Контролиране на видимостта в различни състояния

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Можем ли да добавим елемент към всички състояния на видимост при блоковете?
Да, като зададем опцията да се покаже елемента във всяко едно състояние на видимост
Не, както си е създаден блока, така си остава до край

Въпроси и отговори

 • Проблем при вмъкване на блока

  Светослав:

  Здравейте, г-н Цукев. Имам следния проблем. При вмъкване на създадения блок той няма елементи за другите видове врати, а като отворя блок едитора там ги има. Къде е проблема?

  Иван Цукев:

  Има ли удивителна до маркера за видимост?

 • Трябва ли да имам 100 вида блокове на врати?

  Константин Петров:

  Ако сме направили 100 вида врати в този блок, ако решим да добавим например панти. Трябва ли на всяка една от стоте да ги правим видими или има и по-бърз вариант.

  Краси Кръстев:

  Здравей,

  Съвета ми е да минеш през целия модул с една подсказка - обърни внимание на Lookup параметъра и се опитай да го приложиш, ако и тогава не се получат пиши пак не се притеснявай.

  Константин Петров:

  ок благодаря .

 • Защо блока ми е в см, units на файла са пак см, в блок едитора размерите са както трябва, а в моделното пространство оразмерява в милиметри?

  Василена:

  Защо блока ми е в см, units на файла са пак см, в блок едитора размерите са както трябва, а в моделното пространство оразмерява в милиметри? Позиция 2 на последната снимка са дръжката и ключалката, които съм копирала (същите!) в блока!

  Василена:

  Открих проблема - от невнимание блока е създаден със scale factor = 10! Извинете за въпроса, трябваше да разгледам по-внимателно преди да го задам :)

 • Защо не се показва опцията Block Editor?

  камелия:

  Като се опитам да повторя упражнението не ми се получава още в началото. Копирам дръжката с Cyrl+Shift+C и след това немога да отворя Block editor на вратата, въобще не ми се появява в падащото меню след десен клик.

  Краси Кръстев:

  Здравей,

  За да ти се появи Block Editor - a след ляв клик, трябва да си селектирал блока, ако не су селектирал блока, то излиза показаното на снимка 1.

  Снимка_1

  Ако си го селектирал се показва показаното на снимка 2.

  Снимка_1

  камелия:

  това ми се получава дори след маркиране на вратата. Извинявам се за закъснението.

  камелия:

  Здравейте, установих къде съм допуснала една малка грешка. Селектирала съм и двата обекта и за това не ми дава да използвам Block Editor. Приятен ден !

 • Как да вкарвам редактирания блок в другите чертежи наведнъж без да  изтрия един по един  от чертежите?

  инж. Веселин Георгиев:

  Като редактирам даден динамичен блок , като му вкарвам нова визия може ли да ги актуализирам и в старите чертежи ? или трябва ръчно да го изтрия, един по един от всички чертежи и да пусна командата purge , след което да вкарвам новия блок във всички чертежи ?