Как да премахнем излишните инструкции в макроса – редактиране на макроса

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Защо премахваме излишните инструкции?
Кодът на VBA се разбира по-лесно и се изпълнява по-бързо
Не оказва влияние на изпълнението
 
Може ли да се изтриват инструкции в записания макрос ?
Да
Не

Въпроси и отговори

 • Как мога да направя отново вече веднъж преминатите тестове?

  Лилия Лалова:

  Отделните уроци, дори и маркирани като научени могат да бъдат гледани, но ако тестът е преминат има ли начин да бъде направен отново. Наложи ми се да прекъсна курса и сего го започвам почти отначало и искам да мога отново да направя тестовете.

  Краси Кръстев:

  Здравейте, за съжаление на този етап от време, след като венъж теста е решен правилно няма как да го повторите отново. Ако искате да си припомните въпросите към теста съвета ми да ползвате работната тетрадка, която може да свалите в началните уроци на курса, така винаги ще имате въпросите към уроците. Ако изпитвате някакви затруднения или колебания по отношение на правилния отговор, няма проблеми пишете във форума ще ви се помогне.

  Лилия Лалова:

  Здравейте, много благодаря за отговора. Вие, както винаги, сте много изчерпателен в отговорите и много полезен. Благодаря!

 • Защо коментара ми се явява пред Selection

  Емилия Славчева:

  Колкото и да опитвам, коментара ми обхваща целия ред. До колкото разбрах след PasteValues следва интервал и коментар.Къде бъркам?

  Димитринка Вълкова:

  Здравейте, Зависи къде в реда (инструкцията) се слага коментар. Когато коментарът се постави в началото на реда (инструкцията), тогава целият ред (инструкция) става в коментар, а когато се постави вътре в реда, тогава само операторите след него стават в коментар. По всяка вероятност поставяте коментара в началото на инструкцията. Прегледайте урок 8 от модул 1 и файла към урока и обърнете внимание къде е поставен коментара.

  Емилия Славчева:

  Изгледах урока поне 5 пъти и не поставям коментара в началото на реда. и въпреки това коментара е пред целия ред.

  Димитринка Вълкова:

  Емилия, изпратете картинка, за да видя как изглежда този коментар

  Емилия Славчева:

  Май открих къде ми е проблема. Ако пак не успея ще пратя ще пратя файл.

  Elvira:

  Здравейте, при мен има същия проблем.Моля да споделите какъв е проблема

  Валентина Слабакова:

  Пробвайте да поставите курсора на мишката точно пред запетайката или по-скоро със стрелките напред-назад, докато отидете до мястото, след това просто поставете апостроф. При мен така се получава добре и маркира избраното след курсора, а не целия ред. Дано да съм помогнала

 • Как да разбера кои инструкции може да се трият?

  Валентина Слабакова:

  Инструкциите, които се повтарят те ли могат да се трият? Благодаря предварително за отделеното време!

  Светлана Паунова-Мурджева:

  Да, могат и дори е препоръчително, за да не натоварват инструкциите. Ако вече сте набелязали даден стринг, първо го маркирайте като коментар и после тествайте дали макрото се изпълнява нормално без него.

  Валентина Слабакова:

  Здравейте, аз разбрах, че трябва да се трият, но в мой зададен макрос не мога да се ориентирам кои инструкции мога да изтрия. Благодаря за отделеното време за отговор!

 • Димитринка Вълкова:

  Здравейте, в редактора на VBA има 3 основни прозореца: Project Explorer, Code Window и Properties Window. По някаква причина сте затворили Project Window. За да го покажете отново, изберете Project Explorer от команда View, вижре картинката. Ако по някаква причина, затворите останалите 2 прозореца, винаги можете да ги покажете от команда View