Извеждане на точкови обекти във външен файл и в таблица в средата на Civil 3D

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Има ли начин?

  :

  Здрасти, по така показния начин на края на видеото, таблицата става като всичко е като отделни обекти, координатите са като текст, линийките са си линийки. И въпроса ми следния има ли начин тази таблица да се експортне в exel за последваща обработка? Да поясня защо питам, получавам проекти в които има трасировъчни данни по този начин изкарани и като е голям списъка голямо набиране или "копито" и "пастата" са на ход :). Благодаря!

  Илия Маринов:

  Здравей, възможните изходи за ексел са разгледани от началото до към 2:30мин. Показани са поне 3-4 начина за това...Освен това изхода в таблица на самия чертеж не води до това, координатите да са текст, а линиите линии. Този изход създава обект Point Table, което позволява динамича промяна на координатите в таблицата при редакция на чертежа. Ако си използвал командата Explode (2 пъти) - сам си създал тези текстове и линии :) . Нека да поясня освен това, че по инструкция- трасировъчните данни данни трябва да са на самия чертеж,което не пречи разбира се да приложим в CD същите трасировъчни данни примерно в CSV-формат. Ако нямам трас. данни в цифров вид- предпочитам да "хвана" проекта (ако него поне го има в цифров вид) и да си го координирам за да изкарам нужните ми данни. Да оставим, че колеги масово дават в трас. план ненужни външни ръбове на сгради вместо осите примерно. Набирането на ръка често води до грешки.

  :

  Да така е, и аз практикувам така, проверявам координатите и ако картинката отговаря си ги създавам, ако не местя. И затова питах дали има някаква скрита тънкост, която вие по опитните да я знаете. Явно няма и като потребители на колегите, като ни дойде така караме по старому. Благодаря!

  Георги Табаков:

  Решението е колегите ти, да ти дадат данните в .xls или .txt формат. ИЛИ ако не им се занимава да им поискаш файла и да ги свалиш.

  :

  Аз ги получавам в последствие от Възложителя и нямам връзка със проектанта иначе колегата би ми ги пратил, предполагам, но докато се свържа съм си ги направил. Благодаря за отговорите! Аз ги слагам в чертежа от EXEL и така който отвори файла може лесно да си изкара.

 • Как мога да извадя справка, кои точки например са на определен метър (например 3м) под или над направенa повърхнина на терен напримери.

  Rosen Dimitrov:

  Здравейте, не съм сигурен че тук е мястото на този въпрос, но съм този урок, а ми трябва в работата. Не знам дали има изобщо такава възможност.