Настройки на времевата линия (Timeline)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кой бутон включва възможността клиповете да се прилепват един към друг?
Snap.
Катинарчето (Track Lock).
Add Marker бутона.

Въпроси и отговори

 • Защо не се визуализира линията за редактиране на прозрачността в таймлайна?

  Владо Колев:

  Защо не се визуализира при мен линията за редактиране на прозрачността в таймлайна? Колкото и да увеличавам тъмбнейлите и местя курсора по таймлайна никъде не се появява линията за opacity за регулиране на прозрачността. Опцията Show Video Keyframe е включена.

  Antonio:

  Линията може да се покаже, по следния начин:

  Навярно сте включили друга линия, защото се показва някаква, но това е единствения начин. Другия начин за регулиране на плътността

  Владо Колев:

  Не беше включена друга опция, просто нещо с програмата се промени. Сега това вече заработи, но пък спря да показва знака >< там където имаме срез на видеото без липса на кадри. Не знам как да връщам първоначалното състояние на програмата по default?

  Радослав Георгиев:

  Натискаш ALT клавиша докато стартираш Premiere и го задържаш докато се появи стартовия екран.

  Радослав Георгиев:

  Ето ти една програмка, която работи супер за Mac, можеш да си правиш бекъп и да си ресторваш настройките: https://www.digitalrebellion.com/prefman/ За РС малко са я изоставили на има една бета, която можеш да пробваш: https://www.digitalrebellion.com/blog/posts/preference_manager_for_windows_beta_2_released

  Владо Колев:

  Аз съм с Windows, но лошото е че сега вече е късно и да направя бекъп ще го направя с грешните настройки. Трябвало е да го направя при инсталирането на програмата.Опитах с рестартиране с ALT но няма промяна в поведението и, освен че ми върна някои настройки, които аз бях направил умишлено. Може би има някаква грешка в регистрите понеже, когато се опитам да направя Proxi за да мога да карам 4К видео редакция на слаб компютър, ми изписва грешка, че трябва да инсталирам Adobe Media Encoder, а той е вече инсталиран. Явно двете приложения не си комуникират правилно. Няма значение, ще се опитам да работя с програмата докато може и после ще мисля. Благодаря ви!

 • Как да синхронизираме звук и картина ?

  Тихомира Крумова:

  Здравейте, Бих искала да попитам как да действаме ако сме поставени в следната ситуация - записали сме картина и звук с една камера, но отделно ни е записан по - качествен звук ( на пример от радиото ) и този звук ни се даде. Има ли опция за автоматично прецизно синхронизиране между двете и с Multi - Camera Audio Follows Video ли се случва. Благодаря

  Rumen Gotsev:

  Моля ви да видите това видео стъпка по стъпка в Youtube

  How To Sync Video And Audio In Premiere Pro [SUPER EASY]

  https://www.youtube.com/watch?v=-1-3-VtfG48

  1. маркиране на файловете в левия панел

  1. маркиране на първия и втория трак с от таймлайна с показалеца на мишката като се държи левия бутон

  1. маркиране на видеото от видеотрака на времевата линия

  Ето и моята версия

  нещо, което съм пропуснал да маркирам

  Иван Цукев:

  Най-ключово е, че завършва с надписа "КОНЕЦ" ;)

 • Как да разделя екрана на две?

  Методи Лазов:

  Как да разделя екрана, така че от ляво да тече текст, а от дясно видео?

  Аула Ментор:

  Здравейте, за да разделите екрана на две, можете да използвате ефекта "Crop", за да изрежете видеото от дясната страна и после можете да поставите текста от лявата страна.

  1. Импортирайте Вашето видео и текст
  • Отворете Premiere Pro и импортирайте видеото и текстовия файл, които искате да използвате.
  1. Добавете видеото на Timeline
  • Поставете видеото на времевата линия.
  1. Добавете ефекта Crop към видеото
  • Отидете в Effects панела и търсете за Crop.
  • Придърпайте ефекта Crop и го поставете върху видеоклипа във Вашата времева линия.
  1. Изрежете видеото
  • След като добавите Crop, ще видите опции за изрязване отляво, отдясно, отгоре и отдолу. Изрежете видеото, така че да има място за текста от лявата страна.
  1. Добавете текст
  • След като сте изрязали видеото, използвайте инструмента "Type Tool" (T) и създайте текстово поле от лявата страна на екрана.
  • Въведете текста, който искате да използвате и използвайте панела "Essential Graphics" за настройка на шрифта, размера и други опции на текста.
  1. Настройте позицията на текста и видеото
  • Използвайте Effect Controls панела, за да настоите фино позицията на текста и видеото, така че да са балансирани и хармонични на екрана.
  Радослав Георгиев:

  Бих искал да добавя към вече написаното още няколко неща, които да подобрят крайния резултат още малко. 1. Преди да сложите "Crop", сложете видео ефекта "Transform", който ще ви даде възможност да позиционирате видеото в дефинираната от "Crop" зона. Това е нужно, защото, според реда на изпълняване на операциите, "Motion" параметрите, с които се позиционира обикновено видеото, се изпълняват след филтрите и така ще местите жидеото заедно с маската, дефинирана от "Crop". 2. След оформянето на това как ще изглежда видео фрагмента, селектираме видеото и с Ctrl+C го копираме. Селектираме другите видеа и натискайки с десен бутон на мишката, избираме от отвореното меню "Paste Attributes". Отваря се екран, на който трябва да селектираме "Transform" и "Crop" ефектите, които искаме да приложим. Така "Split Screen" ефекта ще бъде приложен навсякъде, където е нужно. Надявам се да съм бил полезен.