Създаване на вместени блокове.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как можем да създадем вместени блокове?
Като създадем блок от блокове
Като използваме командате NestedBlocks
Като създадем блок от първични обекти

Въпроси и отговори

 • Защо не изполваме по-лесен начин за модифициране

  Методи Атанасов:

  Когато сме направили блока за стола може с командата Array да си спестим допълнителните операции като копиране и mirror, за целта с Array отбелязваме опция polar array, задаваме center point средата на масата, total number of items 4 и така автоматично ще се разпределят в четирите края на масата. За масата обединяваме линиите в полилиния и с командата Fillet задаваме първо radius за закръгление, после задаваме polyline и едновремменно се заоблят краищата на масата. Тези алтернативни начини са ми известни благодарение на курса AutoCAD Формула)

  Краси Кръстев:

  Добро допълнение, следва да се спести доста време.Упражнението е показано с идеята съответно на урока - да се покаже как се правят "блок в блока" = вместени блокове.

 • Защо блока се селектира със селекция на всички, а не просто с клик върху него?

  Альоша Исаев:

  Здравейте, в началото на урока лектора изолира блок маса с четири стола, но в упражнението m1v9.dwg на чертежа това не е блок а начертана маса и столове по елементи, защото ако е блок при селектирането няма нужда да се избират всички елементи за да се преместят а се селектира блока като едно и се премества. Това така ли е или аз греша някъде?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Альоша.

  Да определено е така, когато се селектира блок, то е достатъчно да се кликне върху него.Да в m1v9.dwg масата и столовете не са в блок, защото това е началния файл за упражнението.Обърни внимание, че лектора в началото на урока, слектира елементите и ги превръща във блок.След което блока е модифициран.Ако отвориш файла m1v9 - gotovo.dwg там в ляво е сложен блока в крайния му вариант, там вече селекцията с клик, елементите са едно цяло.

  Ако отвориш блока през блок едитора, вече в режим на редакция той е представен от отделни елементи.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.