Добавяне на куки

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Ако добавим кука с положителна дължина на П образен прът, накъде ще се изчертае куката?
Към вътрешността на контура, заграден от пръта.
Нагоре.
Наляво.
По направление на +X.

Въпроси и отговори

 • Как става премахването на куки и огъвки?

  Румен Драганов:

  Как да премахнем огъвките на вече изчертан прът от едната или от двете страни? При по-сложни очертания ще се наложи да налучкаме посоката на огъвките и е добре да можем да ги премахнем или да променим посоката. Как става това?

  Неделчо Ганчовски:

  Няма специална команда за премахване или редактиране на куки. Това може да стане със стандартните команди на AUTOCAD, като например TRIM. Добре е само това да става винаги отвън навътре така, че да не се разделя пръта на две. Тогава едната част ще се откачи от обекта, а другата ще остане. Въпросът е, че може да се откачи желаната част, а да остане излишната.
  Ако искаме да променим куката, може първо да я TRIM-нем и след това, да добавим нова с командата за куки.
  В момента се работи върху ново поколение Design Expert, който се пренаписва изцяло. Това ще позволи да се добави повече параметричност към обектите и повече команди за редактиране. Малка част от новото ядро е вложена в CalcPad.

  Румен Драганов:

  Проблемът при тримването е наличието на радиус, който скъсява правата част от пръта и трябва допълнително да се удължава.

  Неделчо Ганчовски:

  Да така е. Между другото може да се добави такава команда сравнително лесно.

 • Защо не мога да задам надписи?

  Методи Иванов:

  След като изчертая линия (прът) и искам да и задам надписи, избирам опцията подканваме да маркирам и до там. Повече не реагира, неиска да се маркират обектите. Дали е от това че не въвеждам правилно линиятя. Ако е така как по друг начин да я въведа. Благодаря Ви предварително.

  Daniel Donchev:

  По какъв начин ги изчертаваш тези пръти, ако е възможно това да споделиш за да видим дали грешката не е свързана с изчертаването !

  Методи Иванов:

  Мисля че разбрах, да точно така грешката беше в изчертаването. Изчертавах ги като поли линия а не като прът. Благодаря и за това.

  Daniel Donchev:

  Браво, важното е, че си разбрал къде си грешил !!!

  Неделчо Ганчовски:

  Програмата може да надпише и полилиния като я превърне в прът но трябва да се сложи в слой BARS. Най-вероятно не ги възприема, защото са във друг слой. Това спестява случайното маркиране на други линии ако например, отдолу е сложен и кофража и разни други неща.