Изчертаване на колони с Column Expert

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо при прехвърляне в AutoCAD много от размерите са върху стремената или фигурните армировки?

  Цанко Дилов:

  В публикуваната част от чертеж в AutoCAD се вижда, че много от размерите попадат върху армировките. Каква може да е причината?

  Цанко Дилов:

  Струва ми се, че намерих поне един отговор на въпроса си. Когато прехвърлям в AutoCAD шаблон с анотативни мащаби, се получава този проблем /независимо от избрания мащаб/. А при стандартен CAD чертеж се получават нормално разположени размери на армировките. Остава обаче въпросът: как ще се работи с лейаути с различни мащаби в прозорците в един и същи чертеж, и превръщането му в PDF?

  Цанко Дилов:

  Защо престанаха да се публикуват изображения по познатия ми от години начин!? Браузерът ми е Google Chrome.

  Цанко Дилов:

  Всъщност стигам до дискетата, която не прикачва изображенито.

  Неделчо Ганчовски:

  Това е от настройките на размерния стил. За да може чертежите при всеки потребител да изглеждат както той е свикнал, програмата не създава нови стилове, а ползва текущите в чертежа. Конкретно в този чертеж, размерния стил е бил с настройка, надписите да излизат в средата. Настройването става с командата на AutoCAD, DDIM - Modify - Text - Text Placement - Vertical = Above. На практика тези неща по оформлението нямат общо с плъгина, а си се правят от AutoCAD. Плъгина просто ги ползва. Най-добрият вариант е да се направят предварително всички необходими настройки и да се запишат в темплейт dwt. Оттук нататък всеки нов чертеж трябва да се отваря от този темплейт и всеки път всичко ще изглежда прекрасно и по еднакъв начин. Гледайте уроците за AutoCAD.

  Цанко Дилов:

  Благодаря инж. Ганчовски! Още не съм направил нов темплейт, но ще се опитам да прикача изображение и линк, с новата функция във Форума на Аула.

  Тест за земетръс на дървена къща link_kym_yotube

  Цанко Дилов:

  С модификация на шаблона CAD Тайни, се получи много добре.