Навиците на Николай Трифонов [споделяне]

Голямото количество участници в нашето 21-дневно предизвикателство “Успех по навик” ни убеди, че темата за изграждане на навици е по-интересна, отколкото предполагахме. Затова решихме да ви срещнем с професионалисти, които вече използват силата на навиците в своето ежедневие. Ето и следващият участник в тази серия интервюта.

Николай Трифонов е Senior R&D Manager във VMware, но може би за някои от вас е по-известен като един от създателите на системата “Приятел за цели”, заедно с нашия основател Иван Цукев. Старае се да постига повече във всяко отношение – от завършването на СМГ през активното спортуване с пълно отличие до заемането на ръководни позиции днес. Фокусира се върху темата за постигане на цели и неизменната роля на навиците в този процес като споделя всичко научено в системата и книгата “Приятел за цели”.

В следващите редове Николай ще ви покаже своята гледна точка и най-важните научени уроци за навиците.

Какво са навиците за теб? 

Ще отговоря по следния начин: първо ние изграждаме навиците си, после навиците изграждат нас. За мен са много важен градивен елемент на ежедневието, който се трупа ден след ден и строи живота ни неусетно. 

Кой е най-важният ти навик? 

Прочети повече

Навиците на Георги Ненов [споделяне]

Вече започна нашето 21-дневно предизвикателство “Успех по навик”, в което ви споделяме различни техники за изграждане на навици и ще ви помогнем да ги приложите на практика. 

Като част от програмата, търсим вдъхновение от личния пример и ви срещаме с професионалисти, които вече използват силата на навиците в своето ежедневие.

Георги Ненов само за няколко години се превърна в един от най-популярните водещи на подкасти в България. “Свръхчовекът с Георги Ненов” вече има над 200 епизода и повече от 300 000 слушания. Но ако към днешна дата този успех изглежда предначертан, то той въобще не е сигурен в началото – но е плод на постоянството и “навика” всяка седмица да излиза нов епизод. Като част от екипа на Live to Lift и движеща сила зад тяхната едногодишна програма, помага на клиентите си да развиват здравословни навици дългосрочно.

В следващите редове Георги ще ви покаже своята гледна точка и най-важните научени уроци за навиците.

Какво са навиците за теб? 

За мен навиците са най-лесният начин да се движа към нещата, които искам или да се отдалечавам от същите. 

Кой е най-важният ти навик? 

Прочети повече

Навиците на Георги Малчев [споделяне]

В началото на годината обръщаме внимание на онзи елемент, върху който се гради истинската устойчива продуктивност – навиците.

С 21-дневното предизвикателство “Успех по навик” ви споделяме различни техники за изграждане на навици и ще ви помогнем да ги приложите на практика. А тъй като няма по-голямо вдъхновение от личния пример, решихме в рамките предизвикателството да ви срещаме с професионалисти, които вече използват силата на навиците в своето ежедневие.

Георги Малчев е пример за такъв професионалист. Той има над 20 години опит в бизнеса, мениджмънта и маркетинга, но по-впечатляващо е не кога е започнал, а какво прави днес. Развива и управлява една от водещите дигитални агенции у нас, води обучения и преподава в университети, инвестира сериозни усилия и време в благотворителни инициативи и менторство – и дори с толкова много отговорности успява да намери време за семейството си, да тренира редовно и да чете впечатляващо много книги.

Оставяме Георги да ви разкаже повече за навиците, които му позволяват да работи на толкова високи обороти и въпреки това да е пълен с енергия.

Какво са навиците за теб?

Най-обективното нещо – касаят действия, а те винаги са се случили или не са се случили.

Второ – навиците са най-естественото нещо. Ние сме изтъкани от навици. Те правят живота по-лесен. Това, че пресичаме на зелено е навик – предполага се, че е най-безопасно, и не ни затруднява.

Трето – навиците са и начинът с минимален стрес да съм това, което искам да бъда. Навиците ме правят това, което съм. Правилните навици ме правят такъв, какъвто искам да бъда. Във всяка една област. Семейство – любящ родител, син и съпруг. Здраве – фит, за пример на синовете и приятелите ми, много рядко боледуващ, здрав да помагам на каузи като Капачки за бъдеще. Преподавател – следящ аудиторията, управляващ интереса, даващ обратна връзка, препоръчващ приложими книги и знания. 

Кой е най-важният ти навик?

Прочети повече

Най-важното умение за новата година [21-дневно предизвикателство]

Стартът на новата година винаги е изпълнен с ентусиазъм за поставяне на нови цели. Проучванията обаче сочат, че само до две седмици 96% от поставилите си нови цели ги провалят. Много често причината е, че дори да очакваме с желание постигането на целта, нямаме навика да правим малки крачки към нея – да развиваме навици, които ще ни помогнат по пътя.

Ние в Аула вярваме, че един от най-важните навици е навикът да научаваме нови неща. Умението да учим е актуално далеч след като получиш дипломата си. То ни позволява да се развиваме като професионалисти, да работим по ефективно – а дори и да останем млади по-дълго.

Какво е по-различното тази година

Прочети повече

Eсенни предложения за нов счетоводен софтуер и професионален курс

Какво по-добро начало за един по-успешен работен процес с най-важното – отличен софтуер и професионален курс.

Aula.bg и Microinvest си подават ръка, за да предложат една отлична комбинация за всеки счетоводител и не само.

От 20.10.2020 до 31.10.2020 г. всички регистрирани потребители на aula.bg могат да вземат лиценз по избор за Microinvest Делта Pro или Microinvest ТРЗ и ЛС Pro с 20 % ОТСТЪПКА с промо код: MDP-20-2020 и пълния курс за компютърно счетоводство с Microinvest Делта Pro на специална цена от 119лв. вместо 199лв.

Прочети повече