Добавяне на интересен фон под текст.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Чрез коя опция се поставя преливка на фона на текста в powerpoint?
Чрез Drawing tools---->Shape fill---->Gradient
Чрез Drawing tools---->Text Fill---->Gradient
Чрез Drawing tools---->Shape Otline---->Gradient

Въпроси и отговори

 • Къде се намира функцията "eyedropper" в PP 2010?

  Jorkata:

  Здравейте! Къде мога да намеря инструмента "eyedropper" в по-стара версия на PP или в случая 2010 тъй като в менюто на text fill не го намирам? Благодаря предварително!

  Дарина Иванова:

  Доколкото разбрах няма специален инструмент за вземане на цвят. По изкуствен начин може да се постигне (особено ако знаем числовата комбинация  за желания цвят, например R - 55, G - 77, B - 63). На снимката избираме опцията More fill colors (за запълване на готова форма) и в прозорец Custom си настройваме стойностите или правим директен избор на нов цвят. След тази настройка, новият цвят се появява над опцията No Fill ( светло соньо-зеления цвят) и може да се избира за оцветяване на други обекти. Аналогично за цвят на буквите.

  Jorkata:

  В по-старите версии явно няма такъв инструмент. Дарина, все пак ви благодаря за отговора! Поздрави

  Мария:

  Версия.2010 при мен го няма този инструмент, но преди да запитам, видях въпроса и разбрах отговора от Дарина. Благодаря. Поздрави.

 • Откъде се отваря опцията за прозрачност?

  Христо Владимиров:

  Интересно е, че тази опция е достъпна само от панела за форматиране отдясно, а не е възможно директно от Ribbon менюто. Това в случай че някой не може да се ориентира къде да намери тази и много други опции.

  Краси Кръстев:

  Да добро допълнение.Не само за прозрачност, но когато става дума за фина настройка, тази палета има всички по отношение на форматирането и е доста удобна.

 • Как се изчиства форматирането на карето (Shape)?

  Христо Владимиров:

  Има ли възможност приложеното форматиране за рамката да се изчисти наведнъж както има за текста?

  Дарина Иванова:

  Ако се отнася за оцветяване на текстова кутия решението е следното: при избран някакъв цвят (3), трябва да се избере No Fill

  Дарина Иванова:

  Същото е приложимо за всяка форма (Shape).

  Христо Владимиров:

  Не става въпрос за това. Ако са приложени множество промени и не знаем как е изглеждало първоначално (или просто не знаем всички стъпки, с които е форматирано), тогава този начин е много тромав. Има един бутон - Reset - в групата HOME, но той изчиства форматирането на всичко в слайда. Така че е частично полезен. Въпросът е дали има отделен бутон само за конкретно избрано каре (Shape)?

  Дарина Иванова:

  Reset действа за обекта - в случая Shape.

  Ирена Каменова:

  Благодаря!