Дълбочина на фокуса (DOF)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Дълбочина на фокуса?
е ефект, който може да се постигне само с допълнителна обработка на изображението
е параметър на светлината тип Skylight
е ефект, който се получава с настройки на камерата и рендера
е модификатор

Въпроси и отговори

 • Защо се получава това?

  Nadezhda Stoyanova:

  Здравейте! Правя всичко както е описано в урока, но резултатът е този при каквато и да е стойност на fStop. Мисля си, че проблемът идва от новата камера, която създавам, защото когато дам Render отново се рендерира другата камера. Къде точно греша?

  Деян:

  защото ( f-Stop ) ти е много мала стойност около 1 а може и по мала 0,5

  Деян:

  опитай с този фаил който е прикачен тук и промени стойностите на ( f-Stop ) и ако отновно няма ефект тогава може да е до видеокартата и може да е нужно малко време да изчакаш докато се промени !

  Nadezhda Stoyanova:

  Здрасти! С прикачения файл всичко е ок, но като пробвам в различен файл не се получава колкото и да чакам и с нормална стойност за fStop. Благодаря за отговора :)

 • Как да селектирам едновременно и камерата в Top View и прозореца на камерата( поглед през камерата Camera02) долу в дясно?

  Betty:

  Как да селектирам едновременно и камерата в Top View и прозореца на камерата( поглед през камерата Camera02) долу в дясно? Когато селекрирам камерата в Top View е активен този прозорец, а ако избера прозореца с погледа през тази камера се маркира обект от него и се размаркира камерата и нямам достъп до параметрите ѝ, за да тествам опцията f-Stop и Preview.

  Ивайло Искренов:

  Има доста начини за това, единият е този който споменавам в урока "Вюпорти- допълнение" още в първи модул - селектиране на работният прозорец със средният бутон на мишката, което препоръчквам и в няколко следващи урока. Селектирай си камерата и кликни със средният бутон на мишката върху другият орозорец.

  Betty:

  Има ли друг начин освен този със средния бутон на мишката, защото аз не съм с мишка а с touch pad? :)

  Betty:

  Благодаря!