Настройки на времевата линия (Timeline)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кой бутон включва възможността клиповете да се прилепват един към друг?
Snap.
Катинарчето (Track Lock).
Add Marker бутона.

Въпроси и отговори

 • Защо не се визуализира линията за редактиране на прозрачността в таймлайна?

  Владо Колев:

  Защо не се визуализира при мен линията за редактиране на прозрачността в таймлайна? Колкото и да увеличавам тъмбнейлите и местя курсора по таймлайна никъде не се появява линията за opacity за регулиране на прозрачността. Опцията Show Video Keyframe е включена.

  Antonio:

  Линията може да се покаже, по следния начин:

  Навярно сте включили друга линия, защото се показва някаква, но това е единствения начин. Другия начин за регулиране на плътността

  Владо Колев:

  Не беше включена друга опция, просто нещо с програмата се промени. Сега това вече заработи, но пък спря да показва знака >< там където имаме срез на видеото без липса на кадри. Не знам как да връщам първоначалното състояние на програмата по default?

  Радослав Георгиев:

  Натискаш ALT клавиша докато стартираш Premiere и го задържаш докато се появи стартовия екран.

  Радослав Георгиев:

  Ето ти една програмка, която работи супер за Mac, можеш да си правиш бекъп и да си ресторваш настройките: https://www.digitalrebellion.com/prefman/ За РС малко са я изоставили на има една бета, която можеш да пробваш: https://www.digitalrebellion.com/blog/posts/preference_manager_for_windows_beta_2_released

  Владо Колев:

  Аз съм с Windows, но лошото е че сега вече е късно и да направя бекъп ще го направя с грешните настройки. Трябвало е да го направя при инсталирането на програмата.Опитах с рестартиране с ALT но няма промяна в поведението и, освен че ми върна някои настройки, които аз бях направил умишлено. Може би има някаква грешка в регистрите понеже, когато се опитам да направя Proxi за да мога да карам 4К видео редакция на слаб компютър, ми изписва грешка, че трябва да инсталирам Adobe Media Encoder, а той е вече инсталиран. Явно двете приложения не си комуникират правилно. Няма значение, ще се опитам да работя с програмата докато може и после ще мисля. Благодаря ви!