10 практични приложения на дигиталните бележки в OneNote [споделен опит от Иван Цукев]

Случвало ли ти се е да ти хрумне някоя добра идея и да си кажеш, че е толкова добра, че няма как да я забравиш и затова не си я записваш никъде. В последствие обаче, поради огромното количество информация, което ни се налага да обработваме всекидневно, тази добра идея се е изгубила някъде измежду целия хаос от мисли.

Прочети повече

Игра: Крипто награди (NFT) за отговори във форума на софтуерни въпроси

Биткойн тази година достигна в пика си 65,000$, но една още по-гореща тема в крипто средите е NFT – дигиталните активи.

Тук няма да обясняваме подробно какво е NFT, но си представете, че един художник рисува дигитална картина и я поставя в блокчейн като NFT. Всички могат да я гледат, но само един човек може да я притежава (и съответно да я продаде, ако желае). Това е базирано на блокчейн технология подобна на Биткоин, като тя защитава правата на собственика. Единствено собственика може да се разпорежда с дигиталния актив.

Ето как да спечелиш първото Аула NFT докато помагаш на другите

Прочети повече

Нов курс в Аула: надгради компютърните си умения с Excel – формули и функции

В началото на септември ви обещахме да пуснем няколко нови курса до края на годината, с които да надградите компютърните си умения. Ние не забравяме обещанията си и сме щастливи да ви представим курса “Excel – форули и функции”.

Прочети повече

Септември не е само за учениците!

“Все още уча.” – Микеланджело, на 87 години

Ако сте отделили дори малко време за уроци в “Аула” през лятото, то вероятно знаете за кампанията ни “Спечели лятото!” В нея раздадохме награди на тези, които използват отпускарските месеци за своето развитие.

Най-голямата награда за нас беше това колко от вас приеха лятното ни предизвикателство: общо 793 участници, които изгледаха 92 823 урока!

Затова през септември искаме да дадем по-добра възможност за тези, които искат да продължат обучението си в “Аула” с още курсове.

Прочети повече

Победителят в лятната ни кампания “Спечели лятото” и финални резултати

2021-ва е пълна с предизвикателства, но решихме това лято да ви отправим още едно. Така се роди идеята за кампанията “Спечели лятото!”да мотивираме повече хора да използват летния период, за да повишат уменията си за работа с компютър.

Сигурни сме, че ако отделите време за развитие сега, то ще ви се отплати двойно в натоварените работни месеци, когато ще пестите ценно време с помощта на наученото.

Лятото наистина се оказва идеално време за усъвършенстване:

Прочети повече