Модифициране на геометрия в 3D

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как най-лесно според лектора се модифицира геометрията на вече създадени солиди?
С помощни маркерите, които се появяват след избиране на обекта.
С използване на допълнително изчертани помощни линии или подробни точки.
Не може да се модифицира. Солидът трябва да се изтрие и да се създаде отново.

Въпроси и отговори

 • Защо не функционира auto-hide

  Стефка:

  http://upload.aula.bg/screenshot5f5cca5-1b20f9e42.jpg acad 2010

  Иванка Калева Чолакова:

  Трябва да натиснеш чертичката, за да се прибере (тя е до кръстчето за затваряне на панела) и след това като отидеш с мишката вляво, ще се появява и като идеш настрани, ще се прибира.

  Valeriq:

  Здравейте  искам да попитам защо  когато  маркирам обект и  се  появи  синия  маркер  не  мога  да  доближа  мишката  до него  .Получава  се  отблъскване  също  като  магнит .Има ли  начин да  се  оправи ?

  Николай:

  SNAP трябва да е спрян


  Elika:

  Imate otmetka na Auto-hide. Mahnete ya i moze da proraboti.

  Elika:

  Ako mi pusnete link za demo versia na programata shte vi dam tochen otgovor bez proba i greshka. Skype: elikabg

  Йордан Йорданов:

  възхитен съм от новите възможности за динамична промяна на на 3D обектите

  Божидар:

  Може би, защото е плаваща. Пробвай с влачене до левия край на чертожната област. Включено е Archor Left. Или защото си избрала Move. Или защото е избрано контекстно меню. Изключи го и дръпни мишката встрани. 

 • Защо в Properties нямам меню 3D Solid и не мога да променям настройки от там?

  Снежана:

  Защо при мен в прозорецът Properties, в най-горното падащо меню, не се появява 3D Solid и съответно не мога да променям настройктите на дадена 3д фигура от тук /както е показано в урока/. При мен това падащо меню е или празно или иска да посоча обект, но след като селектирам даден обект, нещата не се променят. Работя с 2014.

  Краси Кръстев:

  Здравей, така както описваш проблема, най - вероятно е подобен на този тук в тази тема :

  Проблем с Properties AutoCAD 2014

  Прочети цялата тема в нея са описани възможностите за възникване на проблема и как може да се отстрани.

  Надявам се да съм те насочил на правилното място и да съм бил полезен с отговора в темата...... надявам се нещата да се решат с Reinstal, А не чрез _Pre_isntal

  Снежана:

  За съжаление не стана по нито един от изброените начини. Явно трябва да преинсталирам програмата, но нямам възможност да го направя сега, така че ще работя без тази опция.

 • Защо ако един паралелепипед е създаден  не чрез командата box а например чрез presspull нама маркери чрез които да го модифицираме и може ли да се промени това?

  Антон Тонев:

  На първата снимка позиция 1 е паралелепипед направен чрез командата box и всичко е ок на втората снимка позиция 1 е паралелепипед направен чрез командата presspull и има само един маркер

  Василена:

  Ако от раздела Selection - Filter изберете точка , ръб или лице не се ли получава?

  Vicka Dimov:

  Защото Box (примерно) е параметрично тяло, т.е. има възможност да променяш широчина, дълбочина и височина. Не така стои въпроса с привидно Box тяло, т.е. тяло получено от правоъгълник и след това към него е приложено Extrude или Presspull. При правоъгълник, на който се приложенa Extrude командата, параметъра се явява височината, на която се "избутва". Габаритите на правоъгълника не са параметрични величини. При Presspull пък няма никакви параметри, защото при тази команда се получава ново тяло, чиято основа е копие на обекта към който се прилага командата.

  Антон Тонев:

  Благодаря за поясненията. Като цяло и аз стигнах до тези заключения, но се чудех няма ли начин същите маркери да се покажат на обекта получен чрез presspull много са удобни и ако я има тази опция ще бъде много полезно да знам как да я приложа.