Задача за комбиниране на анимации за постигане на максимален ефект.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред
Завършваме модула с една задача, която ще ни подготви за следващият модул, в който ще правим много по-интересни анимации, много повече ще раздвижим нещата.
И ще се научим, как да правим по-впечатляващи слайдове.
Ще завършим този модул с една задача.
Спомняте си направихме тази графика, когато правихме графичните елементи, но ако я покажем наведнъж, ще отида в "Home", за да се скрият тези номерца, ако покажем тази графика наведнъж реално тя е претрупана с информация.
По-скоро ще объркаме нашата аудитория.
Натискам "F5" и ще показвам нещата поетапно.
Първо ще покажа оста, връщам назад, за да видите, как се появява.
След което ще покажа, че в лявата част е "негативна", дясната част на оста е "позитивна енергия" След това ще покажа вертикалната ос, висока и ниска енергия.
Обяснявам, че се получават четирите квадранта на енергията и ще ги наименоваме като ще показваме името един по един и след това отделните точки вътре.
така реално едно по едно Показваме цялата информация слайд по слайд и я обясняваме Виждате, че върху този слайд вместо да претупа информация ние я надграждаме, поетапно показваме и добавяме информация, докато стане ясна на нашата аудитория.
Ще оставя под видеото този готов слайд и слайда без анимациите като опитайте се да направите това упражнение и да повторите тези ефекти, които са направени, за да направим тази анимация с този слайд.
Повторете това упражнение, ако не сте направили, повтаряте и миналото упражнение Тези задачи ще ви дадат уменията, които в непредвидени ситуации ще виждате, как може да комбинирате различните анимации за постигане на максимален ефект.

Тест за преминаване към следващия урок

 
С кой бутон можем да видим предварителен преглед на нашата презентация?
F5
Ctrl
F7
Alt

Въпроси и отговори

 • Как е така?

  Ваня Драганова:

  Вариант на задачата. Ще опитам да прикача и mp4  с анимациите.

  Ваня Драганова:

  Любопитно беше за пръв път да си запиша екрана :)) Съветът, който се изписа, беше да копирам линка на каченото видео в отговори. Още не работи, поне при мен, но ще последвам инструкциите

  https://aula.bg/u/MTQxNjY1MDg3Ng

  Веселин:

  Здравей, радаваме се, че използваш аула записвача. Имаше проблеми с компресията на аудиото. Интересно защо. Коя версия на windows използваш? xp,7,8,10 ? Оправихме временно проблема и скоро ще направим така, че на тези клипчета да изчезва аудиото автоматично.