Каква е разликата между колекциите Worksheets и Sheets?

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
В екселския файл има и листове-диаграми. Коя колекция използваме, за да се преброят всички листове?
Sheets
Worksheets
Няма значение
 
Характеристика (property) Name e характеристика, която се задава на обект:
Worksheet и Sheet
Само на Worksheet
Само на Sheet

Въпроси и отговори

 • Може ли да попитам за един от въпросите в теста към урока?

  Светлин Стоянов:

  Здравейте, според мен единия от въпросите в теста към урока е непълен или аз не го разбирам. Това е въпроса: "Характеристиката(property) е характеристика на колекцията." Не липсва ли името на характеристиката, за която се пита? Благодаря предварително за разяснението!

  Краси Кръстев:

  Здравей,

  Как ти звучи така:

  Снимка_1

  Ако имаш друго предложение, сподели.

  Светлин Стоянов:

  Здравей,

  Благодаря Краси. Така определено е по-ясно и човек се ориентриа за коя от всичките характеристики става въпрос. Поздрави!

  Краси Кръстев:

  Здравей, Светьо.

  Както ти обещах, свързах се с лектора на курса и обсъдихме варианти по отношение на въпроса. И стигнахме мисля до оптимален вариант.

  Ето го и варианта:

  Снимка_1

  Мисля още доста по-коректно.

  Още веднъж благодаря за обратната връзка по отношение на въпроса след теста.

  Светлин Стоянов:

  Здравей Краси, Наистина, така вече всичко изглежда наред. Радвам се, че успях да помогна за подобряването на този чудесен курс, за който Ви благодаря! Успех!

  Краси Кръстев:

  Моля, обратната връзка е от изключителна важност за постигане на по-добър и по-добър продукт, така че няма проблем за нещо което мислиш че не е както трябва според теб, казваш го ..... обсъждаме го и намираме оптимално решение. Благодаря за обратната връзка още веднъж!

  Успешна седмица!

 • Worksheets и sheets   - каква е разликата?

  Gergana Miteva:

  Здравейте, не разбрах разликата м/у worksheets & sheets. Това от една страна, от друга, в единия случай декларирахте променливата sht as worksheet, но в същия скрипт не декларирахте променливата sht_nu? И трети въпрос, в цитираната декларирана променлива sht as worksheet има ли значение думата "worksheet", в смисъл, изборът трябва да се подчинява на определени правила, т.е. служебна? Да разбирам ли, че worksheet в декларирането на променливата реферира към вида обект от колекцията worksheets и следователно и двете наименования са строго определени като изписване?

  Димитринка Вълкова:

  В урока показвам с примери разликата между колекциите (collections) Worksheets и Sheets. Изгледайте още веднъж урока. Променливите могат да бъдат обекти или да съхраняват различни данни. В урока не е активна опцията Задължително да се декларират променливите (в следващите уроци ще научите повече), ето защо sht_nu не е декларирана. И на третия въпрос. Точно така, Worksheet e обект и по този начин декларирам, че променливата sht е обект Worksheet, която не мога да използвам за други обекти - Range or Workbook. Правилно сте разбрали, че двете наименования Worksheet (обект) и Worksheets (колекцията от обекти Worksheet) имат строго определен синтаксис, който се проверява от компилатора на VBA, по същия начин, както е във всеки програмен език.