уроци и сенки не ми се получават.Моля за помощ.

  Валентина:

  Аз също имах проблем със Зебра анализа. Но след като разгледах коментарите, оправих проблема с 3dconfig-hardware acceleration. Благодаря на всички.

 • Какви отметки да сложа в hardware acceleration?

  инж. Елена Бъчварова:

  Здравейте! Работя с AutoCad версия 2012.

  Може ли някой, който вече си оправил проблема, да ми каже какви точно настройки от Manual tune / enable hardware acceleration трябва да се променят за да заработи Zebra analysis. Благодаря! 
  Краси Кръстев:

  Здравей, пробвай с тези настройки при мен работи.В 3D Config -> Manual tune ->  дай отметка на enable hardware acceleration след което включи всичко с изключение на Smoth Display - offи Texture compression - OFF 

  инж. Елена Бъчварова:

  Благодаря много за отговора! Но за съжаление програмата не ми позволява да отметна enable hardware acceleration, пред прозорчето за отметка имам ЧЕРВЕН триъгълник с удивителен знак! Намерих обяснение - Hardware acceleration is not available because not enough video memory is available. Не разбирам много от видео-памет, ще се обърна към IP - специалисти... Още веднъж Ви благодаря!


  Краси Кръстев:

  Ами да ако имате слаба машина най - вероятно няма да ви позволи, ако е слаба видео картата се пригответе и за компромиси когато рендерирате ( последния модул за визуализации става дума ).