Функции UDF: Как да задаваме описание за функцията и аргументите на функцията UDF

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Методът Application.MacroOptions се използва във всички версии на Excel
Не вярно, само след версия 2010
Вярно, във всички версии на Excel
 
С Application.MacroOptions определяме категорията и създаваме нова категория за функциите UDF в списъка на вградените екселски функции
Вярно
Не вярно
 
Задаваме описание на функцията UDF с метода Application.MacroOptions
Вярно
Не вярно

Въпроси и отговори

 • Как се свързва процедурата за описание на функцията със самата функция?

  Деница Григорова:

  От урока не разбрах как работи процедурата Sub Define_function. Като я пусна от изтегления файл m6v9_final.xlsm, излиза грешка Compile Error! Named argument not found. Една грешчица, която открих е на реда Dim str_functioncategory липсваше долната черта. Но след като я оправих, процедурата пак не работи.

  Димитринка Вълкова:

  Здравейте Деница, благодаря Ви, че споделихте "грешчицата" в процедурата. Функцията Sub Define_function задава описанието на функцията Function Perimeter_New - това е текстът, който се присвоява на променливата str_FunctionName и използвам за аргумента Macro:= в метода Application.MacroOptions. Функцията задава само описанието! Ако имате още въпроси, пишете.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Деница.

  Едно голямо благодарско, за това че си толкова детайлна при преминавато през уроците.

  Авторът на курса Димитринка Вълкова, оправи процедурата и съответно новият работещ вариант на финалният файл към този урок е качен на платформата.

  Деница Григорова:

  Здравейте, благодаря за отговорите. Аз мислех, че нарочно е оставена такава грешчица, за да можем за упражнение да я открием. Благодарение на отговора Ви, госпожо Вълкова, разбрах как да свържа процедурата с функцията.

 • Можe ли да попитам кога е въведен метода?

  Надежда Попниколова:

  Здравейте, може ли да попитам защо се казва, че метода е въведен в ексел 2010 (което го имаше и като въпрос в теста)? Аз съм с ексел 2007 и Application.MacroOptions е активен, само че ArgumentsDescriptions липсва като опция. Благодаря предварително!

  Димитринка Вълкова:

  Така е, Application.MacroOptions може да се прилага и във версиите преди 2010. Обаче, аргументът Argument.Description е въведен във версия 2010 и затова е прието, че пълната функционалност на метода стартира с версия 2010.

  Надежда Попниколова:

  Благодаря за отговора! Сега вече ми се изясни.