Crop Tool

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С Crop Tool можем да : 
Получим ефект watercolor
Селектираме части от изображението, които не можем да селектираме с Lasso Tool
 „Отрязваме“ определена част от снимката, за сметка на цялата големина
Клонираме определена част

Въпроси и отговори

 • Защо при мен липсва опцията unconstrained?

  Мариана:

  Използвам adobe photoshop CS6 extended version 13.1.2. portable.

  Ивайло Искренов:

  Здравей Мариана, виж дали коментарите под същото видео няма да помогнат по този проблем.

  Даниела Найденова:

  Portable версиите са доста "орязани", така че е възможно да липсват част от опциите не само за този инструмент. Най-добре е да си изтеглите пълна версия на програмата, дори да е само за 30-дневния пробен период.

  Ангел Ангелов:

  Да, аз тях ги ползвам на "по-нелегални" места. От вкъщи работя с СС 2015. Всъщност има ли по-пълна версия от тази?

 • Виктория:

  Извинявам се за повторението на въпроса.

  Ели Петрова:

  И при мен е същото. Бих искала да попитам има ли такава опция UNCONTRAID в Adobe Photochop CC 2014? И аз съм с Windows 7, но това предполагам, че не е от значение.

  Ивайло Искренов:

  Здравейте,

  нямам представа защо тази опция я няма при вас ... аз съм с CS6 и при мен я има. Опитайте със задържан Shift да променяте границата на кропването - ефекта трябва да е същият.
  Ели Петрова:

  случайно открих начин - когато е зададен Original Ratio и искаме промяна, с десен бутон на мишката и клик върху изображението задаваме Clear Ratio. Автоматично промяната е Ratio и това съответства на Uncontraid.

  Ели Петрова:

  Здравейте, при мен версията на програмата е Adobe Photochop CC 2014 . Как мога да направя настройката за Spot Healing Bruch? В момента ми изиска да дефинирам зона, от която да се вземе цвят. Т.е. има само Healing Bruch и не се получава добра корекция на дефектите.

  Ивайло Искренов:

  Здравей Ели,

  когато използваш Healing Brush Tool, се очаква да посочиш място, от където да се взимат цветовете за корекцията - това става с Alt+click, непосредствено след избиране на инструмента. 
  Само като съвет за по добри корекции със Spot Healing Brush - пробвай да използваш четка с по-малък размер и еднократни кликвания, не я ползвай за големи площи.
  (* и още нещо - препоръчително е да пишем новите въпроси като нова тема -като отделен въпрос, просто за да е по прегледно в сайта и всеки който чете коментарите да знае че са по една тема и да намери отговорите който търси, така е най-лесно за всички :) *)
  Марина Стоименова:

   Здравейте, при мен опцията Uncontraid се появи след като избрах New croр рreset. В поле Namе автоматично ми излезе Uncontraid и само дадох OK.  screenshot597cb8a-112511c16.jpg

 • Защо

  Emil Solenkov:

  защо като кликна с десен бутон ми излизат само две опции crop и cancel с версия CS 5 съм

  Ивайло Искренов:

  Здравей, 

  предполагам, че е заради версията на PS, защото в CS3 също има само тези две опции.
 • За какво и кога се използват разновидностите на Crop Tool?

  Лили Маркова:

  Може ли да кажете кога и за какво се използват другите разновидности на Crop Tool?

  Vicka Dimov:

  Най-грубо и общо двата инструмента Slice Tool и Slice Select Tool се използват при "рязане" на изображение за уеб. Perspective Crop Tool се употребява, когато искате да изрежете част от изображението, но то е изкривено перспективно. Т.е. този инструмент хем реже, хем и оправя перспективата.

 • Как можем да изрежем обект в правилна кръгла форма?

  инж. Мейлин Неджиб:

  Как можем да изрежем обект в правилна кръгла форма??

  Николай Ангелов:

  Като изберем инструмента Elliptical marquee tool, задържим shift и образуваме желания от нас кръг чрез десен бутин на мишката,след това с клавишната комбинация ctrl + c и ctrl + v копираме желания от нас обект.

  инж. Мейлин Неджиб:

  Благодаря! :)

  Николай Ангелов:

  Пак заповядай, не съм сигурен дали е напълно подходящо за твоите цели, аз също съм на сравнително начално ниво, но се надявам да ти свърши някаква работа.

  инж. Мейлин Неджиб:

  По принцип исках да знам дали има такава опция, след като маркираме и изрежем кръга, фонът извън него да се изтрие автоматично по някакъв начин.