Създаване на вместени блокове.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как можем да създадем вместени блокове?
Като създадем блок от блокове
Като използваме командате NestedBlocks
Като създадем блок от първични обекти

Въпроси и отговори

 • Защо не изполваме по-лесен начин за модифициране

  Методи Атанасов:

  Когато сме направили блока за стола може с командата Array да си спестим допълнителните операции като копиране и mirror, за целта с Array отбелязваме опция polar array, задаваме center point средата на масата, total number of items 4 и така автоматично ще се разпределят в четирите края на масата. За масата обединяваме линиите в полилиния и с командата Fillet задаваме първо radius за закръгление, после задаваме polyline и едновремменно се заоблят краищата на масата. Тези алтернативни начини са ми известни благодарение на курса AutoCAD Формула)

  Краси Кръстев:

  Добро допълнение, следва да се спести доста време.Упражнението е показано с идеята съответно на урока - да се покаже как се правят "блок в блока" = вместени блокове.

 • Защо блока се селектира със селекция на всички, а не просто с клик върху него?

  Альоша Исаев:

  Здравейте, в началото на урока лектора изолира блок маса с четири стола, но в упражнението m1v9.dwg на чертежа това не е блок а начертана маса и столове по елементи, защото ако е блок при селектирането няма нужда да се избират всички елементи за да се преместят а се селектира блока като едно и се премества. Това така ли е или аз греша някъде?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Альоша.

  Да определено е така, когато се селектира блок, то е достатъчно да се кликне върху него.Да в m1v9.dwg масата и столовете не са в блок, защото това е началния файл за упражнението.Обърни внимание, че лектора в началото на урока, слектира елементите и ги превръща във блок.След което блока е модифициран.Ако отвориш файла m1v9 - gotovo.dwg там в ляво е сложен блока в крайния му вариант, там вече селекцията с клик, елементите са едно цяло.

  Ако отвориш блока през блок едитора, вече в режим на редакция той е представен от отделни елементи.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.