Редактиране

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как мога да редактирам или изтрия контура на елемент, който е начертан в изглед, без ос?
Като изключа опцията за динамични обекти.
Като отключа слоя "Стомана" (STEEL).
Като отворя чертежа на друг компютър, на който няма инсталиран Plug-in.
Не може да се редактира.

Въпроси и отговори

 • Защо се изобразяват повече grips?

  Марин Гергов:

  При селектиране на параметричен обект (обект с ос, при включени Динамични обекти стомана) при кликане върху остта на елемента се изобразяват всички grips (тези на остта и тези на останалите линии от елемента). При цялостно селектиране на обекта (window с мишката) не се появават никакви grips (нито на остта, нито на другите линии от елемента). При заставане с курсора на мишката над останалите линии на елемента (тези в Layers "Steel" и "Hidden") се появява заключено катинарче.
  Работя с AutoCAD 2010 64bit.

  Georgi:

  Избора на елементи трябва да е с прозорец отдясно на ляво.

  Марин Гергов:

  Както и да го избирам (наляво, надясно, целия, кликане) конкретния обект - или се избира с твърде много grips или (по-често) се избира без никакви grips. Аз работя основно с grips и тази особеност на плъгина ме затруднява значително. Да поясня, че в "Options - Selection" "Enable Grips" ми е кликнато, а "Enable grips within block" ми е разкликнато.

  Неделчо Ганчовски:

  Това е особеност на AutoCAD. Не може да се контролира от плъгина. Стандартното поведение трябва да бъде, при селектиране на обекта трябва да се появят само в краищата на оста, ако са включени динамичните обекти. Пробвай да напишеш GROUPDISPLAYMODE и да смениш стойността. Това също влияе, тъй като обектите с в група. Идеята е, при включени динамични обекти, като се промени оста, останалата част от обекта да се пречертава автоматично. Това улеснява редактирането. Пробвай също да смениш AutoCAD с по-нова версия 2014-2016.

  Костадин Янчев:

  Отключи съответните слоеве!

  Марин Гергов:

  Пробвах и с по-нова версия (Аутокад 2016) и там нещата са доста по-добре.