Стилове на обект проектна ос и стилове на етикети за надписи – част 2

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво представлява етикета за таблица Table Tag ?
Указател (надпис) за определен елемент от проектната ос, водещ към в таблица с данни
Стил на етикет за таблица
Стил на обект таблица- Table Style

Въпроси и отговори

 • Илия Маринов:

  Здравей. Направи посочените стъпки в темплейтния файл с който работиш, запиши го и се увери, че когато започваш нов чертеж се обръщаш именно към този темплейт.

  Илия:

  Следвам внимателно стъпките в урока,които нагледно са показани и на снимките отгоре.Civil запазва промените в Drawing Settings-Abbreviations,но на самия чертеж нищо не се променя,т.е. характерните точки като СКК примерно се изписват с английските им съкращения.(СКК=Mid).

  Илия Маринов:

  Здравей адаш :). Би трябвало да се получи след като смениш абревиатурите, там където казваш и последваща команда REGEN. Ако пак не се получава- нека погледна файла на мейл- civil3d@abv.bg !

  Илия:

  Благодаря за съдействието.След като използвах командата REGEN,имената на характерните точки се промениха.Успех.

  Дора Футекова:

  Здравейте,
  Не мога да отворя Урок 7. Какъв е проблема?

  Илия Маринов:

  Здравейте, опитайте да инсталирате Google Chrome. В последно време имах проблеми с  Mozilla Firefox и някои негови добавки, които може да се изискват от вградения плеър.Красимир Кръстев от Aula ме посъветва да пробвам с Chrome и след това нямам подобни проблеми.

  Дора Футекова:

  Благодаря за отговора,

  През Google Chrome  се получи.

  Златко Острев:

  Здравейте Илия, здравейте казвам и на цялата група. Поздравления за добре направеният курс! Относно не възпроизвеждането на това видео с мозила или интернет експлоръра бих изкал да добавя, че тук съм изгледал повече от 300 видео клипа и съм нямал подобен проблем!!! Надявам се проблема да бъде решен с това видео :)  Успех на всички...

  Илия Маринов:

  Здравейте Златко и благодаря за хубавите думи от името на целият екип.Всички видеоклипове се предават в стандартен формат MP4 и след това се качват на сайта, като този клип по нищо не не се различава от останалите ! Проблема се появи наскоро между Mozzila и Adobe Flash Player и оттогава и аз имам проблем да гледам клиповете през Mozzilla. Както се сещате това са проблеми които не зависят нито от мен, нито от екипа по поддръжка на Aula !  Затова просто предлагаме работещо решение с Chrome при който проблем с този Flash Player няма.

  алфиза пенчовска:

  И аз не можах да да отворя урок номер 7,това което пишите за хром не съм сигурна

  Любомир:

  Видеото към Урок 7 и при мен не се стартира. Опитах с Chrome и не се получава. Моля Ви дайте работещо решение за това видео.

  Дани:

  Моля ви, оправете проблема с Урок 7, не може да се отвори по този начин както го описвате!

  Краси Кръстев:

  Здравейте, при мен видеото тръгва без никакъв проблем, вярно изчаквам 10 тина секунди за да зареди малко, защото е 14 минутно все пак.

  С Google Chrome, с плаъра позволяващ увеличаване или намаляване скоростта на видеото и смея да твърдя средна скорост на интернет връзката, която ползвам - всичко работи както трябва (снимка 1).Скоростта на възпроизвеждане, която съм избрал, на видето е 1X. Пробвайте с тези настройки.

  Снимка_1

  Какво се случва при вас, не се зарежда видеото и съответно дава някаква грешка или просто чакате повече от 1 мин и тръгва малко и след това спира?

  С другите по-дълги видео уроци има ли го този проблем?

  Поне според мен проблема идва от слаба интернет връзка, вижте дали не изтегляте или пък качавате нещо по време на гледане на уроците.Понякога оставяме някой торент и забравяме за него, той се upload-ва и използва от ресурса на интернет връзката.

  Дани:

  Благодаря! Вече всичко е наред!

  Боряна Вълкова:

  Здравейте с това видео има проблем и не иска да се зареди в Мозила. С другите видеа не е така. Тук постоянно дава грешка, че са използвани параметри ,които не се поддържат от браузъра (версията ми е най-новата).

  Боряна Вълкова:

  Здравейте отново - не ми отговорихте преди и нищо не сте коригирали - това видео продължава да е недостъпно!

  Краси Кръстев:

  Здравейте, Боряна Вълкова.

  При мен видеото работи, без проблем. Използвам последната версия на Google Chrome - снимка 1.

  Снимка_1

  По-горе има коментар с това откъде може да идва проблема и съответно препоръки как да се разреши.Пробвайте с Google Chrome и новият плеър на Aula показан на снимката в по-горния коментар, като ненатоварвате връзката си с интернет с теглене на файлове или нещо друго.


  Една препоръка, по отношение на задаването на въпрос тук в Aula. Ако искате по-бързо да се забележи въпроса Ви на който не сте намерила решение на база за други коментари, задайте нова тема, така вертояността да ви се отговори от някой човек от форума е доста по-голяма т.к. темата е в раздел Неотговорени и съответно всеки който иска да помогне, разглежда въпросите който не са отговорени и съответно дава съвет ... препоръка на новозададения въпрос.


 • Защо не мога да отворя урок №7

  Йорданка:

  Здравейте, не мога да отворя урок 7. Пробвах през три браузъра (Opera, Mozilla и Chrome). С останалите уроци нямам проблем.

  Краси Кръстев:

  При мен се отваря без проблем, пробвай с алтернативния видео player

 • Краси Кръстев:

  Здравейте,

  Направих всичко което е по силите ми за да се реши този проблем.

  Наистина е неприятно напълно разбирам.

  Извинете за неудобството.

  Мисля че сега всичко е наред с това видео.

  Поне при мен в Mozilla няма проблем да го гледам (снимка 1)

  Снимка_1