Функции UDF: Как да задаваме описание за функцията и аргументите на функцията UDF

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Методът Application.MacroOptions се използва във всички версии на Excel
Не вярно, само след версия 2010
Вярно, във всички версии на Excel
 
Задаваме описание на функцията UDF с метода Application.MacroOptions
Вярно
Не вярно
 
С Application.MacroOptions определяме категорията и създаваме нова категория за функциите UDF в списъка на вградените екселски функции
Вярно
Не вярно

Въпроси и отговори

 • Как се свързва процедурата за описание на функцията със самата функция?

  Деница Григорова:

  От урока не разбрах как работи процедурата Sub Define_function. Като я пусна от изтегления файл m6v9_final.xlsm, излиза грешка Compile Error! Named argument not found. Една грешчица, която открих е на реда Dim str_functioncategory липсваше долната черта. Но след като я оправих, процедурата пак не работи.

  Димитринка Вълкова:

  Здравейте Деница, благодаря Ви, че споделихте "грешчицата" в процедурата. Функцията Sub Define_function задава описанието на функцията Function Perimeter_New - това е текстът, който се присвоява на променливата str_FunctionName и използвам за аргумента Macro:= в метода Application.MacroOptions. Функцията задава само описанието! Ако имате още въпроси, пишете.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Деница.

  Едно голямо благодарско, за това че си толкова детайлна при преминавато през уроците.

  Авторът на курса Димитринка Вълкова, оправи процедурата и съответно новият работещ вариант на финалният файл към този урок е качен на платформата.

  Деница Григорова:

  Здравейте, благодаря за отговорите. Аз мислех, че нарочно е оставена такава грешчица, за да можем за упражнение да я открием. Благодарение на отговора Ви, госпожо Вълкова, разбрах как да свържа процедурата с функцията.

 • Можe ли да попитам кога е въведен метода?

  Надежда Попниколова:

  Здравейте, може ли да попитам защо се казва, че метода е въведен в ексел 2010 (което го имаше и като въпрос в теста)? Аз съм с ексел 2007 и Application.MacroOptions е активен, само че ArgumentsDescriptions липсва като опция. Благодаря предварително!

  Димитринка Вълкова:

  Така е, Application.MacroOptions може да се прилага и във версиите преди 2010. Обаче, аргументът Argument.Description е въведен във версия 2010 и затова е прието, че пълната функционалност на метода стартира с версия 2010.

  Надежда Попниколова:

  Благодаря за отговора! Сега вече ми се изясни.