Добавяне на видео от Youtube

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред
Понякога не се налага да добавяме видео в нашата презентации.
Това е когато наистина искаме да добавим някакъв акцент и да покажем нещо, което не бихме могли да покажем без самото видео.
Или нямаме възможност в момента, когато правим презентацията да го направим.
Искаме да покажем, как лесно се отваря кокосов орех.
Тук нямаме възможност да покажем на място, как се чупи кокосов орех, затова искаме да вкараме едно видео от интернет, в което се показват техника - как да отворим кокосов орех, много лесно.
Ще е кликна на нов слайд и имам опцията да кликне на иконката за видео или просто да кликнат тук и да избера опцията видео, онлайн видео.
Имаме две опции.
Ще разгледаме опцията за видео, което е в интернет и мога да избера опцията за "Youtube".
При вас може да има разлика.
В някои версии на "Powerpoint" има опцията да се вкарва "embedded" видео.
Tоест ако има тази опция може от всеки сайт да се вкара.
Малко неудобно е, че не може директно да сложим линк към "Youtube".
Има доста трикове, но те са много специфични, затова тук трябва да търсим директно на ключови думи.
В този случай ще напиша за кокосовия орех и ще избера едно от видеата.
Да кажем, че това ми харесва и е подходящо за моята презентация.
Вкарвам го и виждате, че имаме горе един контекстуален раздел за видеото ще клекне и ще пусна за плейване.
След това е подходящо този тип неща да ги разширяваме, колкото целия екран, но за да се вижда, че е в моя слайд аз няма да го разширявам.
Обикновено разширяваме видеото върху целия екран.
Това ни дава възможност като кликна на "Play" да кликна и да показвам, как се отваря този кокосов орех.
Ако пуснем аудиото се чува, какво говори човека.
В конкретния случай аз бих искал да заглуша аудиото и само да гледаме видеото, през това време да обяснявам, че ако вместо да се мъчим с един кокосов орех, в средата му може, това е най-слабото място и когато в средата чукаме върху самия кокосов орех той се цепи много лесно и сега ще видим, как това ще бъде направено.
Естествено ако искаме да забързаме може да направим това.
Утряме в центъра и въртим кокосовия орех, на отделни места.
Той успя от пръв път да го счупи, но обикновено се върти.
Чуква се на друго място и така ще успее да го отвори.
Да видим сега, какво ще направи.
Успя да го отвори много лесно.
И това е нещо, което ако не можем да покажем по време на нашата презентация, може да вкараме едно видео от интернет.
Ще го подозирам и чрез това видео да добавим допълнителна интерактивност към нашата презентация.
Имайте предвид следната особеност - не може просто така да вкараме видео и да отидем някъде да презентираме в зала.
Обикновено на нашия компютър имаме интернет в работата или в къщи, където сме подготвили презентацията и сме добавили това видео.
Необходим ви е и интернет или интернет връзка, по време на презентацията.
Ако ще добавяте видео, което е от "Youtube".
Това което прави компютъра - свързва се с "Youtube" по време на презентацията и оттам тегли всеки път видеото, когато натискате бутона "Play".
Не забравяйте по време на презентацията да си осигурите интернет достъп или използвайте някоя друга опция за видео.
Ако не можем да имаме интернет и не сме сигурни, че ще имаме качествени интернет, тази опция не е за предпочитане.
И може да добавим опцията за вкарване на видео файл директно, който да запазим на нашия компютър и той ще се показва, независимо дали имаме интернет или не.
Как става това ще покажа в следващото видео.

Въпроси и отговори

 • Как да се справя с проблема при вкарване/отваряне на видеофайл от YouTube в PowerPoint 2013?

  Милена Еленова:

  Не успявам да повторя показаното във видеоурока.

  Първо, когато се опитам да отворя видеофайла от готовото упражнение, получавам съобщение: "Windows Media Player cannot play the file. The Player might not support the file type or might not support the codec that was used to compress the file."
  Второ, когато се опитам да вкарам видео от YouTube в PowerPoint, получавам следното съобщение: "PowerPoint can't insert a video from this embed code. Try a different embed code or use a different website."
  Може ли съвет как да отстраня проблема?

  Дарина Иванова:

  От меню Insert, група с бутони Illustrations / Shapes избираме  Action Buttons (в случая си избрах икона на клип). От прозореца избираме Hyperlink To: а от падащия списък избираме URL... В това поле си вмъкваме копирания адрес на клипа. След стартиране на презентацията кликваме върху бутона и се стартира клипа.

  Дарина Иванова:

  Конкретно за вашия въпрос отговор намерих и в хелпа на програмата. Използвайте следния текст: "Link to a video on YouTube from PowerPoint 2010". Казано с други думи, трябва да си намерим кода за вграждане (embed code). В youtube - в долната част под видеото има share. След като го изберем се появява и опция embed или вграждане. След това се копира появилия се код, който си вмъкваме в полето за видео. Примерен вариант:

   <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GKtK_Ll7rQg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

  Валентина Кръстева:

  Здравейте, аз също не мога да сваля филм от YouTube. Аз също съм с версия 2013. Пробвах дадените идей но нищо не се получава. Моля за подробни указания. Моля опишете стъпка по стъпка действията които трябва да извърша за да се справя със поставената задача.!!!

  Jorkata:

  Здравейте, Валентина. Описаният по-горе начин от Дарина се получава, поне при мен. След като сте влезли в избрания клип в YouTube, под него от бутона Share и от там Embed, при което ни излиза линк - конкретно на мен <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vGHIEXgSyIQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>. Следващата стъпка е да копираме линка и да го пейстнем в PowerPoint. Резултатът от всичко това е видео на което можем да променяме големината. Първият начин, който е описан по-горе след натискане на бутона за видео ни изпраща към самия сайт. Поздрави!

  Маргарита Панайотова:

  Здравейте! Аз имам същия проблем! Работя с версия 2010. По препоръката на Дарина Иванова, когато кликна на URL ми се отваря подпрозорец за въвеждане на кода, но опцията при мен не работи - не ми приема кода! Някой може ли да ми помогне?

  Цанко Дилов:

  Общо взето голям проблем понякога е изтегляне по този начин видео от You Tube. Непрекъснато излизат съобщения за "някаква" мощност, с която не може да се вмъкне видео с този код чрез вграждане. И се предлага друг начин на вграждане или ползването на друг сайт. Затова аз ползвам един много прост начин за изтегляне на видео от You Tube. Ако някой не може да се справи с това, което се предлага дотук, и непременно държи да види работещ именно този клип в своя Power Point, може да го направи по следния начин: след кликване на "споделяне" т.е. Share-поз.1 се появява кода на клипа-поз.2 от снимка №1. Копира се този код и в снимка №2 с линк keepvid.com, който се отваря допълнително, се поставя в съответното поле поз.2 и се сваля поз.3. От там нататък може да се изберат различни опции по големина на файл, по качество и т.н. Аз избрах посочената mp4 и си я записах като файл в папка с други подобни. След това е лесно-като в следващия урок. Добре е да се инсталира безплатната програмка Java. Става за секунди.

  Маргарита Панайотова:

  Благодаря Ви сърдечно за точните указания, г-н Дилов! Този път стана, както Вие го описвате!

  Цанко Дилов:

  Радвам се за Вас Маргарита! Макар, че този начин не отговаря на директно изтегляне на видео от Интернет по време на презентация, все пак е нещо, което решава донякъде въпроса. Освен това на Интернет не винаги може да се разчита. Все пак при една презентация предварително могат да се изтеглят видео материалите, необходими за нея. Ако ни "хрумне" да потърсим директно нещо по-различно и имаме добра връзка с Интернет, ако не стане по единия начин, го правим по втория, макар и по заобиколен. А сигурно има още доста други.

    
  Цанко Дилов:

  Най-сигурният начин при една презентация е, ако ние предварително си направим видео или фотоалбум, качим го в You Tube, копираме го в папка, копираме линка в електронната си поща и имаме двойно осигуряване. Например, ако презентирам българо-бразилската връзка и дружба, ще го направя с материали предимно от Бразилия:


  https://www.youtube.com/watch?v=i9d9u8sN8ck&feature=youtu.be
  Peter:

  Милена, от съобщението, което сте пуснали, вероятно на компютъра ви липсват кодеци. Не е излишно да инсталирате пакета K-lite, евентуално от тук - https://bg.vessoft.com/software/windows/download/klitecp

  Николай Бомбалов:

  Здравейте, и аз имам проблем с вмъкването на видео от YouTube.Когато прикача видеото-тръгва без проблем,но при завършване на презентацията и изпращане на друго устройство видеата ги показва просто като снимки(линка от YouTube изчезва и в презентацията е просто като вмъкната снимка).Ще се радвам,ако някой ме светне как да процедирам :)

 • Дарина Иванова:

  На този линк има последователност от действия, които може да Ви ориентират: https://www.daskalo.com/rakovodstvo/%D0%B2%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BF-%D0%BE%D1%82-youtube-com/

  Методи Атанасов:

  Не успях да се ориентарам от линка. Гладах също решение с VBA, но нямам Shockwave flash object. Някакви дру предложения за вкарване на видео от youtube?

  Дарина Иванова:

  Приблизително тава са подготвителните стъпки:

  При вмъкване на видео в презентацията в полето: "From a video embed code" вмъкваме (пействаме) кода от youtube:

  Натискаме клавиш Enter и на кадъра се появява поле за видеото. При стартиране на презентацията тя търси видеото в интернет и го зарежда (изисква няколко секунди). Според настройките, то тръгва само или очаква да бъде избрано.

  Методи Атанасов:

  Благодаря. При мен няма поле "From a video embed code".

  Дарина Иванова:

  Ако има няколко подобни клипа се появяват в следващ прозорец и този, който изберем се включва в презентацията.

  Дарина Иванова:

  В полето за търсене, трябва да вмъкнем линка за видеото, който сме копирали от youtube.com.

  Дарина Иванова:

  Това, което сте вмъкнали е "embed code" - кодът за вмъкване. Когато вмъкваме от youtube.com вземаме линка - адреса на видеото, който копираме в адресната линия, нещо като това: https://www.youtube.com/watch?v=VNW3aMAHws8

 • Как да вмъкна видеото в Power Point, излиза ми съобщението VIDEO ERROR?

  Боян Братоевски:

  Качва видеото в Power point, но при опит за стартиране се получава това. С Power Point 2016 съм.

  Дарина Иванова:

  Версията на браузъра (Browser) не се поддържа - това е програмата, с която разглеждате интернет-страниците. По всяка вероятност версията е по-ниска.

  Краси Кръстев:

  Или е по-ниска версия както е описала по-горе Дарина Иванова, или не се подържа от Microsoft. Например за Windows 10 и 8.1 няма подръжка на Safari.

  Аз да попитам само при точно това видео ли се получава или при кое да е видео вмъкнато от Youtube.

  Кликни на жълтия прозорец и виж кои версии и години на версиите са валидни за Power Point версията ти.Съответно ги сравни с Browser - a който е инсталиран на компютъра ти.

  След което препоръката ми е да сложиш една последна версия на Google Chrome, напълно безплатна е.

  Десислава Борисова:

  Според мен най-добре да си свалите видеото като файл и тогава да го прикачите в презентацията, а не да използвате браузер за отварянето му.

  Юлия Димова:

  А как е вмъкнато видеото от Youtube, като линк или като iframe. Аз пробвах да вмъкна видео като линк в PP 2013, не става при мен, но мога до го сложа като embed. Майкрософт съветват да се инсталират съответни ъпдейти вмъкване на видео от Youtube за това и ползване на минимум IE10. но намерих ъпдейте само за 2013. Виж тази статия за вмъкването на видео от Youtube, може пък да ти помогне. https://support.office.com/en-us/article/Why-can-t-I-embed-a-video-in-PowerPoint-9f0fc0c7-d163-4c8a-b3b0-e70a80d78a7f