Превръщане на съществуващи блокове в анотативни блокове

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
След като сме влезнали в редактора на блок, как можем да превърнем блока в анотативен?
Премахваме избора на обекти и в properties палетата задаваме Annotative=Yes
Избираме всички обекти и в properties палетата задаваме Annotative=Yes
Избираме анотативните обекти за блока и в properties палетата задаваме Annotative=Yes

Въпроси и отговори

 • Какво означава Unitless блок ?

  Силвия Цанкова:

  Имам чертеж в мм Units са ми настроени в мм . Към чертежа имам вече създадени блокове, които са Unitless и когато ги вкарвам в чертежа са микроскопични. Как мога да ги редактирам? Може ли да се дадат примери с такива блокове?

  Иван Цукев:

  Да,

  трябва да се отворят блоковете в блок редактора. Без да се избират обекти се пуска палетата със свойства и от там се избират мерните единици, в които е създаден блока. Можеш да ползваш командата dist, за да премериш дали наистина размерите вътре в блока са за милиметри.

 • Какво означава Unitless блок ?

  Силвия Цанкова:

  Вкарах си блока, отворих блок редактора, отворих палетата със свойства с dist. проверих ,29. Блок Units в палетата със свойства имам Unitless. За да може вкарания блок да е с нормалните размери на чертежа трябваше да му дам Scale с фактор 100 за да получа 29, което е нормалната големина на блока за този чертеж. Може ли да се редактира блока така че да се вкара с нормалните размери, а не всеки път да давам Scale?

  Иван Цукев:

  Ако искаш да оправиш блока да е 100% коректен, трябва да го отвориш и да му дадеш правилните units и да го премащабираш със scale.

  Ако имаш много блоковеи искаш малко по-пестелив вариант, може да вкарваш блока в чертежа и в properties да зададеш мащаб (scale) 100. Трябва обаче да помниш, че тези блокове са 100 пъти по-малки и да го правиш всеки път като ги вкарваш.

  Това са двата варианта.

 • Проблем

  Силвия Цанкова:

  Здравей, Става въпрос за следното: Начертавам си символа за блок Прибавям му атрибути, след което с командата Блок създавам блока. Когато обаче пусна командата за Insert block, в моделното пространство не ми се вкарва като блок а като фигурата която съм начертала със съставните й части. Защо се получава така?

  Иван Цукев:

  Изпрати ми файла на ivan@cadtaini.com за да го погледна.

  Антон Димов:

  Привет Силвия, след като избереш блока в долния ляв ъгъл на прозореца (Insert) има отметка за разпадане на блока, ако е отметнато то при вкарването аутокад автоматично го разпада на обектите от които е съставен.