Snow

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да го виждам?

  Aleksandar Hristov:

  При избора на Eyedropper Tool не ми излиза кръгчето с цветовете (стария и новия цвят)?!

  Ивайло Искренов:

  Здравей, с коя версия на PS си? С CS6 не би трябвало да има проблеми.

  Aleksandar Hristov:

  Здравейте, точно с CS6 версия съм...

  Маргарита Николова:

  Най-вероятно не е маркирано Show sampling ring

  Aleksandar Hristov:

  Здравей Маргарита, да не е маркирано, но не ми ни позволява да го маркирам!?

  Маргарита Николова:

  При мен става активно, когато имам отворен файл, иначе не е. Виж в Edit->Preferences->Performance дали е маркирано Use graphics processor. Ако и това не помогне, моите познания се изчерпват дотук. Но се надявам да съм била полезна.

  Depm:

  значи ли това,че проблем има в драйвера на чипсета,а не във фотошопа ми,който е пиратски,разбира се? :)

  Ивайло Искренов:

  Възможно е да има проблем с драйвера на видео картата. Обнови го с последния валиден за твоя модел, а междувременно може да видиш дали твоята карта е в списъка с тестваните карти за PS CS6

  Depm:

  да,благодаря за списъка :) интел R45 не видях да присъства ,вероятно е оттам проблема.поздрави!

 • Как да направя снежинки?

  Андрей Танев:

  Здравейте, при всичкити ми опити и стъпка по стъпка следване, не мога да догодя първият слой снежинки. При положение, че черната част се маха и остава само бялата, ето при мене как е: П.с. Правя всичко както Вас.

  Ивайло Искренов:

  Здравей,
  ако следваш стъпките както е във видеото би трябвало да получиш същият резултат, но и това което си получил също може да го използваш. Намали малко размера на черните петна (бялото да стане още малко повече), приеми промените от този филтър и с клавишната комбинация Ctrl+I обърни цветовете. Така ми се струва, че ще сработи добре.

  Андрей Танев:

  Благодаря Ви!

  Моника Рангелова:

  Здравейте, на мен при филтъра Torn Edges имам проблем с фона, на който са снежинките. Във видеото са на черен, а при мен са на бял и не знам как да го оправя пробвах с Ctrl+I и нищо не стана. По този начин не мога да докарам ефекта на снежинки, защото на изображението ми с blending modes - Screen се получават черни, вместо бели снежинки :)

  Ивайло Искренов:

  Здравей Моника,
  виж отново кой слой е селектиран когато се изпълнява филтъра и командата за обръщането на цветовете. Възможно е да е селектиран слой под основният и така да не виждаш действието на командите.

  Моника Рангелова:

  Благодаря.

  Минка бергова:

  Получих това: от това:

  Буряна Пенкова:

  Във връзка с въпроса за снежинките - че се появяват не както на видеото, а с обърнат цвят. И при мен се получи така и установих, че кагато си прилага филтър Torn Edges от Filter gallery има значение избора на Foreground/Background color - двете квадратчета долу в лявата лента. Ако е избран бял Foreground с филтъра се получават бели снежинки на черен фон, което, ако се замисли човек, е логично. Дефолтният избор обаче е обратен - черен Foreground и съответно резултатът е обърнат.

 • Ивайло Искренов:

  Доста реалистично изглежда, браво :)

 • Как допълнихте копията от слоевете, така че да заемат целият канвас по ширина ( това 3 минути след началото на видеоурока)?

  инж. Юлиан Ангелов:

  допълнихте копията от слоевете, така че да заемат целият канвас по ширина ( това 3 минути след началото на видеоурока)?

  Ивайло Искренов:

  Първо копирам слоя който имам с Alt + влачене при актина команда Move и включени снапове от меню View и след това с Free Transform (Ctrl+Т) просто го оразмерявам на ляво да допре до предишния слой.

 • Как да направя друг тип снежинки?

  Велина Благоева:

  Здравейте,бих искала да питам има ли други начини да се направят снежинки подходящи за коледни снимки?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, може да направиш колаж от няколко отделни изображения - махни фона им и ги скалирай до подходящи размери и след това ги нареди върху основното изображение. За по-лесно и по-бързо, може да групираш няколко и да работиш стях като група, а не с отделни елементи.