Използване на изображение за целия слайд

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Може ли да се постигне следният ефект с PP?

  Jorkata:

  Позволява ли PowerPoint да се направи слайд, в който показването/скриването/ на изображенията да става посредством ефект, подобен на този на Windows 8/хоум бутона/ или Windows Phone 8. Надявам се, че сте ми разбрали въпроса и благодаря предварително за отговора! :)

  Иван Цукев:

  Здравей,

  в модул 6 и 7 работим с ефектите. Сигурен съм, че като минеш модула ще видиш начин как да реализираш твоята идея. Ако все пак не стане - може отново да питаш вече като цитираш конкретен ефект.
  Jorkata:

  Много ви благодаря за отговора! 

  Дарина Иванова:

  Когато едно изображение е с пропорциите на кадъра, бихме могли да го сложим като фон на кадъра от меню Design команда Format Background. В прозореца на Fill включваме радиобутона Picture ... по долу избираме бутон File... и намираме файла на картинката за фон.

 • Дарина Иванова:

  Това е нещо, което с епоявява във версия 2010.


 • Как да направя, така че да си виждам бележките?

  Ивайла:

  Бележките ми не се показват. Какво да направя, така че да ги виждам?

  Краси Кръстев:

  Здравей, отиди на раздела View ( снимка 1 позциия 1 )от там избери Notes ( снимка 1 позиция 2 )   така че иконката да стане активна ( т.е. да светне ) следва да долу да се появи полето ( снимка 1 позиця 3 ) в което да си пишеш бележки ( ако е твърде малко полето може да го прихванеш и да го разтеглиш за да заеме по - голямо пространство от екрана :) )


  Надявам се да съм бил полезен с отговора.
 • Какви са настройките на РР за бележки, които да чета само аз, а не аудиторията?

  Албена Илиева:

  Как да настроя РР, така че при презентиране бележките да ги виждам само аз, а на екрана да се проектира само презентацията? Нали идеята за бележите е да помогне на презентатора, а не аудиторията да ти чете едновременно с него. Благодаря предварително! 

  Краси Кръстев:

  Здравей, Албена.

  Да това е идеята, бележките е хубаво да се виждат само от презентатора.

  В модул 3 "Тънкости и правила при използване и форматиране на текст в презентации. Типография." урок 3 "Изглед на презентатора. Тайно използване на бележки ." има много ясно описание как става това бележките да се виждат само от теб правейки презентацията.

  Накратко трябва да се отиде на Slide show ( снимка 1 позиция 1 ) там да се даде отметка на Use Presenter View ( снимка 1 позиция 2 )

  Снимка_1

  Следва когато включа прожектора ( или в моя случай в момента втория ми монитор ) да виждам следния изглед показан на снимка 2 - позиция 1 е екрана който вижда публиката ( червеното каре ) , а позиция 2 е екрана който вижда презентатора ( зеленото каре ) .

  Снимка_2

  Както се вижда бележките ( снимка 2 позиция 3 ) се виждат само на екрана на презентатора.

  Важно е обаче кой монитор е основния, т.е да не са разменени основния - този на презентатора и второстепенния - този за публиката. В такъв случай трябва да се отиде на Display settings ( снимка 3 позиция 1 ) и да се избере опцията Swap presenter view and slide show ( снимка 3 позиция 2 )

  Снимка_3

  Повече тънкости в урока към който те препратих.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  Албена Илиева:

  Благодаря Ви! Бяхте ми изключително полезен с отговора.

  Виктория:

  Инж. Краси Кръстев - Как се прави този изглед на PP? Виждала съм го на друг лаптоп, но на моя когато презентирам не ми излиза слайд 1/6 и т.н., а по стария си стил. От версията на PP ли е или от настройка? Моята версия е 2013.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Виктория.

  Трябва да са включени два монитора или монитор + прожектор за да видиш екрана показан по-горе на снимките.

  Виктория:

  Здравейте, инж. Кръстев.

  Разбрах. Това имах предвид, защото съм го виждала на лекции, а на моя лаптоп не е така. Благодаря ви!

 • Защо не успявам с клавишна комбинация?

  Илияна Найденова:

  Не успявам да си отворя раздела за Бележки с Ctrl+X. A в Word спря да ми работи комбинацията Ctrl+А.Наскоро ми преинсталираха компютъра-версия 2013.Благодаря предварително!

  Ivan Pukov:

  Пробвайте следното:

  Go to File>Options>Customize Ribbon>Keyboard Shortcuts - Customize and if the Reset All button is enabled, click on it.

  If it is not enabled, select Home Tab from the Categories list and then in the Commands list, select EditCopy and see what are the keys currently assigned to that command. If CTRL+C is not currently assigned, put the selection in the Press new shortcut key" control and press CTRL+C and then click on the Assign button. Likewise with EditCut and EditPaste.

  Ако не стане , то свалете фикса за вашата операционна система от сайта на Microsoft: https://support.office.com/en-us/article/repair-an-office-application-7821d4b6-7c1d-4205-aa0e-a6b40c5bb88b

 • Може ли да дам допълнение за поставяне на снимка като фон?

  Петър Петъков :

  Друг начин за добавяне на снимка като фон е като натиснем на празното поле в слайда с десен бутон и изберем Format BackGround. След това избираме опцията Picture or texture file и накрая from file.

  Svetoslav:

  Da

  Краси Кръстев:

  Здравей, Петър.

  Много добро допълнение!

  Благодаря!