Представяне на Bridge

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да отворя bridge?

  Elena Kocheva:

  Когато натисна върху browse bridge ми изписва, че има някаква грешка, а когато отворя mini bridge изписва че не е инсталиран

  Ивайло Искренов:

  Здравей, напиши в търсачката на форума ключова дума "bridge" и ще излезнат доста подобни теми, който надявам се да могат да помогнат.

  Ивелина:

  Здравейте! Отворих Bridge и по двата начина, но когато дам Open with за изображение ми се отваря Open with wab (по подразбиране) и в двата случая. С двоен клик ми се отваря във Фотошоп. Може би всичко е наред, само аз пропускам нещо дребно?

  Ангел Арънски:

  Разни Photoshop инсталации развалят връзката и не инсталират правилно.

  инж. Юлиан Ангелов:

  Изглежда зависи откъде имате PS. И моят не отваря по същият начин и не знам откъде го изтеглих. Липсва и папката в която трябваше да е инсталиран. Предполагам, че който го е качил за сваляне е премахнал някой малко използвани функции, за да направи архива на продукта по- компактен. Не можах да намеря отделно инсталируем Bridge който да съвместя ако се получи с PS. Съвместяването на отделно инсталируемият би трябвало да стане като го инсталирам в целенасочено създадена по време на инсталирането папка, в която PS по подазбиране го търси.

 • Има ли начин да изтрием автоматично цялата информация от полетата за камерата?

  инж. Юлиан Ангелов:

  Има ли начин да изтрием автоматично цялата информация от полетата за камерата, понеже част от нея може да е ключова за откриването на файла с изображението и ако го вложим в сайт (макар и преработен) след като сме го изтеглили от някъде да ни потърсят за авторски права за ползването му. Видимите полета които подлежат на редактиране ще бъдат редактирани и ръчно или чрез екшън, но това не е удобно, а и може да има информация, за която не знаем.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, аз лично не знам за такъв автоматичен метод, но за търсенето на правата върху изображението, автора може да го потърси по самото изображение, дори без ключови думи. Така че, ако плануваш да използваш изображение с комерсиална цел е най добре да си купиш и лиценза за него. Има стокови изображения, който са сравнително евтини и според мен не си струва да се спести в проекта от тези изображения. От друга гледна точка, артиста който е правил това изображения също е редно да получи нещо за това че точно това изображение ще бъде използвано.

  инж. Юлиан Ангелов:

  Благодаря! :) Безспорно е така, - трудът на артистите не трябва да се ползва безплатно. И докато тия които е ясно чии са може да се уреди и купуване на правата за ползване, то има хиляди изображения, които циркулират из мрежата с неясен статут и практически не може да се установят нито автора нито произхода им и които без да си кривим душите - ползваме понякога. За да не работим съвсем в нарушение - компромисът е при нужда фрагменти от тях (лице, сграда, и др.) да се ползват за колажи върху безплатна фотография изтеглена от сайт с декларирано безплатни. (По- късно ще напиша такава статия с линкове и подробости - ровичкам се в това как Google разпознава изобажения) за доонагедяване в контекста на публикацията. Проблемът е, че в слоят в който сме си "откраднали" желаният фрагмент може да има белези от снимката, която дори не е цяла.

  инж. Юлиан Ангелов:

  И освен това навярно остават следи и от продуктите с които изображението е обработвано преди нас или от нас, за които отговорността остава у този, който публикува изображението и за чието правомерно или неправомерно ползване той няма как да знае.