Arch & Design (Reflection and Refraction)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Със слота Reflection се контролира ?
степента на пречупване на светлината през обекта
какво да виждаме на повърхността – цвят или текстура
неравността по повърхността на обекта
отраженията по повърхността на обекта

Въпроси и отговори

 • Възможно ли е ?

  Албена Христова:

  3 Ds MAX 2014Мога ли да си вкарам мои текстури или копирани по някакъв начин от сайт в Material / Map Browser и по какъв начин ?

  Ивайло Искренов:

  Здравей Албена,

  до колкото разбирам питаш как да използваш библиотека от материали или как да запазиш материал и да го използваш отново от Material Editor-a.
   Ако искаш да отвориш създадена библиотека, отвори материалният редактор и избери бутона Get Material. От бутона със стрелката надолу избери Open. Намери файла, който съдържа материалите и го зареди.
     Ако искаш да направиш собствена библиотека и да запазиш там материал, който си разработила, отново отваряш Material Editor-a, от бутона със стрелката надолу избери New. Така ще се появи нов roll-out отгоре с избраното от теб име и там ще можеш да добавиш нов материал. А това става просто с кликване и влачене на сферата, върху която разработваш материала и я пуснеш в новосъздадения roll-out.
     Ако не съм отговорил на точният въпрос и си имала друго предвид, поясни малко по-подробно какво точно искаш да направиш.
  Албена Христова:

  Благодаря ! 

 • Защо не се променя отражението?

  Росена Екимова:

  Когато променям стойностите за reflectivity и glossiness, нищо не се променя в начина по който изглежда материала, той винаги си остава (дори и при стойност 1) напълно не огледален и няма никакъв отблясък. Къде бъркам?

  Свилен Вангелов:

  материала е изолиран от околната среда