Оразмеряване на стоманени елементи със Steel Expert

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кое сечение взема Steel Expert, при елемент с променлива височина?
Сечение, намиращо се на въведеното относително разстояние 0 - 1.
Винаги в началото на елемента.
Винаги в края на елемента.
Най-неблагоприятното сечение по дължина на елемента

Въпроси и отговори

 • Защо ?

  инж. Светозар Пиндиков:

  В ръководството на програмата в примерите по НПСК и по-точно пример 3 (Пълностенна греда на огъване) , защо не е отчетена дължината на гредата , която влияе директно върху проверката за обща устойчивост ? Как изобщо е пуснат примера с изкълчвателни дължини които навсякъде в ръководството са 0 ?

  инж. Светозар Пиндиков:

  Възможно ли е и да се добави като стойност в графите и стойността на Wc ?

  Неделчо Ганчовски:

  Примерът е взет от ръководството на Л. Венков по стоманени конструкции, по което сме учили всички. Може би въпросът трябва да се отнесе към авторите на ръководството. Примерът е точно така, както е даден там, без изменения. Обяснението обаче е много просто. Това е греда, която е свързана непрекъснато с корава подова конструкция по цялата си дължина. Тя няма как да загуби устойчивост при измятане, защото плочата не позволява никакви странични премествания.

  Неделчо Ганчовски:

  Целият оразмерителен код в Design Expert ще бъде изнесен в среда на CalcPad, като подробните изчисления ще бъдат "сгънати", а накрая пак ще се вижда табличка с обобщените резултати. Нещо подобно на новата записка за вятър: http://calcpad-bg.com/TemplateView/73