Допълнения към урока
Учебна програма Тайните на PowerPoint
9. 7 топ презентатори в света

Презентациите на Стив Джобс

299 лв. отстъпка!  Купи 1 курс и вземи 2-ри ПРО курс безплатно!  ВИЖ ТУК
*Не е нужно да сте избрали втория курс сега. Може да го активирате до 90 дни след покупката.

 

https://www.youtube.com/watch?v=MnrJzXM7a6o

 

 

Коментар

 Стив Джобс е определян от мнозина за най-добрият презентатор на всички времена. Книги са писани за неговите презентации. Всъщност оцеляването на Apple в трудните времена за компанията и възхода при представянето на iTunes, iPad, iPhone до голяма степен се дължат на презентационните умения на Стив Джобс. Всяка една негова презентация е безценен урок по презентиране. Дори да не сте привърженик на Apple, трябва да му признаете, че уменията му да убеждава са изключителни.

Стив Джобс обича да разделя презентациите на 3 важни части. Той обикновено представи 3 продукта, 3 новини или 3 истории. Дори в тази лична презентация, без нито един слайд, той разказва "3 истории" от своя живот. Ако не сте я гледали, задължително я гледайте. https://www.youtube.com/watch?v=KKJBnOl00YU (субтитри на български) Пълното представяне на iPhone (1ч и 20мин) може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=9hUIxyE2Ns8 Гледайте и известното представяне на тънкия преносим компютър MacBook Air, при който Стив Джобс, за да подсили тънкостта на лаптола го вади от плик за писма. https://www.youtube.com/watch?v=NGM4PXbUnBc

Ако искате да разучите повече стила на Стив Джобс, "Презентирай като Стив Джобс" е книга, която е преведена на български и ще ви даде едно добро начало. 

 

 

 

 

Дискусия към урока