6 Начина да настроим слоеве и свойства на блоковете

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
При избрано свойство "ByBlock", AutoCAD взима цвета от настройките на слоя, но ако на конкретен обект зададем различен цвят, то този цвят ще е меродавен. (важи за цвят и всички свойства, които имат опцията ByBlock). Това изказване е:
Вярно
Грешно
 
При избрано свойство "ByLayer", AutoCAD взима цвета строго от настройките на слоя, независимо какъв цвят изберем за блока. (важи за цвят и всички свойства, които имат опцията ByLayer). Това изказване е:
Вярно
Грешно
 
Какво е специфичното за слой "0" и блокове?
Ако съставните части на един блок са в слой "0", те приемат свойствата не на слой "0", а на слоя, в който е вкаран блока
Няма нищо специално за слой "0". Гледам всички колеги си го ползват хаотично ... и аз така ще си го ползвам.
Блоковете в слой "0" са споделени и достъпни от всички отворени файлове.
 
Можем ли да прогнозираме как ще се държи един блок, ако знаем в кои слоеве е?
Да, категорично
Божа работа. AutoCAD си прави каквото си иска
Понякога да, понякога не

Въпроси и отговори

 • Защо?

  Костадин Петков Костадинов:

  В m2v2.dwg първите 2 примера за "Цвят BYLAYER" и "цвят BYBLOCK" са блокове още от самото начало, за разлика от др примери. За да изпълня упражнението , според урока , трябаше да ги експолдна и приведа в изходен вид. Няма значение, смисълът на урока ми е ясен

  инж.М.Линдов:

  Не, от доста време съм изгледал въпросният урок, но все пак мисля, че идеята беше да се разбере разликата на блок създаден с цвят Bylayer i Byblock.

 • Daniela Pesheva:

  Здравейте, Валя. Аз работя с версия 2017 и винаги частите си остават с цвета който съм им заложила. Дори и при преместването на блока в друг Layer - те пак запазват цвета си. Вие с коя версия работите? Опитайте след създаването на блока - с блок едитора да промените цвета на един от обектите му и проверете какво ще се случи.