Анализ и корекция на блокове с проблемни оразмерителни ограничения

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Къде е проблема при ограничаване с еднаква стойност на t?

  Константин Петров:

  Проблема идва от '' t '' когато превключваме от 2 профила с еднаква стойност '' t '' от таблицата фигурата се разваля, но вече защо се получава така някой по-компетентен може да каже. Може пък и да е бъг.

  Антон Димов:

  решава се с още 1 ограничение, виж следващото видео

 • Как да направя оразмерително ограничение за дължина на крива (spline) и как да направя офсет на крива, като офсетът да не е успореден

  Chuk:

  Здравейте. Най-напред искам да благодаря от сърце за този и предишния модул! :) Аз съм конструктор на облекло. Обикновено в тази област се използват други специализирани програми, но отдавна се чудех дали с AutoCAD би могло да се постигне следното: Начертавам една дреха, която е с определени размери. Някои от линиите (мерките) са с фиксирана стойност, други са във вид на формула. Има няколко основни мерки, които се използват във вид на формули за получаването на останалите мерки. В чертежа за всяка от линиите въвеждам ограничения (въпросните формули и геометрични ограничения). След това сменям само основните мерки (измислих го как да стане) и получавам новия размер. Общо взето се получи (за което отново благодаря!!!), но срещнах някои затруднения. 1. С правите линии всичко е ОК, но кривите промяната става само в крайните точки, където съм въвел ограниченията. След това трябва ръчно да коригирам кривата, докато получа желания резултат. Нещо подобно на офсет, но не успоредно, а със различна стойност в крайните точки. В момента не мога да кача снимка, тъй като съм на друг компютър и нямам CAD. Има ли някакъв начин да се преодолее този проблем? 2. Има линии (формули), които са свързани с дължината на крива. Например: линия, която трябва да е равна на 1/3 от дължината на крива. При оразмерителните ограничения обаче няма такава възможност. Auto CAD в случая прави измерването по права линия, което е различно. Ще се радвам, ако някой от вас би могъл да ми помогне.

 • Как да избегнем един основен проблем, който виждам?!!!

  Ivals_arch:

  С промяната на размерите, геометричният център на новополучената фигурата се отмества от точката на вмъкване на блока, а това във всички случаи, за които се сещам представлява нещо, което обикновено се посреща с коментар от рода на " .мамата " или по цветущо, ако се случи на сърбин, а и ние българите имаме богат арсенал от такива коментари ;-).

  Краси Кръстев:

  Здравей,

  Пробвал ли си със създаване на Base point исъответно base point да я вържеш с действие?