Полезни инструменти и настройки в редактора на VBA

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Настройки за редактора на VBA се задават с команда:
Tools --> Options
View --> Editor
Insert --> Options
 
Инструменти на редактора на VBA са :
Parameter Info, Quick Info, AutoList Member
Quick Parameter, Member Quick Info, AutoList Parameter

Въпроси и отговори

 • Може ли и други такива уроци?

  Руско Петров Кахърков:

  Изключително полезен урок! Харесвам такива обобщаващи уроци.

  Лилия Ласкова:

  Здравей, Руско. Радваме се, че си доволен от урока. Заслугите са на Димитринка, нашият експерт. За нас е важно мнението на потребителите, така че със сигурност ще се стараем занапред да правим повече обобщаващи уроци. :)

  Захари   Даскалов:

  Всеки урок е полезен. Тези уроци, които не ни дават нова информация и знания показват, че материята е овладяна и имаме практически умения. На пръв поглед безинтересни те са захарчето в процеса на придобиване на знания. По-трудните са тези които носят новата информация и нареждат пъзела на знанията. Те са кафето, което ни държи будни докато не удовлетворим страстта си в процеса учене. И така минава живота ни.

  Никола Петров:

  "Sic transit gloria mundi" - Така преминава световната слава - латинска пословица. Лек ден и успехи!

  Захари   Даскалов:

  Благодаря на колегата Петров за напомнянето, но алегорията ми беше далеко от славата. Първата ми среща с максимите и сентенциите т.н. крилатите фрази беше още през 1971г. от речника за чужди думи на Бакалов изд. от 1951г., ако не лъже паметта ми. Но алегорията ми беше за кафето, въпреки че буквално го приемам в повечето случаи около 4:00. Тръпката към познанието дано ни държи живи през годините. Да сме благодарни на ЦОО Аула, че ни помага за това. Дидактическата система работи перфектно.

  Захари   Даскалов:

  За маниаците предлагам нещо малко известно поне за мен. Моля да бъда извинен, но не можах да взема линк от "инфото", но предлагам "соpy", което като ремарка съм си архивирал. //

  Не можете да се наспите достатъчно нощем, а имате нужда да бъдете енергични и концентрирани през деня? Подремването определено е вариант. Съвременните хора обаче не са тези, които са достигнали до този гениален метод за наваксване със съня. Още Леонардо да Винчи е прилагал техниката на полифазния сън. На всеки 4 часа той е спал по 15 минути. Това прави сумарното време за сън в едно денонощие 1 час и 30 минути и дава на да Винчи 6 часа повече, за да твори. Следвайки режима, великият художник си спечелва 20 продуктивни години повече. Но далеч не е бил единствен. Никола Тесла например никога не е спял по повече от 2 часа на денонощие И въпреки неоспоримия му гений, този негов навик не е за препоръчване, защото може би е и основната причина за емоционалния му срив на 25-годишна възраст. Дори професорите в университета са предупреждавали бащата на Тесла, че навиците му за работа и сън го убиват. Но защо бихме си причинявали нещо подобно? Отговорът е лесен. По-малко сън - повече време в будно състояние – повече време за вършене на работа. Днес съществуват редица проучвания и наръчници за успешен полифазен сън. Затова ако времето никога не ви стига, може да се опитате да промените някои от навиците си – способността да разпределяте времето си правилно и да спите не за удоволствие, а за здрав дух и здраво тяло. Полифазният сън определено не е за всеки, но все пак, ако решите да го опитвате, направете си услуга – не прибягвайте до крайности като Тесла.

  Никола Петров:

  Благодаря! Сентенцията е от "Речник на чуждите думи в българския език" - София, изд. "Наука и изкуство" - 1978г., автори - Александър Милев, Божил Николов и Йордан Братков. Лек ден и успехи!

 • Димитринка Вълкова:

  Не зная как превключвате модулите. Достатъчно е да кликнете 2 пъти върху името на модула в Project Window. Дайте максимален екран (иконата като квадратче, преди иконата за затваряне на прозореца). Ако това не помогне, пишете

  Дарина Иванова:

  Alt+Tab е за преминаване между прозорци. От Help, View Shortcuts?