Добавяне

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Мария Балева:

  Здравей Златина, за да избереш цвета е нужно да използваш инструмента пипетка (Eyedropper toll). В урока се избира инструмента четка и после със задържан клавиш ALT се преминава към Eyedropper toll. Стъпките са следните:
  1.Създаваш нов слой над слоя с изрязаното момиче;
  2.Избираш инструмента четка и натискаш и задържаш клавиша ALT, така инструмента четка ще премине в Eyedropper;
  3.С Eyedropper избираш подходящ цвят от фона;
  4. Отпускаш ALT и отново си минаваш в инструмента четка и започваш да рисуваш върху слоя над момичето, както е показано в урока (Може и предварително да избереш цвета, само с пипетката, без да превключваш между двата инструмента с ALT и след това да рисуваш с четката ).
  Ако проблема продължава или пък си правиш всички тези стъпки и проблма е отново на лице ни пиши :)

  Анелия:

  Здравейте! Не откривам четка с гарвани при мен. Как мога да си ги добавя?

  Мария Балева:

  Здравей, четката е в .zip файла към урока. Трябва да свалиш .zip-а и да добавиш четката в Photoshop.

 • Krum:

  Добре е, но според мен облаците трябва да се пипнат още в зоната около момичето, и по точно около дясната и ръка.

  Еманоел:

  [img]https://imgur.com/a/Ngq7p[/img]

 • Може ли

  инж. Юлиан Ангелов:

  да подредим в един слой фрагмент от четки ( в случая гарваните) и след това да го мултиплицираме неколкократно като всяко ново копие на фрагмента е подредено в редица с другите, но е намалено, след това с разместване по хоризонтала да го копираме ощеняколко пъти и да го извием така, както беше показано в един от отговорите на въпросите към урока Ефекти на слоевете - Layer Styles. (от Pen Tool) С малко повече труд успях да копирам фрагмент от 10-тина различни гарвана и понамален (за имитация на переспектива) да го копирам, но не мога да получа извиване.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, виж отговора под този въпрос, може да помогне. След като ги разположиш по крива, след това може да използваш Free Transform (Ctrl+T) и да кликнеш с десен бутон върху изображението при активна команда и да избереш Perspective - след това може да промениш точките и да засилиш ефекта на перспектива.

 • Ивайло Искренов:

  Много добре!

  Зеница Георгиева:

  Благодаря :)

  SeRiousLy:

  В кръга на шегата, мацката много ме озори със селектирването. Нещо не ми се получава когато има коса с много детайли. На по-предните уроци пак имаше такъв урок, в който трябваше да отрежем косата, получи се, но можеше много по-добре.

 • Как използвах аз научените неща до тук? :)

  Александър:

  Знам че може още много да се желае, но реших да споделя своето първо по-сериозно творение със знанията до тук. :)

  Мария Балева:

  Здравей, готино е :)
  Харесва ми как си оформил всички елементи от колажа. Доста добре се е получило и с фона и черните пламъци от ръката на "слънчевият" човек :) Харесва ми, че си подредил леърите и си групирал всичко в отделни папки. Така е много по-лесно за работа. Може да пробваш да направиш ефект сякаш на гарвана (сокола :)) крилете се разпръскват в пространството. В краищата да има от черният пламък, който го създава. Но си е супер, браво :)

  Ивайло Искренов:

  Яко е станало, браво :) А със следващото видео "Splash Ефект", може да пробваш да ъпгрейднеш малко сокола, както предлага Мария :)

  Александър:

  Ето резултатът след вашите предложения. :)

  Мария Балева:

  Много добре :)