Слоевете в Civil 3D

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как се правят две групи от точки в различни леари

  Vencislav:

  Как бих могъл да направя 2 или повече групи от точки в различни цветове (леари) за да мога визуално да работя по лесно и за да мога да изключвам дадена група точки когато ми е излишна ??? Всички групи от точки съдържат номер на точка и кота. Благодаря предварително за отделеното време

  Найден Данков Червенков:

  Първо си създай слой за всяка група, която искаш да е в отделен слой. После в toolspace - prospector даваш десен бутон на съответната група и избираш select. Така се селектират всички точки от групата и само ги преместваш в желания слой. За да са в отделни цветове предполагам, че трябва стиловете на точките да са с цвят "by layer", за да могат да възприемат цвета на слоя. Поне аз така съм си ги направил и при смяна на цвета на слоя и точките се променят.

  Дано съм разбрал правилно въпроса ти и съм ти бил полезен.
  Илия Маринов:

  Здравей. Предполагам, че след като преминеш модул 2,  ще отговориш на въпросите си. Специално във видео 9 съм показал как да се скрива(показва) група от точки от визуализация и мисля, че това е видеото което ще ти помогне най-много. Иначе цветовете и слоевете на COGO points, както и компонентите които изобразяваш се контролиат от стиловете на етикети.

 • Краси Кръстев:

  Здравей, това е така защото поне това което виждам от снимката, ти не си селектирала обект Profile, ами друг обект.Съдя затова защото горе в Ribbona - a не е излезнало контекстуалното меню за обект Profile.

  Както се казва на 3:02 от видеото под който ти е въпроса "Избираме нашия профил". Тогава следва опционалността на десния бутон с мишката да е същата като в видеото, сега опциите са за Parcel.

 • Как да проследим Слоеве и Стилове?

  Stanislav Gribachev:

  Здравейте, как може да се проследи кой Слой и Стил на Текст къде са били използвани, с цел в последсвие да можем да ги изтрием?

  Rosen Dimitrov:

  Като маркираме обекта и в "Properties" прозореца се вижда всичко за обекта - слоеве стилове.

  Rosen Dimitrov:

  "Properties"

  Stanislav Gribachev:

  :). А когато слоевете не са в обект от модалното пространство, а по-скоро в блок или Label стил?