Text Wood

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо става така когато отида на file-scripts-load file into stack?

  Tomislav400:

  Защо когато отида на file-scripts-load file into stack... се появява това?

  Ивайло Искренов:

  Здравей,

  каква версия на PS ползваш - пълната или portable ?
  Ивайло Искренов:

  може да пробваш следното нещо =>

  м Edit - Preferences - tab General , задържаш бутона Alt и бутона Cancel се променя на Reset, натискаш го и ... стискаш палци :)
  междувременно ще потърся друго решение ако това не сработи

  Tomislav400:

  Мерси сега чак видях, че не е пълна.

  Лиляна:

  Благодаря на екипа за възможността безплатно да се уча! Уроците, които разгледах са достъпни и много полезни. Бъдете здрави! С голямо уважение към вас! 

 • Томина Атанасова:

  Може - ще трябва да използваш Crop tool и да изрежеш останалата част, за да остане само текстът. Съхраняваш си го в тоя вид и после го слагай върху което искаш изображение.

  Milena Svetoslavova:

  мисля, че тя има предвид на прозрачен фон да бъде текста, нали?

  Milena Svetoslavova:

  ако искаш да ти е на прозрачен фон текста с дървения ефект, това което аз измислих е - правиш нов слой от всички видими слоеве - Alt+Shift+Ctrl+E. След това даваш Ctrl+ клик с мишката на долния слой, където ти е само текста с ефектите. Със заредената селекция от текста отиваш на горния слой (този, който направихме преди малко), за да го маркираш като слой в панела Layers и даваш Ctrl+J, за да дублираш само селектираната част от него. Така в най-горния слой вече имаш само текст с дървен ефект на прозрачен фон.

  Даниела Найденова:

  Здравей, има и по-лесен начин да създадеш такъв текст (предполагам, че е разгледан в някой от следващите уроци, а за момента го правим по "трудния начин", за да свикнем с инструментите). Тук можеш да видиш едно кратко видео как се прави с Clipping mask :) https://www.youtube.com/watch?v=o_ApZFj0RAE

  Teodora:

  Друг вариант, според мен, е да се запази като четка и да се използва където и когатое необходимо.

  Юлиана Тодорова:

  Как да де запази като четка? Как се прави това, роф. д-р Teodora Преподавател Стратегическо управление ? (е, към всеки, който знае и иска да ми отговори разбира се :) )

  Георги:

  Маркирай само слоя с текста и ефектите . Копирай го върху нов , празен документ . Отключи основния слой . Изтрий го . Ще остане само прозрачен текст . Запази го като png. файл и после може да го поставяш където си искаш . Успех !

 • Защо текста става червен? PS СС 2014

  Росица Певецова:

  Здравейте,

  Като сложа ефектите като следвам стъпките във видеото, текста ми става червен. Защо се получава така и от къде мога да сменя цвета като менюто, което излиза в прозореца не е същото като в урока?

  Ивайло Искренов:

  Здравей Росица, вероятно в Color Overlay е избран червен цвят, за това е такъв ефекта на текста. Иначе когато е активна командата за изписване на текст, можеш да избираш цвета на текста от панела с допълнителните функции (1) или след като изпишеш текста да го маркираш и смениш foreground color-a - така текста ще стане в избраният цвят.

  Росица Певецова:

  Здравей Ивайло,

  Първо благодаря за бързият отговор! Да, като чекна Color Overlay и текста става червен, но не разбирам от къде мога да сменя цвета на Color Overlay-ят? Иначе текста го изписвам с бяло, става прозрачен Bevel & Emboss, Foreground-а ми е бял, Background-а черен. Не разбирам това червено от къде идва, за да го променя...

  Ивайло Искренов:

  Когато влезеш в Layer Style, отляво селектираш Color Overlay и неговите параметри се появяват от дясно. Там е и това червено, което може да се промени.

  Росица Певецова:

  Сега го видях :) Много благодаря!

  Jullian Angelov:

  Червеното вероятно е останало от предното упражнение Text Burn когато пак ползвахме ефекта. Вероятно при задаване на цвят той е станал един за всички използвани тогава ефекти и ако даже не сте излизали и от PS е нормално

 •  Как надписът да мине на втори слой? 

  Лияна:

  Как така направен надпис да го сложа като втори слой? Идеята е следната: на снимката имам скала, правя такъв надпис и човек. Искам този надпис частично да се пада под човека. Опитах с Rasterize Layer Style, но се промени целия вид на надписа. Ако направя основния слой на нулев и го преместя над надписа, то надписът изчезва. Къде греша? CS 6

  Ангел Арънски:

  Селектирай надписа с CTRL + click върху него в панела със слоеве. От Edit избери Copy Merged и му дай paste в нов слой. Този вече ще можеш да го използваш по начина по който искаш

  Лияна:

  За съжаление каквото и да опитах, Copy Merged не ми става активно.

  Rumen Gotsev:

  моите ефекти с фотошоп http://prikachi.com/images.php?images/565/9590565Q.jpg куче в стил боб марли http://prikachi.com/images.php?images/566/9590566a.jpg боб марли паметник http://prikachi.com/images.php?images/567/9590567e.jpg текст в пламъци

 • Мария Балева:

  Здравей, пробвай следното нещо. Отиди от раздела Paragraph (Ако това меню не ти е активно, може да го "извадиш" от менюто Window -> Paragraph) и виж каква посока е избрана. Ако е избрано Right-to-Left текста ще ти върви от от дясно на ляво (виж прикачено изображение №1). За да е по стандартния начин, трябва да избереш Left-to-Right).
  Ако тази опция не е видима в раздела Paragraph, трябва да направиш следните стъпки:
  1.Отиваш в менюто Edit->Preferences->Type->Middle Eastern;
  2.Затваряш Photoshop и след това го пускаш отново;
  3.Отиваш в менюто Type->Language Options-> и избираш Middle Eastern Features;
  4.В раздела Paragraph трябва да се появили опциите за ориентация на текста.

  Надявам се да съм била полезна, ако проблема продължа ни пиши :)

  Emil:

  Получи се, благодаря

 • Защо не мога да сваля помощните файлове?

  Momchil Dimitrov:

  Здравейте. Имам проблем със свалянето на примерните файлове от изображението.Въобще не мога да ги свалям. Какъв е проблема?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Момчил.

  С кой интернет browser използваш, когато си в Аула?

  Пробвай да кликнеш с десен бутон върху файла и да избереш Save link as (снимка 1 позиция 1)

  Снимка_1

  Momchil Dimitrov:

  Здравейте. С google chrome. В началото можех да свалям файлове, когато писах въпроса не, а сега отново мога. Не знам каква е причината.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Момчил.

  Добре е, че сега нямаш проблем със свалянето на файлове и вече ще можеш да повториш показано в урока използвайки допълнителните файлове.

  Вероятно е бил временен технически проблем с връзката, т.к. точно под този урок файловете са качени в архив и са около 70 МБ и по-слаба връзка може да е довела до невъзможност до сваляне на файловете.

  Супер че даваш и обратна връзка по отношение на възникнал проблем и след това дали се е разрешил или не е. Благодарим!

 • Може ли, показаният ефект, да се запамети като готов стил и да се прилага на други места, както е в Illustrator?

  Божидар Кръстев:

  Въпросният ефект който беше проложен върху текста може ли да се запамети като готов стил и да се прилага на други места, както е в Illustrator?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, когато кликнеш с десен бутон върху леъра с ефектите, има опция Copy Layer Style - това ще ги копира и ако след това на слой с нов текст избереш отново десен бутон и Paste Layer Style ще се дублират и върху този слой. Така ефектите ще се запазят и може да се използват многократно. Другият вариант е да си запишеш един action за тези последователни операции и да го стартираш на товите текстове.

 • Как да инсталирам шрифт?

  Диана Маринова :

  Изтеглих си няколко шрифта искам да ги инсталирам в няколко програми, възможно ли е как да стане едновременно?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, най-общият метод за инсталитране на шрифтове е като натиснеш десен бутон върху файла и избереш Install. Другият метод е да кпираш файла с шрифта и направо да го копираш в папка Fonts в Control Panel-a. След това програмите, трябва автоматично да си ги намерят от там, като в някой софтуери обаче има специфични настройки за това - например за указване на допълнителен път до шрифтовете.

  Диана Маринова :

  Благодаря!

 • Здравейте, как да добавим нови шрифтове?

  Николина Танчева:

  Страхотен курс, бихте ли споделили как можем да си добавим нови шрифтове към наличните в програмата?

  Ивайло Искренов:

  Здравей, може да видиш тази статия за източници на шрифтове. След като свалиш .ttf файла, е достатъчно да кликнеш с десен бутон и да избереш Install. Другият вариант е да го добавиш просто в системните фонтове на Win и PS трябва да го намери автоматично.

  Николина Танчева:

  Благодаря!

 • Може ли да покажа?

  Rumen Gotsev:

  Може ли да покажа мои разработки от урока и някои мои идеи?

  Плодове върху текстура дърво

  текст върху дърво - ефект

  куче в стил боб марли - фото ефект