Как да направим парапет на балкон

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Задача


Свалете файла с упражнението от предходния урок и повторете показаното на екрана.

Въпроси и отговори

 • Защо се размазаха буквите на координатната система?

  Иван Манолов:

  Защо се размазаха буквите на координатната система.И при мен се получава това от време на време.Аутокад 2014 с допълнително приложение (F-Utils) за мебели

  Краси Кръстев:

  Здравей, относно този проблем може да прочетеш тази тема тук  http://aula.bg/question#id-114227200001 в която е коментиран подобен проблем.

 • Как да моделирам парапет от ковано желязо?

  Снежана:

  Здравейте, тъй като моята специалност са дизайна на изделия от ковано желязо, искам да попитам как най-лесно бих изградила в 3D приложения парапет ? По-скоро се затруднявам с детайла с топузчето по средата. Другият успях да направя, макар и не особено добре с Extrude.

  Снежана:

  Забравих да приложа снимка на детайла:

  Vicka Dimov:

  Здравейте, Снежана! Тъй като във Вашият случай става дума за ротационно тяло, бих Ви препоръчала да използвате командата Revolve. Правите си профила на цялата "пръчка" и след това просто го завъртате около оста му. Размножавате готовият резултата. Изгледайте следното видео за вдъхновение - https://www.youtube.com/watch?v=Tj8arEdrYtw

  Снежана:

  Благодаря за идеята, но с Revolve "топузчето" става с кръгло сечение, а не с квадратно. Може би не се вижда хубаво от снимката, но детайлите са със квадратно сечение.

  Николай Николов:

  Две пресечени пирамиди долипени с голямата основа и заоблени ръбове. Или квадратно сечение със заоблени ъгли изтеглено по път повтарящ ръба на тялото. Това са само идеи. Как бяха точните команди трябва да си ги погледнеш. Поздрави.

  Vicka Dimov:

  Loft е твоята команда значи. https://www.youtube.com/watch?v=-VwIPiGAjxk

  Снежана:

  Да, с Loft се получава, благодаря!