Създаване на 3D терен на базата на хоризонтали

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Задача


Повторете показаното на екрана. По желание може да експериментирате със собствени форми.

Въпроси и отговори

 • Командата Slice

  Таня:

  Когато се опитам да отрежа солида,след като покажа коя част искам да остане нищо не се получава.Някакви идеи защо се получава така?

  Борислав Иванов:

  Здравейте! 

  Не съм сигурен, но мисля, че проблема идва от втората стъпка на рязането. Първа стъпка е да изберете solid-a, а втора стъпка е да изберете обекта, с който да го режете. Долу в командния ред Ви излиза типа на обекта, с който ще режете: planer Object, Surface, Zaxis, view, XY, YZ, ZX, 3points. Когато изберете една от тези опции избирате обекта на рязане и тогава избирате частта на solid-a, която да остане(да се изреже). Ако това не помогне в последната стъпка вижте дали не сте избрали keep both sides. Ако е избрано, се прави разрез, но страните се запазват като два отделни солида.
  Андрей Танев:

  Със slice не се получава, но чрез intersect се получи..

  Любомира Манчева-Колева:

  И при мен не се получава. Ето какво ми показва AutoCad: Modeling Operation Error: Inconsistent face-body relationships. SLICE failed for selected solid. Това се получава след като избера обекта и като се отитам да избера surface ми изписва това в командния ред.

  Краси Кръстев:

  Здравей, може ли да ми изпратиш файла kr_krastev@abv.bg, и ако може файла да е surface и съответно Solid - a така както си го изчертала.

  Мога само да предполагам, НО най - вероятно ако спазвате стъпките от урока, НО не сте включила Selection Cycling има голяма вероятност при селекцията на Surface да не избирате повърхнина ами пак Solid, Но нека го погледна чертежа.

  Любомира Манчева-Колева:

  Здравей Краси, всъщност оправих проблема. Оказа се, че повърхността не пресичаше солида абсолютно навсякъде. Иглеждаше, че е така, но след като увеличин размера на самата повърхност, и намалих размера на солида, така че хубаво да се пресичат и да е видимо от всички страни и slice се получи точно като в урока.

  Краси Кръстев:

  ОК, радвам се че си се справила с проблема и че сподели откъде е идвал, сигурен съм че ще влезне в полза на някой, който ще попадне на подобен казус.

  Такива въпроси са дсота интересни, т.к. малко трудно се изяснява откъде точно може да идва проблема, както писах по - горе може само да се предполага докато не се погледне самия чертеж, макар пак да не е сигурно че ще се открие проблема .

 • Краси Кръстев:

  Здравей,

  Първо спазваш ли последоваелността на избор при рязането.

  Второ какво точно ти изписва AuтоCAD в края на операцията по рязане - Погледни в командния ред.

  Ако не е проблем изпрати файла на kr_krastev@abv.bg , за да пробвам да го изрежа.

 • Как да се отстрани Error 94025 при команда Loft?

  Яна:

  Здравейте, Опитах се да приложа метода с команда Loft върху едно направено геодезическо заснемане. При последователен избор на хоризонталите, отначало всичко върви добре, но след това в командния ред се появява "Error Code Number is 94025" и моделирането престава да се извършва по указания в урока начин. Командата все още е активна и при избирането и на останалите хоризонтали се получава Surface (NURBS) вместо Surface (Loft). Как да елиминирам грешката, която се получава и защо се получава ? Благодаря предварително