Трик при работа с дублирани номера (имена) на точки

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво се препоръчва да се зададе в настройките Edit Command Settings на CreatePoints  за If Point Number Already Exist ?
Merge
Overwrite
Renumber

Въпроси и отговори

 • Как да .... Това не е въпрос, просто коментар

  Стоян Стоянов:

  Наистина автоматичното преномериране е от полза и ще спести някакво време в предварителната обработка на входния файл. Но веднъж вкарани двата файла едновременно и особено втория с променени номера, дори и да имат код, точките твърде трудно ще могат да се разпознаят и навържат в ситуацията, особено ако е водено т.нар. "кроки".

  Георги Табаков:

  Втората група точки са имортират, като нова група точки, с нов стил, (нов или стар тип етикет, с друг цвят...). След това са видимо различими от останалите. Можеш да създадеш различни групи по функционалното им предназначение

 • Как да подобрим номерацията?

  инж. Калин Калинков:

  Не е ли по-лесно да променим номерацията още в изходния файл, така че да не се дублират номера на точките? Примерно първия екип да е заснел точки от 1 до 100, а номерата на точките на втория екип да започват от 1000 примерно, за да са по-лесни да избиране и използване след това в Civil.

  Илия Маринов:

  Промяна в номерацията е още една допълнителна и ненужа, макар и лесна операция. Ако използваш имена на точки и подобен формат на показания, няма нужда да правиш това. Концепцията за създаване на точкови групи по номера на точки, а от там и на повърхнини за мен е неприемлива, тъй като едно случайно преномериране- може да доведе до крайно  неприятни последици. Освен това има точки, които ще триеш, които ще изчисляваш и добавяш, ще вкарваш допълнителни измервания и в един момент няма да знаеш коя точка, коя е и от къде е. Номерацията не можеш да я контролираш на 100%, докато имената на точките са си изяло потребителска територия.