Ранг 5
PRO

инженер Цанко Дилов LinkedIn профил

Присъединил се: юли 2012
					
Строителен инженер-промишлено и гражданско строителство
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 2 дни
Аула точки

31845

 
Постижения

63

за седмица 0
Изгледани уроци

2453

за седмица 0
Харесани отговора

736

за седмица 0
Общо отговора

271

за седмица 0
Въпроса

24

за седмица 0
Последвани

18

 

Интереси

Фотошоп Fastweb AutoCAD Формула Photoshop Фотография HTML CSS Графика AutoCAD Формула II AutoCAD Формула 3D AutoCAD VIP Revit Конструкции Revit MEP MS PowerPoint Анимация Електронни таблици Microsoft 365 Тайните на Excel Тайните на Word Управление на проекти с MS Project V-Ray Рендери за 3ds Max Тайните на After Effects Презентации Рендериране Организация на проекти с AutoCAD Sheet Set

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер

Записани курсове

Ценни уроци, добри презентации, умел лектор, отлично подбрани теми, на всичкото отгоре поднесени и увлекателно! Поздравявам целия екип на Аула за иновативния начин, по който правите онлайн обучението. С този курс затвърдих и обогатих знанията си. Бих го препоръчала на всеки, който иска да научи нещо ново по приятен начин.
За мен този курс е много по-различен от другите, които преминах в Aula.bg. И като материал, и като методика на преподаване. Макар че съм строителен инженер, винаги съм се интересувал от Фотошоп. Дизайнът трябва да присъства навсякъде. Дори само обработването и импортирането на едно растерно или векторно изображение в AutoCAD e нещо много полезно. Преминах всички уроци, решавах тестове, но разбрах, че за този курс ми трябва предварителна подготовка. Бих се върнал на него, ако успешно премина Фотошоп за начинаещи, както беше програмирано в началото на годината.
Не съм дизайнер, нито архитект, но курсът ми донесе много приятни часове и дни. Поздравления към господин Ивайло Искренов!
Много полезен курс! След като ни запозна с почти всички тайни на AutoCAD, Excel и Word, инж. Цукев ни поднася по вече познатия майсторски начин и Power Point. След този курс можем да презентираме всичко, включително и знанията си от другите курсове. За мен би било достатъчно и умението да правя Фото Албуми, за да се запиша за този курс.
Страхотен курс!

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Записани осем курса!
Три влизания за една седмица
Пет влизания за една седмица!
Аула Гуру
Участие в Аула конкурс
Магьосник
Най-интересното знание
Споделящ знанията си
Учител!
Имейл новини. Ниво 3
Имейл новини. Ниво 2
Имейл новини. Ниво 1
Профил със снимка
Връзка с Facebook
Профил
Най-добрият приятел
Попълнено мнение за два курса
Попълнено мнение за един курс
Дай, за да получиш
Записани четири курса!
Незаменим приятел
Гуру!
Най-мощното оръжие
Инвестиция в знания
Образованието е ключът
Непрекъснато израстване
Богатството на образованието
Продължаваме напред
Обучение под пара :)
Чудесен приятел
Много добър приятел
Който помага на другите, помага на себе си
Добър приятел
Страхотна екипна работа
Здрав напредък
Нощна птица!
Добро утро!
Добра екипна работа
Благодарност
Експерт!
Професионалист!
Научихте 200 урока!
Потенциал!
Научихте 150 урока!
Научихте 120 урока!
Научихте 100 урока!
Добро начало
Доказани знания
Научихте пет урока!
Научихте десет урока!
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Научихте 20 урока!
Записан втори курс!
Записани три курса!
Научихте 40 урока!
Научихте 80 урока!
Първи стъпки
Напред, напред, напред
Напредък
Който се учи, той ще сполучи
Стабилен напредък

Последни форум дискусии

Този ми въпрос засяга всъщност всички програми на МС от офис пакета, но го задавам тук, тъй като предполагам че повече хора са се записали точно на този курс и съответно шансът за отговор ще е по-голям. До момента съм намерил само две решения, като и двете са еднакво неприемливи и определено не ми вършат работа. 1.Промяна на системно ниво на размера на шрифта - не е удовлетворително, тъй като при останалите програми такъв проблем няма 2.Намаляване на резолюцията - в офиса ползвам 24" монитор и там е почти добре като си е на Full HD, в къщи обаче съм основно на 30" монитор с нейтив резолюция 3К и става мъка за различаване на текста в рибона. Не искам да я свалям на Full HD или друга интерполирана резолюция, тъй като обикновено ползвам и други програми едновременно и там резолюцията не пречи. Ще се радвам ако някой има отговор на този въпрос и го сподели. Благодаря ви.
Здравейте инж. Хабов, Честно казано, не разбрах смисъла на Вашите коментари! Защо асоциирате Аула с клишето "нещо гнило има в Дания"? Aula.bg е динамично развиваща се и утвърдена образователна Институция! Над 160 хил. участници се обучават по повече от 30 професионални курсове, по различни софтуери. Инж. Иван Цукев е невероятен човек! Трудно е да се опише с думи. Инж. Красимир Кръстев е гениален! А колкото до строителните инженери, имате явно неточна информация. През така наречения "развит социализъм" на запад се котираха най-равните от равните "другари". С връзки или по друг начин, някои строителни инженери работеха по 2-3 години в държави на "братята" араби. Хората си плащаха добре, но НРБ ги ограбваше и с останалото можеха да си купят по един лек автомобил Лада с предимство, за която средно статистическият български гражданин чакаше с 15-годишна вноска. С приятелски поздрав: Цанко Дилов
Здравей Daniel, Гледай новия курс на Аула *Трикове и тънкости с Windows 10*, и ще разбереш за ИП адреса. А и за вирусите и стотици други полезни неща.
Ribbon-a (или както се определя от някои като "разтягаща се лента") определено е за предпочитане. Изгледал съм десетки курсове на Аула, и всички са с Ribbon интерфейс. А иначе съм съгласен, че добре познатото, като навик, трудно се променя. Сигурен съм, че който свикне с Ribbon, няма да се върне обратно.
Напълно сте прав инж. Сандулов. От български изпълнители, инвеститори и предприемачи, може да се очаква всичко. На практика много от тях са неконтролируеми. Да си представим много горещ летен ден. Някъде около обяд. Полага се бетон с висока влажност и съответна консистенция, за плоча над първи етаж на жилищна кооперация, примерно. Изчисляваш, анализираш, оразмеряваш, разбира се предварително при проектирането. За всеки случай, си ползвал и допълнителен коефициент на сигурност, от руския строителен фолклор "дуракоустойчивост". Всичко е окей. Да, ама не! Изведнаж "руква" пороен дъжд, който не само не спира, но се и засилва все повече. Бетон-помпата продължава да "бълва", бетоновозите не спират, а бетоновият възел изпраща същия бетон, като за "африканска жега". Виждаш (ако си там в този "щастлив" момент) и не можеш да направиш нищо. Няма спиране. Циментовото мляко като поток изтича по стълбите. Ама се представят документи за бетона и неговото изпитване, за кубовата му якост. Ако ще да представят документ и за цилиндричната, дори и за пирамидална, фактът е че на плочата, бетонът е никакъв. Е, ако си видял с очите си всичко това, и се опасяваш за конструкцията, има куп контролни органи, като се почне от РДНСК, лицензирани строителни надзори и т.н. В най-добрия случай могат да се предприемат допълнителни изследвания, изпитания, и нещо като локални укрепвания. На нов строеж, който токущо се "ражда". Но така е колега, в криворазбраната цивилизация. Времето е пари, а печалбата e uber alles! Този сценарий не е плод на въображение, а по действителен случай. Колкото до настилките, плочата избягва негативни ефекти, независимо от изпълнението на обратните насипи, от инженерно геоложките или геотехническите /все едно/ доклади, но количеството на армировката буквално "скача" спрямо тази на конструктивно армирана настилка. А какво гледа най-напред в конструктивния проект инвеститора: количеството на армировката. Ако се работи по нестандартен архитектурен проект, и в което няма нищо лошо, армировката може да не е онази на метър кубичен, писана по разни справочници. Причината може да е в архитектурното решение. Няма как да обясниш това на Възложителя, зад гърба на архитекта. Той сам може да предложи идейни варианти, като след консултация с конструктор, честно да обясни кой е по-скъпият варианта. Изборът остава за клиента. За съжаление много от архитектите, не изпитвайки никаква отговорност към конструкциите, и обсебени от творчески ентусиазъм, забравят, или не знаят, или не ги интересува. А други, които са наясно, се правят на "умрели лисици". За щастие има и трети, както има трети и между лекарите, примерно! ![](https://upload.aula.bg/screenshot2760121-219c20718.jpg)