Добавяне

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Мария Балева:

  Здравей Златина, за да избереш цвета е нужно да използваш инструмента пипетка (Eyedropper toll). В урока се избира инструмента четка и после със задържан клавиш ALT се преминава към Eyedropper toll. Стъпките са следните:
  1.Създаваш нов слой над слоя с изрязаното момиче;
  2.Избираш инструмента четка и натискаш и задържаш клавиша ALT, така инструмента четка ще премине в Eyedropper;
  3.С Eyedropper избираш подходящ цвят от фона;
  4. Отпускаш ALT и отново си минаваш в инструмента четка и започваш да рисуваш върху слоя над момичето, както е показано в урока (Може и предварително да избереш цвета, само с пипетката, без да превключваш между двата инструмента с ALT и след това да рисуваш с четката ).
  Ако проблема продължава или пък си правиш всички тези стъпки и проблма е отново на лице ни пиши :)

  Анелия:

  Здравейте! Не откривам четка с гарвани при мен. Как мога да си ги добавя?

  Мария Балева:

  Здравей, четката е в .zip файла към урока. Трябва да свалиш .zip-а и да добавиш четката в Photoshop.

  Rumen Gotsev:

  това с изчистването на косата не знам как се прави, струва ми се, че е много сложно. опитах с color range от менюто select, после опитах с eraser tool/magic eraser tool. photoshop cc 2015/2018 нямат refine mask или refine edge. с всяка нова версия на photoshop всичко се разваля!

 • Krum:

  Добре е, но според мен облаците трябва да се пипнат още в зоната около момичето, и по точно около дясната и ръка.

  Еманоел:

  [img]https://imgur.com/a/Ngq7p[/img]

 • Може ли

  инж. Юлиан Ангелов:

  да подредим в един слой фрагмент от четки ( в случая гарваните) и след това да го мултиплицираме неколкократно като всяко ново копие на фрагмента е подредено в редица с другите, но е намалено, след това с разместване по хоризонтала да го копираме ощеняколко пъти и да го извием така, както беше показано в един от отговорите на въпросите към урока Ефекти на слоевете - Layer Styles. (от Pen Tool) С малко повече труд успях да копирам фрагмент от 10-тина различни гарвана и понамален (за имитация на переспектива) да го копирам, но не мога да получа извиване.

  Ивайло Искренов:

  Здравей, виж отговора под този въпрос, може да помогне. След като ги разположиш по крива, след това може да използваш Free Transform (Ctrl+T) и да кликнеш с десен бутон върху изображението при активна команда и да избереш Perspective - след това може да промениш точките и да засилиш ефекта на перспектива.

 • Ивайло Искренов:

  Много добре!

  Зеница Георгиева:

  Благодаря :)

  SeRiousLy:

  В кръга на шегата, мацката много ме озори със селектирването. Нещо не ми се получава когато има коса с много детайли. На по-предните уроци пак имаше такъв урок, в който трябваше да отрежем косата, получи се, но можеше много по-добре.

 • Как използвах аз научените неща до тук? :)

  Александър:

  Знам че може още много да се желае, но реших да споделя своето първо по-сериозно творение със знанията до тук. :)

  Мария Балева:

  Здравей, готино е :)
  Харесва ми как си оформил всички елементи от колажа. Доста добре се е получило и с фона и черните пламъци от ръката на "слънчевият" човек :) Харесва ми, че си подредил леърите и си групирал всичко в отделни папки. Така е много по-лесно за работа. Може да пробваш да направиш ефект сякаш на гарвана (сокола :)) крилете се разпръскват в пространството. В краищата да има от черният пламък, който го създава. Но си е супер, браво :)

  Ивайло Искренов:

  Яко е станало, браво :) А със следващото видео "Splash Ефект", може да пробваш да ъпгрейднеш малко сокола, както предлага Мария :)

  Александър:

  Ето резултатът след вашите предложения. :)

  Мария Балева:

  Много добре :)

 • От къде можем да вземем четки, като гарвана, с конкретна форма?

  Лора Колева:

  В този урок сте ни предоставили четките с различни гарвани, но бих искала да добавя още различни на форма четки, от къде бих могла да взема?

  Ваня:

  Здравейте, наскоро открих този сайт с различни четки: www.brushking.eu

  Лора Колева:

  Благодаря, ще го разгледам :)

  Rumen Gotsev:

  Многоуважаеми Ивайло Искренов, опитах с тази снимка, но явно не разбирам как става това. за това ви мооля позволете ми да ви поправя поради една единствена причина и тя е, заради неяснотата кой инструмент как се използва при изрязването на коса или работа с каналите. друго, което забелязвам че в тези 14 минути не подбирате важните изразни средства, с които да звучите убедително и вдъхновяващо. трябва ви повече живец в изказа. думите имат благотворна сила и спомага за вашия изказ да бъдете по уверен и по-пъргав във вашите идеи и начин на преподаване. вие сте добър човек и давате всичко от себе си, но трябва да звучите вдъхновяващо, за да можем ние курсистите да се заредим с енергия. звучите спокоен, но понякога се колебаете какво действие да предприемете и се усеща лек тон на колебание в гласа ви и интонацията на гласа ви не звучи с увереност. А това показва, че не сте сигурен кой инструмент да използвате за изрязване на косата. Аз бих пробвал с каналите. Но моето виждане е следното: не всички изображения стават за обработка, защото някои имат прекалено много пиксели, би трябвало да знаем, че снимки с прекалено ниска резолюция не стават за обрабтка. Много се извинявам, за това, че ви казвам кое как се прави. Разбирам, че вие имате богат опит и сте добър практик. Пожелавам ви и за напред да бъдете все така всеотдаен във вашата работа в личен и професионален план.

 • Боряна Велева:

  Интересно се е получило! :)

 • Боряна Велева:

  Приятно и интересно се е получило! :)

  Rumen Gotsev:

  използвайте тези четки.... https://tutbrush.com/animals/white-pigeon.html https://www.mrcutout.com/82-cutouts/animals-cutouts/4548-bird-0021

  Ето моят вариант:

 • Как?

  Красимир Мичев:

  Здравейте.Опитах се да създам ефект на кацащ хеликоптер което да доведе до раздвижване на житния клас (1 и 2) от снимката по долу.Много слаб опит не само заради недостатъка който се получи след блендването на слоя (3) а и като цяло. Бих се радвал ако някой сподели опит и даден похват за постигането на подобен ефект.Благодаря предварително.

  Ивайло Искренов:

  Интересен ефект :) ... мисля че е започнало да се получава, може да пробваш филтъра Liquify да дадеш малко посока на житните класове да се засили ефекта.