Използване на параметрите от динамични блокове за DataExtraction

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кое от изброените можем да извадим от динамичен блок?
атрибути и параметри
само атрибути, параметри не може
само параметри, атрибути не може
динамичните блокове са само за динамичност, не модат да им се вадят свойства като атрибути и параметри

Въпроси и отговори

 • Как може да извадим коордитати Х и У на точка от блок?

  Никола Милчев Стамболиев:

  Как може да извадим коордитати Х и У на точка от блока с врата, като в количествената сметка се отрази точно кои координати (Х;У) за коя врата се отнасят - лява, дясна, с височина 190, 200 и 210?

  Краси Кръстев:

  Здравей, не знам точно какъв ти е блока, но ето набързо малко насоки как да може да се реши казуса ти .

  В моя случай имам два блока ( единия да приемем за лява врата другия за дясна ).На снимка 1 в съответна снимка отмятам само тези два блока след което минавам на следващата стъпка ( снимка 2 ) там както се вижда и на снимката давам отметки на атрибутната информация на блока която е височината на тази врата ( атрибута е хубаво да е с едно и също име и в двата блока ) и съответно съм отметнал позицията на base point ( точката на вмъкване ). На снимка 3 е показан последната стъпка съответно - каква ще бъде базата данни изкарана на база на тази dataextraction, както се вижда за срещу всяка врата имаш коордианти съответно атрибута за височина ти показва и височината.
  Може лява дясна пак да са заложени в атрибутна информация ( тоест да позлваш един блок ... което е по - интелигентното решение ) и в стъпката където посочваш да атрибутите да посочиш и този атрибут.Още по - хитро нещо се сетих - може да направиш врата с параметър flip ( снимка 4 ) съотвеответно пък да вадиш dynamic ( динамичната инфромация за блока ) и съответно flip - ната означава лява врата, Not flip дясна да речем ... може и да има още по - интересни варианти за блока.
  Надявам се да съм ти дал правилната насока за този казус :).
  Никола Милчев Стамболиев:

  Стойността на координатата по ос  У, не е вярна. Това на какво може да се дължи?

  Краси Кръстев:

  По какво съдиш че не е вярна ?

  Никола Милчев Стамболиев:

  с помоща на командата ID, намирам координатите на същата точка от блока, след което правя сравнение на двата резултата. Единия е получен чрез командата dataextraction, а другия е получен чрез командата ID. За меродавен е този получен чрез командата ID.

  Краси Кръстев:

  Хм интересно ... да не би да взимаш Possion на някой от атрибутите може ли да ми пратиш само блока примерно на kr_krastev@abv.bg или пък качи една снимка от стъпка 5 на dataextraction .... Голяма ли е разликата в Y ?

  Краси Кръстев:

  Прегледах блока и както и да го въртя нещата са ОК, да не би да си преместил координатната ситема - тогава блоковете като координати са спрямо глобалната координатна система, напиши UCS и избери world и пробвай  пак да extract - неш.

  Никола Милчев Стамболиев:

  Не. За съжаление и това не помага. Вече започвам да се чудя, дали dataextraction дава верни резултати?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Никола погледнах блока ти и като чета по - горните ти коментари, мисля че проблема може да идва в това ЗА КОЯ точка очакваш да получиш кординати - когато изкарваш координати с dataextraction за даден блок, то координати те са за базовата точка на блока.В твоя случай базовата точка е ( снимка 1 , позиция 1 ), съответно ако за нея дам ID, то следва да получа показананото на  (снимка 1, позция 2 ). На снимка 2 същата тази точка на insert е извадена чрез dataextraction и както виждаш резултатите са абсолютно еднакви, та факта че намираш разминаване по Y ме насочва проблема да идва от там да не би да взимаш ID на точката на снимка 3 позиция 1, която както виждаш по X има същата координата но по Y НЕ.


  Ако тук е проблема е много важно insert point ( за insert point се възприема началото на координатната система в block editor - a - снимка 4 - тук малко съм преместил блока релно при теб е както в снимка 5 долу съвпада с alignment параметъра  ) да бъде в  желаната от теб точка ( тази за която ти трябва X и Y координатите ).

  Съвета ми е ако съответно е в това проблема направи блока така че insert point да е в точката която искаш да имаш координатите.

  Пиши да кажеш дали  идва от тук проблема.