Защо да работим със Civil 3D ?

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
За какъв вид проектиране е предназначен AutoCAD Civil 3D ?
Инфраструктурно
Дизайн
Фабрики, производствени цехове
 
Коя версия на AutoCAD Civil 3D е използвана в курса ?
2015
2014
2013

Въпроси и отговори

 • Къде бъркам?

  :

  Здравейте, първо да се извиня че задавам тук въпроса ма се чудех към кое видео и реших да е тук. Опитвам се да направя по искане на надзора на един обект виазулизация в 3D на заснети тръби в пространството тъй като се преплитат. Проблема ми е следния - чертая 3dpolyline но на част от линиите не ми взима заснетата кота. Първите ми тръби (pipe) ми станаха супер но на следващия ден 3dpolyline не възприема котата от точката и съответно и pipe се забива на нулата при изчертаването на новата група от точки. Къде може да ми е проблема? Благодаря предварително...

  Георги Табаков:

  Използвай "features" линии.

  :

  Ще пробвам мерси, мислех че с 3d полилиния ще е добре да пробвам за да задам като материал тръби. Благодаря пак и пропуснах МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА!!!!!

  Георги Табаков:

  След като ги свържеш ги разгради с "Explode". Получаваш 3d polyline. 
  Благодаря! Успешна и щастлива 2016 г.!

  Илия Маринов:

  В момента се разработва модула за Pipes и се надявам да отговоря на въпроса ти чрез него.

  :

  Ок, Благодаря предполагам и бонус модула за който писахте преди го разработвате и предполагам ще е много интересен за нас. Аз разбрах къде ми е грешката и да споделя при вкарване на точки и не е сложен тик на "Do elevation adjustment if possible" линиите не приемат котата на точката и остават с кота нула, когато е отметнато линиите приемат котите на точките в Ленда е същото но там е дава се "аctual elevation"

  Димитър:

  Работя като геодезист в пътното строителство.

  :

  Здравейте, инж. Маринов предполагам двата урока в бонус модула не са това за което писахте по - горе? Ако има още модули или курс с нови тънкости и хитрини с допълнително заплащане го очаквам предполагам не само аз. Изчертах си тръбите, но давам им "Null Structure" но пак ми слага кълбо или квадрат тъй като пробвах различни варианти на тръба и нещо не мога да и сменя диаметъра. Фючър линията ми е цяла, но тръбите стават на парчета от точка до точка. Предполагам в курса има ВиК специалисти и ако знаят, как да се получат нещата Моля за помощ за да си довърша екзекутива на нагнетателни PE тръби които се преплитат в пространството и Възложителя иска да му ги онагледя тъй като са вече под земята. Благодаря!!!

 • Как да експортнем сивилски чертеж!

  :

  Здравейте, не открих къде точно да си задам въпроса и затова го правя тук. Как да експортнем сивилски чертеж на по ниска версия така, че да си остане сивилски? Благодаря предварително.

  Иво Георгиев:

  Най-добрият начин е като ползвате eTransmit. Намира се в File>Publish>eTransmit. Създавате си еднократно профил с желаните от вас настройки (вкл. настройките за версията на чертежа) и след това може да го използвате колкото пъти пожелате с настройките, които сте въвели. Методът е доста по-подходящ от Save As, тъй като при него понякога може да загубите информация от чертежа.

  :

  Благодаря ще го пробвам и ако имам въпроси ще питам.

  :

  Здрасти, не се получи като пробвах. Имали нещо спецялно в настройките, което трябва да се направи?

  Иво Георгиев:

  Може би аз не ви разбрах както трябва първият път, за което се извинявам. Ако искате да запазите един "Civil 3D" чертеж на по стара весия, няма да имате проблем или чрез eTransmit или чрез Save As, но той ще бъде запазен само като чертеж, без неговите сивилски свойства. Това, което имам предвид с горе описаното е,че при записването и отварянето му с по-стара версия вече няма да може да използвате повърхнини, оси и т.н. Варианта да използвате отново създадените от вас елементи е като ги Export-нете, чрез LandXML и след това ги Import-нете в по-старата весия.

  :

  Явно не става едно към едно няма съвместимост. Не става добре не са го направили да се оправят тези със старите версии.

  Георги Табаков:

  Всичко се прехвърля, но в различни стилове. Единствено features lines не се прехвърлят, но повърхнините им - ДА.

  Dimitar Anastasov:

  Civil пита какво да включиш в ХМLа тикни всичко и виж дали се получава. А за стиловете те май се вляят най вече от аутокада на който отваряш ХМLa.

  Dimitar Anastasov:

  features lines не че не се прехвърлят ами се обръщат в 3д полилиния която лесно се завърта пак във features line.

 • Защо не мога да гледам видеото?

  Венета Малчева:

  Здравейте, защо не мога да гледам това видео? Все още съм само на пробен период. Благодаря предварително!

  Краси Кръстев:

  Здравей, Венета.

  Урока работи при мен.

  Снимка_1

  Кога точно се е получил този проблем?

  Само при този урок ли е проблема?

  Кой интернет Browser ползваш?

  Венета Малчева:

  Благодаря ти Краси, винаги си на линия :) Хванах му цаката, този номер го прави, когато гледам две видеа последователно. В единият случай се оправят нещата, когато рестартирам Google Chrome-a, а в другия изчаквам до следващия ден. Благодаря ти все пак ;)