Как да разбера къде греша при използването на Remove Duplicates?

Въпросът, който получихме във форума на Аула е следният: „Защо когато използвам инструмента за премахване на дублиращи се записи, все пак остават дублиращи се записи?“.

Наистина, ако не знаете къде е решението на този проблем, няма да може да направите коректна проверка на уникалните записи във вашата таблица.

Опцията за премахване на дублиращи записи в Excel (Remove Duplicates) е много полезна, особено когато работите с голяма таблица с много данни в нея.

За да спестите време и за да може Excel да премахне всички дублиращи записи продължете да четете статията и ще откриете отговорът на въпроса.

Вижте първо видео отговора на: „Защо когато използвам инструмента за премахване на дублиращи се записи, все пак остават дублиращи се записи?“ – в нашият YouTube канал.

(още…)

Как да обединим няколко *.PDF файла в един във Photoshop? Бонус: Как да направим презентация във Photoshop

В тази статия  ще разгледаме един начин за обединяване на няколко *.pdf файла в един *.pdf, като използваме Photoshop.

Този въпрос сме го получавали няколко пъти в Аула и сега ще Ви покажем как изключително бързо и лесно ще обединим няколко *.PDF файла в един във Photoshop.

Статията показва начин за обединяване не само на *.pdf файлове, ще разберете как може да обедините всякакви файлове, независимо в какъв формат са

и дали са предварително създадени в друга програма или във Photoshop.

Начинът е приложим за всички видове файлове, които може да обедините в един *.pdf файл с помощта на Photoshop.

Продължавайте да четете, за да разберете как може да използвате тази лесна опция и също така в края на статията има Бонус. 🙂

Ще Ви покажем как във Photoshop  да направите презентация, по подобие на презентациите в Powerpoint.

Вижте първо видео отговорът на въпроса: „Как да обединим няколко .PDF файла в един във Photoshop“ – в нашият YouTube канал.

Ако видеото Ви е харесало може да дадете един палец нагоре за него или да го споделите с приятели във Facebook.

(още…)

Каква е разликата между Indent и Margins в Word

В тази статия ще опишем каква е разликата между между отстъп и граница в Word  или ако използвате Word на английски – каква е разликата между Indent  и Margins.

Много често, когато тази разлика не се знае, се допускат грешки при форматирането на текста и разминаване в крайния резултат, който се опитваме да постигнем.

Нека сега да разгледаме основната разлика между Indent и Margins в Word.

Вижте първо видео отговорът на въпроса: „Каква е разликата между Indent и Margins в Word“ в нашия YouTube канал.

Ако видеото Ви е хресало, може да дадете един палец нагоре за него.

А ако все още не сте се абонирали за канала ни в YouTube, ще се радваме да го направите.

Всяка седмица публикуваме видео отговори на едни от най-популярните въпроси във форума на Аула, свързани с практически проблеми от ежедневната ни работа с програми като: Excel, PowerPoint, Word, Photoshop и др.

(още…)

Как мога да направя едновременно азбучна или по номер селекция по възходящ ред по две колони в Excel?

Въпросът, който получихме във форума на Аула е следният:

„Как мога да направя азбучна или номерирана селекция по възходящ ред, едновременно използвайки за база 2 колони, а не една.“

И в тази статия ще Ви покажем как да направите сортиране в Excel по две колони едновременно.

Продължавайте да четете, за да разберете как става сортирането по азбучна селекция или по номер, по възходящ ред, по две колони в Excel.

Вижте първо видео отговорът на въпроса: „Как може във Footer-а на един документ във Word да добавим информация в коя папка се намира той ?“ – в нашият YouTube канал.


(още…)