Примери с визуализации създадени с AutoCAD

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм

Примери с визуализации създадени с AutoCAD

По-долу съм показал няколко примера от личната ми колекция с визуализации направени с AutoCAD.

Държа да отбележа, че това са изображения, които съм събирал от колеги и интернет и не са правени от мен. Все пак счетох, че може да са полезни, за да се види какво може да се направи с AutoCAD. Всички са правени с чист AutoCAD, без никакви външни програми или надстройки.
Някои от изображенията са с добри сенки и осветление, други са с по-ръбати сенки. Част от изображенията са правени и с доста стари версии (например последния пример с банята е правена с 2007).

Въпроси и отговори

 • инж. Юлия Петрова Савова:

  Иавинете, защо липсват примерите с визуализациите към урок 12? Няма ги и на стария сайт.

  Иван Цукев:

  При преместването на курса бяха изчезнали. Върнахме ги отново.

  Елица Енчева:

  Здравейте, как мога да разбера кога точно свършва достъпа ми до сайта?

  инж. Александър Жипонов:

  Елица, Горе вдясно на името на профила има стрелка, като я цъкнеш се появява падащо меню и избираш достъп, там ще видиш до кога е достъпът ти.

 • инж. Венелин Димитров Апостолов:

  Бих желал да попитам дали след края на този модул ще има тест за AUTOCAD FORMULA 3D и съответно ще бъде издадено удостоверение за курса ?

  Иван Цукев:

  Ще активираме теста за удостоверение на 5 август.

 • относно визуализациите

  васил:

  Рендерите  наистина са много добри  но как може да се надуе качеството  ,аз все не успявам явно нешо да направя както трябва ,особенно когато материалите имат бели нюанси или изцяло бели  рендерите не че са толкова лоши но като ги сравня с  тези  има  доста какво да се желае.Наи лошо ми излизат по светлите материали. от показания начин  за илюстрация на въпросите  явно не могат да се качват готови рендери които вече са запаметени като снимки .

  Борислав Иванов:

  Всичко е въпрос на търпение, желание и чувство за усет кое е добре и кое - не. Със системата "проба-грешка" и с търпение всичко ще се получи.

  Цанко Дилов:

  Разбира се, че могат да се качват готови рендери, запаметени като снимка. Опитай и ще видиш. Пък и ние да видим. Тогава ще може да се беседва върху нещо видимо, особено когато става въпрос за коментар върху рендер. Освен това можеш да качиш самия рендер.  

  васил:

  ето едно мое рендерче

  Цанко Дилов:

  Този рендер е наистина добър. Ако беше споменал, че е интериор на кухня, нямаше да ти предлагам коментара си, защото не работя с архитектурни интериори, но добре стана, че го публикува. Други колеги може да вземат отношение. Единственото, което мога да ти предложа, е да изключиш лявата лампичка, защото ми се струва, че не осветява добре хладилника и тази част от плота, който си посочил с позиция 1. Ако поставиш камерата на друго място, може и да се получи още по- добре.  

  инж. Михаела Карагенова:

  Поздравления за кухнята! Харесва ми! Относно рендера бих искала и аз да предложа нещо, за "най-лявата" лампичка може да се променят само малко параметрите ѝ, вместо да се изключва напълно. Струва ми се, че ако се завърти на някъде ще се получи по-добро изображение.

  Марианна Даверова:

  Опитайте с някоя от програмите за рендериране или с Photoshop.

  Марианна Даверова:

  Освен това насочете осветлението към плота, а не към горните шкафове. В общи линии добре се е получило.