Създаване на мешове чрез RevSurf

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Задача


Създайте показаните форми на екрана и използвайте командата от урока, за създаване на показания меш. Припомнете си командата EDGESURF от първия урок. По желание може да експериментирате със собствени форми.

Команди


REVSURF - Създава обект меш като завърта линия или крива около ос.
SURFTAB2 - Контролира гъстотата на мрежата за обекти генерирани от командите REVSURF и EDGESURF

Тест за преминаване към следващия урок

 
Командата Revsurf за мешове на коя команда за солиди съответства?
Revolve
Regen
Repeat

Въпроси и отговори

 • Александър Жипонов:

  Здравейте, 1. Въпрос Искам да попитам има ли начин да се обединяват различни mesh-ове, например: Исках да направя една чаша за кафе/чай... Направих примитивен mesh цилиндър, направих го кух и се оформи тялото на чашата. След това с RevSurf направих дръжката като врътнах един кръг на 180 градуса. Горе - долу се получи но не знам как да го обединя, защото като ги smooth-на на по - високо ниво, изглеждат малко раздалечени. 2. Въпрос Пак със същия пример: при изработването на дръжката както казвах използвах RevSurf; тя се завъртя на 180 градуса - това е по полукръг, но например ако искам да се образува по произволна крива (както беше path, при solid), възможно ли е?

  Иван Цукев:
  1. Само солиди могат да се обединяват. Ако искаш да ги обединиш, трябва да ги превърнеш в солиди.

  2. Пробвай със Sweep - избираш си път и сечение и можеш да получиш това, което търсиш.

 • Разрези през Mesh-елементи.

  Митко:

  А как става превръщането от Mesh->Solid елементи. Ако имаме някаква фигура със сложна форма и решим, че ще я направим по лесно с Mesh-ове. Акоправим някакви разрези през нея предполагам трябва да направим точно това да ги превърнем в Solid елементи защото иначе като режем през Mesh-а те нали са кухи и няма да се получат нормални разрези или греша?

  Иван Цукев:

  Може да използваш командата convtosolid, за да конвертираш обекта към солид и след това да правиш разрези, точно както се правят при всеки един солид.