Стабилизиране на клатещо се видео

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С помощта на кой ефект стабилизираме видеото?
Warp Stabilizer
Transform
Crop

Въпроси и отговори

 • Може ли да се стабилизира видео с променена скорост?

  Ana:

  Здравейте! Заиграх се с клипче, на което искам да приложа warp stabilizer. Само по себе си работи. Искам също да променя скоростта в различни участъци с time remapping, но warp stabilizer вече не работи. Опитах да го нарежа, пак не стана. Опитах и с speed/duration и така не стана. Има ли друг начин да го стабилизирам с променена скорост или искам прекалено много от програмата :D ?

  Ana:

  Измислих следното: стабилизиране, експортване и на новия фай, промяна на скоростта. Има ли нещо по ефективно? При тежки материали например не виждам това да е начин...?

  Радослав Георгиев:

  Стабилизирате съответния кадър в монтажа, след което натискате с десен бутон върху него и избирате опцията Nest (с което го прекомпозирате в отделен таймлайн) и върху вече "капсулираното" видео можете да прилагате всякакви времеви операции.

  Ana:

  Много благодаря! Аз все измислям разни сложни или заобиколни пътища :)

  Радослав Георгиев:

  :) кратките се откриват през времето докато ходим по сложните и заобиколни пътища.

 • Max:

  Възможно е клипът да се ,,клати,, прекалено много, но в такава ситуация като излезе това съобщение трябва да се кликне с десен бутон върху бара на клипа и аудиото съответно ако е избрано, след това nest, ще излезе nested sequence и натисни OK. След това пробвай пак с warp stabilizer :)