Цветни корекции. Сатурация и тон.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво прави Format Painter?
Запълва селектирания обект с избран цвят
Сменя цветова палитра от цветна на сива
Копира форматирането
 
Каква се случва когато намалим сатурацията на изображение в Powerpoint?
снимката става по-безцветна
снимката става по-цветна
снимката си променя размера

Въпроси и отговори

 • Може ли да ми помогнете за Format Painter?

  Bmiloucheva:

  Здравейте, явно имам проблем с ползването на Format Painter. Опитвам се да спазвам последователността, дадена в урока, но просто при мен не се получава. Отивайки на следващото изображение, символът изчезва и промяна не се получава. Моля, помогнете ми! Благодаря.

  Иван Цукев:

  Здравей,

  можеш ли да опишеш стъпките или да дадеш изображение, за да стане по-ясно какво правиш.
  Bmiloucheva:

  Здравейте, бих могла и да изпратя скрийншот-ове, ако мога да изпратя файл, но ще се опитам да опиша! 

  Работя с MS 2010.
  1. маркирам с ляв бутон на мишката първата снимка на слайд 2 - спящата жена (използвах Вашите слайдове), давам й определно различно изображение
  2. отивам в НАЧАЛО и с ляв бутон и един клик избирам Format Painter (той се активира / оцветява)
  3. с ляв бутон избирам слайд 3 и отивам с курсора към снимката на чашата /курсурът е с четката/
  4. натискам ляв бутон, четката изчезва и ....... снимката не се променя, а само се маркира.

  Не знам, дали разбрахте обясненията ми! 
  Ако не сте успели, ще се опитам да Ви изпратя поредица от screen shots

  Благодаря за усилията и весели празници
  Боряна
  Дарина Иванова:

  Може да опитате да обходите (замажете) с четката картинката. Получава се. Просто пробвайте.

  Bmiloucheva:
  Пожелавам на всички светли празници, спокойствие и мир в сърцата, здраве и любов!!
  Bmiloucheva:

  Извинете, но аз съм много на ВИЕ с терминологията и не ми стана ясно какво ме съветвате да направя!

  Дарина Иванова:

  Описанието, което сте направили е съвсем правилно за извършване на действието "пренасяне на формат". Понякога при работа с мишката не се уцелва точното място, на което да щракнем, затова написах "замазваме" (както правим с четка) новия обект, на който искаме да придадем същия формат, или просто задържаме натиснат левия бутон на мишката, докато я прекарваме през новата картинка. 

  Илиана:

  Опитай да кликнеш два пъти върху Format Painter

  Bmiloucheva:

  и все още не се получава!! :( :( Явно има две възможности за този проблем - или програмата ми е бъгната, или аз правя нещо тотално погрешно и не мога да се справя с толкова елементарна ситуация ..

  Bmiloucheva:

  Ураааа .... установих къде съм бъркала! На първата снимка съм сменила не цвета, а съм й задала художествено оформление, което явно не може да се прехвърли към другите снимки с четката !!! Извинете ме за безпокойството и благодаря на всички отзовали се!!

  Paro Geroff:

  В PowerPoint 2007 не мога да намеря опцията! Бихте ли помогнали (ако я има изобщо)?

  инж.Красимира Пеновска:

  Ако питате за Format Painter в 2007, то той се намира в Home, но за да е активен трябва да сте кликнали върху изображението,от което искате да копирате форматирането.

  Румяна Търпова:

  Копиране на форматирането на всички снимки от всички слайдове става много бързо чрез двукратно кликване на Format Painter, така както е отговорила Илиана и последващо маркиране на всяка снимка.

  Илияна:

  По-горе видях, че съм "отговорила с изображение". Не съм го правила съзнателно. Как ли е станало? Засега се въздържам да правя отговори с изображение, май че е време да започвам!..

  Николина Несторова:

  Здравейте! Моля за помощ! Аз работя все още с MS Office 2003 и там не се получава или аз немога да го направя???? Моля Ви за отговор!

  Дарина Иванова:

  Версията не би трябвало да е проблем.

  Доника Кацарова:

  Версията е проблем,защото просто сме свикнали да работим на по-стари версии!На работата ми е MS Office 2003,а в къщи много по-нова още не мога да свикна и се чувствам като глупачка!Но следя какво казвате.Истината е,че съм направила поне 200 презентации,но има какво да науча всеки урок.Благодаря!

  Веселина Радева:

  Това, което също прави впечатление с художествените ефекти, че след като се употреби веднъж, след това опцията, както и тази за цвят стават неактивни при отваряне. Не може да се използват повторно. Става възможно след преминаване в друг слайд и връщане обратно. Явно някои от функциите във Power Point не действат по стандартно очакван начин. Аз бях задавала въпроса си и в по-преден урок, но например не можете да върнете снимката в първоначално състояние, ако сте използвали Оформление на картините. Поне аз не успявам :-)

  Райна:

  Как се използва Format Painter: - при еднократно кликване върху бутончето Format Painter (след като първо сме маркирали обекта, от който ще копираме формата) можем еднократно да копираме формата върху обекта, който изберем; - при двукратно бързо кликване (т.е. не да го включим и след повторното му избиране да го изключим), можем многократно да копираме избрания формат върху избираните обекти, докато не го изключим със последващо избиране или клавиша Esc.

  Василена Кирилова:

  Здравейте! Къде се натиска за поглед към слайдовете?