Вмъкване на "скрийншот" в PowerPoint

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Много набързо ще покаже още един метод за вкарване на изображения.
Често намираме нещо в интернет или искаме на нашия компютър някой отворен файл някоя програма, да вкараме изображение от тази програма в "Powerpoint".
Tова което по принцип стандартно правиме, аз ще отворя "aula.
bg"
и искам да направя презентация свързана с някой от курсовете, които има в "aula.
bg".
Стандартният начин е с принтскрийн, но в "Powerpoint" вече дори няма нужда да натискаме бутона "print screen".
Просто, когато се върна в "Powerpoint", без да съм натискал този бутон имам опцията за вкарване - "screenshot".
Това са някои от отворените файлове в момента.
Аз просто ще избера скрийншот на моя браузер.
С "crop" мога да форматирам.
Да увелича и ето едно изображение, което много бързо получих и изглежда доста добре вътре в самия "Powerpoint".
Не само готови файлове, ние може да си създаваме наши изображения с принт скрийн или директно чрез инструмента, който е за "screenshot".
И може да вкараме изображение от която и да е програма, от който и да е софтуер, вътре в "Powerpoint".

Въпроси и отговори

 • Райна:

  Тази опция е включена от PPt 2010. В по-старите версии използвайте клавиша Prt Sc от клавиатурата и с Paste (Ctrl+V) да вмъкнете където искате избраното изображение. 

 • Защо в 3 от заглавията на уроците има правописни грешки?

  Stefchu:

  Извинявам се предварително за забележката, но в заглавията на 3 от уроците има правописни грешки: уроци 2, 14 и 15. Не го приемайте като упрек, просто на 3-я вече става дразнещо.

  Лилия Ласкова:

  Здравей,


  Благодарим ти за наблюдателността. Ще поправим грешките, които си открил.
  Ако занапред откриваш някакви грешки или проблеми, можеш да ни пишеш на имейла maria@aula.bg
  А нека във форума публикуваме само въпроси към материала в уроците.

  Поздрави,
  Лилия
 • Как да заредя наличните отворени прозорци за вмъкване на screenshot в PowerPoint 2016?

  Мариана Стоянова:

  Привет, работя с версия 2016 и бутона screenshot е наличен, но за съжаление не показва отворените ми прозорци, а само един единствен тъмен екран. Как да заредя наличните отворени прозорци за вмъкване на screenshot в PowerPoint 2016?

  Краси Кръстев:

  Здравей, в тази тема тук : Как да отворя видя всичките отворени прозорци в screenshot опцията на PowerPoint? има обяснение за това каква е идеята за да се виждат всички прозорци в когато ползваш Insert -> Screenshot

  Надявам се да съм те препратил в правилната тема и да съм бил полезен с отговора там.

 • Как да заредя наличните отворени прозорци за вмъкване на screenshot в PowerPoint 2016?

  Мариана Стоянова:

  Това е изображението, вижда се само един наличен екран като единствен избор, въпреки, че към момента имам поне още три отворени прозореца в браузера си?

  Краси Кръстев:

  Здравей, в тази тема тук : Как да отворя видя всичките отворени прозорци в screenshot опцията на PowerPoint? има обяснение за това каква е идеята за да се виждат всички прозорци в когато ползваш Insert -> Screenshot. Надявам се да съм бил полезен с отговора там.

  Александър Вецов:

  Краси, има някакъв проблем с функцията Insert -> Screenshot, когато се ползва Google Chrome: изборажението при мен е същото, както при Мариана Стоянова. Когато имам отворени други програми, или дори друг браузер, като Mozilla Firefox, например, този проблем го няма.

  Краси Кръстев:

  @ инж. Александър Вецов.

  Здравей,

  да сещам се откъде най-вероятно идва проблема.Малко по-различен от този на Мариана Стоянова и затова темата към която съм препратил по-горе не ти е свършила работа.

  Нека пробваме да го разрешим.

  Първо този въпрос в Mozilla, ще разразбереш малко по-надолу защо.


  Отвори си един прозорец на Google Chrome в който не е необходимо да е заредена каквато и да било страница - снимка 1.

  В горния десен ъгъл кликни на "вертикалното многоточие" (снимка 1 позиция 1), следва да ти се покаже падащо меню от което трябва да избереш Settings (снимка 1 позиция 2).

  Снимка_1

  Следва да ти се отвори нов прозорец (страница) подобна на тази на снимка 2. В нея сролни до долу (снимка 2 позиция 1), където ще видиш надпис *Show Advanced Settings (снимка 2 позиция 2) кликни на нея за да видиш останлите опции които предлага като настройка Google Chrome.

  Снимка_2

  Пак скролни надолу до момента в който стигнеш до раздела System (снимка 3 позиция 1) там махни отметката на Use Hardware Acceleration (снимка 3 позиция 2). Най-вероятно сега тази опция е с отметка.

  Снимка_3

  След като махнеш отметката следва след написа Use Hardware Acceleration да се появи линк на който пише Chrome restart (снимка 4 позциия 1).Кликни на restart, следва Google Chrome да ти се затвори.

  • тук има голям шанс да изгубиш това което си отворил като страници в Chrome, затова те посъветвах тази тема да отвори през Mozilla и да четеш от там и съответно да отгвориш Chrome без да си заредил коя да е страница.

  Снимка_4


  Може вече да си стартираш отново Chrome със запазените промени които направихме.

  Съответно вече вмъквайки screenshot в Power Point по описания в урока начин и допълнението в темите под урока (трябва прозореца да е отворен, а не минимизиран) следва да получиш показаното на снимка 5.

  Снимка_5

  В случая имам три отворени прозореца в google chrome и определно нито един от тях не е с черен екран.

  Избирам си един от прозорците и готово.

  Резултатът е показан на снимка 6.

  Снимка_6


  Надявам се да съм бил полезен с отговора и казусът да е разрешен.

  Александър Вецов:

  Благодаря Краси! Както винаги бърз и много полезен отговор! И ако позволиш - едно уточнение. В Google Chrome, ако съм отворил два и повече отделни прозореце, се получава това което си показал в последната снимка. Но ако в един прозорец на Google Chrome, са отворени два и повече tabs, то се вижда само този който е "акитвен" в момента. Споделям това, защото в началото останах с впечатление, че ще мога да виждам и да избирам от всички отворени табове. Същото се отнаса и за Mozilla Firefox, ако работим се нея. Хубав ден!

  Краси Кръстев:

  Да много добро допълнение!

  Точно така идеята е: това което е отгворено и го виждаш, на това можеш да направиш screen shot на това което минимизирано или на отделен друг таб в прозореца и не е отворено на екрана - не можеш да нарпавиш screenshot.

  Лъчезар Николов:

  Само "Restart" или "Rlaunch" както е в последните версии, не помага за да се появят активните прозорци на Chrome във версия 2016 - защото Chrome остава зареден в паметта. За да се изключи напълно браузъра се натиска комбинацията Ctrl+Shift+Q. След това се стартира отново от иконата.