Геометрични ограничения за концентричност и тангента

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как да постигна подобен ефект с правоъгълници?

  Valia_K:

  Здравейте. В този урок при промяна на позицията на дъгата се променя и позицията на малкия кръг и той винаги е в центъра на радиуса на дъгата. Искам да направя същото, но с правоъгълници. Имам един правоъгълник (1) и в него - по-малък (2), двата подравнени по средната точка на хоризонталата. При промяна на ширината на големия правоъгълник искам малкия да остава подравнен в средата. Как мога да го направя? В предишен курс имаше проблем с прикачването на изображения, надявам се тук да се получи.

  Николай Стоилов:

  Здравей. Предполагам желаното нещо ще бъде динамичен блок. Аз лично бих го направил с няколко Dimensional при отворен Block Editor. В комбинация с няколко геометрични ограничения би станало отлично.

  Може само да тествате блока в различни размери и да се уверите, че геометричните ограничения работят правилно.

  Valia_K:

  инж. Николай Стоилов, много благодаря за отговора. Малко се затрудних с последователността на изпълнение на операциите. Първоначално не се сетих, че линеен параметър и действие за разтягане е необходимо да сложа, след като поставя Dimensional Constraint и да избера и него като обект на разтягане. Второто ми затруднение дойде от там, че искам блокът да се променя на ширина през определена стъпка. Тя трябва да се зададе както за параметъра, така и за ограничението. Като зададох само за параметъра, блокът се разтягаше произволно - без стъпка и без min и max размер. Накрая се получи точно каквото исках. Лек и успешен ден Ви желая.