Създаване на multileader с блок с атрибути

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Може ли да се направи...

  Пламен:

  Може ли да се направи анотативен мултилидер със закачен към него анотативен блок.Когато на анотативният мултилидер му задам "block" вместо "Mtext" мога за избирам  само неанотативните блокове.

  Антони Радованов:

  Не виждам причина да закачаш анотативен блок. Ако се закачи анотативен блок получаваш двойно скалиране което ще доведе до много изкривени резултати. Самата анотативност на мултилидера е напълно достатъчна. Има ли нещо специфично което искаш да постигнеш за да искаш и 2те да са анотативни? 

  Пламен:

  Искам да закача блок с няколко атрибута ,но много ми сбива атрибутите и си мисля ,че е от анотативността на блока.

  Антони Радованов:

  Да това имах предвид че нещата може много да се изкривят. Направи си блока като си отчетеш коректен размер спрямо това колко голямо искаш да се показва на чертежа, а за атрибутите използвай текстови стил, който не е анотативен. Аз си правя копие на стил Standart, който наименовам по друг начин и го оставям с височина на текста 0. После от свойствата на самия атрибут задавам коректната височина. При това положение би трябвало всичко да се скалира такова каквото си го направил и няма да се разместят междуредията ширините на буквите и т.н.