Screen Modes

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Ако сме във Full Screen Mode, можем ли да имаме достъп и да сменим текущият инструмент, с който работим ?
Не, в този режим се вижда само изображението избраният предварително инструмент
Да, ако задържим мишката в края на екрана
Не, точно по тази причина сме в този режим – за да не виждаме инструментите
Да, но имаме дастъп само до панела за слоевете

Въпроси и отговори

 • Защо Full Screen Mode не ми показва страничните менюта?

  Теодора:

  Здравейте! Искам да попитам дали във Photoshop CC действията са същите или аз нещо не правя както трябва, защото когато съм на Full Screen Mode по никакъв начин не ми се показват страничните менюта?

  Иван Цукев:

  Опцията (1) with menu bar показва менютата

  Опицята (2) която е само full screen mode не ги показва
  Иван Цукев:

  Ако си в Screen mode и се доближиш най в ляво, се появява лентата на CS5 и CS6. Не мога да тествам на CC, но като по-нова версия би трябвало да става и там.

  Petya:

  Здравейте! Аз също използвам версия CS6, но когато съм в режим Full Screen Mode и плъзна курсора на мишката в ляво/дясно нищо не ми излиза.

  Красимир Христов:

  Здравейте! Аз съм с Photoshop CC 2015 и менютата се показват. Може проблема да идва от това ако сте с Demo версия.

  инж. Юлиан Ангелов:

  A той нали за това е FULL Screen, че да изпълни екрана!

 •  Защо липсва Screen mode при мен?

  Emil Solenkov:

  Screen mode на мене не ми излиза долу, ама като натисна F се получава.

  Иван Цукев:

  Във photoshop CS5 по подразбиране е в лентата горе:

 • Защо не виждам страничните менюта във Full Screen Mode?

  Татяна Бакалова:

  Привет! Когато съм във Full Screen Mode и допра курсора в левия или десния край, не виждам страничните менюта. Защо?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, коя версия на програмата използваш?

  Мария:

  Здравей Татяна ако си версия CC2017 като доближиш мишката най в края на дясно и на ляво ще ти се покажат.

 • Защо при Full Screen Mode не ми се показват страничнит менюта?

  Симеон Кратев:

  Здравейте! Видях че и други имат същия проблем, както и аз. При Full Screen Mode страничните полета не ми се показват. Използвам версита CS6.

  Vicka Dimov:

  Идеята на Full Screen Mode е да можете да видите САМО това, което сте направили, без да се "разсейвате" от менюта, бутони и панели.

  Vicka Dimov:

  Забравих - това не зависи от версията!

 • Как да  възстановя възможността да въвеждам изображения от скенера си като използвам командата Import?

  Георги Кръстев:

  Имам по-стара версия на Фотошоп -CS3. Когато беше необходимо да въведа изображение чрез сканиране от сканиращото у-во-Bruther - Принтер 3 в едно, използувах командата Import и се появяваше надпис с името на скенера - избирах го и в работното пространство на програмата ми се появяваше прозорец и т.н.. Сега си качих Tryal версия на Photoshop CC. От този момент изчезна възможността да импортвам чрез скенера - повече не се появява надписа на скенера и в двете програми. Въпросът ми е : Как бих могъл да си възстановя тази възможност? Междувременно си качих Photoshop CC 2017, но и при него имам същия проблем

  Ивайло Искренов:

  Здравей, варианта за който се сещам е просто след сканирането да си запазваш изображението на диска и след това просто да си го отваряш в PS. Иначе самото сканиране може да го започнеп (ако не се стартира автоматично), когато си отвориш Windows Explorer-a и скенера там ти се появява като допълнително устройство - кликни с десен бутон върху него и избери Scan. След сканирането избери Save на изображението и ще можеш след отва да си го отвориш ръчно в Photoshop.

  Георги Кръстев:

  Благодаря за отговора! Аз така и правя, но въпросът беше дали, все пак, няма начин да възстановя възможността да въвеждам изображенията чрез командата Import в самия Photoshop. И по-рано се е случвало и по неведом за мен начин се възстановяваше.

  Георги Кръстев:

  Здравейте пак, След като си поиграх с командите, все пак мисля, че успях да стигна до някакво решение. Ще го опиша като си мисля, че за някого може да е полезно. Тръгваме от горния ляв бутон File -- Import -- WIA Support -- Destination Folder -- Browse -- C:\ Program Data \ Brother(марката на скенера) \ BrLog \ 2017.11.09 (дата на деня в който работим) \ OK \ Start - появява се Tab за управление на скенера. При следващото използване на командата Import след избирането на WIA Support в Destination Folder вече е зареден адреса на използваното устройство и е достатъчно да зададем Start и се появява Tab-а за управление на скенера. Или
  Tab с въпрос -Кое устройство искате да използвате? - маркираме у-вото - ОК - Tab-а за управление на скенера.

  Мария:

  Здравейте. само да уточня, че във версия CC 2017 бутона за Screen Modes го няма най-долу в ляво. Но когато натисна клавиша F той се появява.

 • Здравейте, Как да си отстраня проблема? Работя с PS CC 2015. При Screen Mode "full" не мога да си визуализирам отляво лентата с командите. При плъзгане на мишката се появява вертикална синя линия. Отдясно също нищо не ми се появява.

  Александър:

  Здравейте, Как да си отстраня проблема? Работя с PS CC 2015. При Screen Mode "full" не мога да си визуализирам отляво лентата с командите. При плъзгане на мишката се появява вертикална синя линия. Отдясно също нищо не ми се появява.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, възможно е да е някакъв бъг в програмата, но все пак прикачи ако обичаш един скрииншот тук да видим как изглежда.